REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

BURSELE ȘCOLARE dau BĂTĂI de CAP: ȘCOLILE NU MAI ȘTIU cum să le ACORDE

BURSELE ȘCOLARE dau BĂTĂI de CAP: ȘCOLILE NU MAI ȘTIU cum să le ACORDE

Replica API 16 ianuarie 2022 | 20:47 6001

Asociațiile de părinți din Constanța solicită Ministerului Educației clarificări cu privire la acordarea burselor școlare. Instituțiile de învățământ nu mai știu cum și cui să acorde aceste burse din cauza vidurilor legislative, spun ei. Atât părinții cât și cadrele didactice, din Constanța, cer acum lămuriri direct de la Minister.

Sursa foto: playtech.ro

Asociația părinților constănțeni, parte a Federației Naționale de Părinți, solicită Ministerului Educației să aducă, de urgență, clarificări cu privire la criteriile de acordare a burselor școlare. Reprezentanții asociațiilor de părinți au arătat că textul Ordinului 5.870/22.12.2021, privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat, conține o serie de contradicții și ambiguități care generează confuzie.

Sute de sesizări din partea părinților… dar și a cadrelor didactice

„În ultimele zile, sute de sesizări (atât de la părinți, cât și de la cadre didactice) cu privire la modul în care comisiile de acordare a burselor din unitățile de învățământ, precum și autoritățile publice locale interpretează textul normei în moduri diferite, uneori absurde. Având în vedere faptul că, începând cu data de 17.01.2022, se depun solicitările pentru acordarea burselor școlare și comisiile de acordare a burselor își încep activitatea, sunt necesare clarificări pentru ca modul de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar să fie aplicat unitar, la nivel național, și să nu ajungem în situația în care unii elevi nu vor primi bursa, deși îndeplinesc aceleași condiții precum colegi de ai lor din alte școli/județe, care beneficiază de burse școlare”, transmit reprezentanții părinților.

Captură din documentul trimis către Ministerul Educației - Click pe foto!

Captură din documentul trimis către Ministerul Educației - Click pe foto!

Captură din documentul trimis către Ministerul Educației - Click pe foto!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108