REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Că-i BMW sau e SANDERO, la PARCĂRI... egal cu ZERO!

Că-i BMW sau e SANDERO, la PARCĂRI... egal cu ZERO!

Replica API 30 decembrie 2021 | 23:36 8049

Din ce în ce mai mulți șoferi parchează pe „te miri unde” fără a ține cont de reguli ori semne destinate persoanelor cu handicap, crezând că totul li se permite. Mall-urile constănțene sunt pline de astfel de specimene, unii întrecând limita bunului simț. Pe unul dintre ei l-am întâlnit într-un centru comercial din Constanța parcat pe două locuri, ambele fiind destinate persoanelor cu handicap. Nu a ținut cont de faptul că în momentul acela poate una sau mai multe persoane aveau nevoie de acele locuri rezervate lor. Și dacă mai adăugăm și faptul că vehiculul era... "dotat" cu coarne și nas de ren...

Șoferii constănțeni parchează pe unde apucă, în stații de autobuz, în stradă, oriunde, pe locuri nepermise să fie. Iată că cel mai `frecventat` loc pentru a parca este cel destinat persoanelor cu dizabilități. Este și cazul unui șofer constănțean, care, cel mai probabil, era grăbit, cum spun unii: „nu stau mult”, și a ocupat două locuri destinate persoanelor cu handicap, astfel încât să fie mai aproape de intrarea în mall.

Se poate observa în poza alăturată că regulile nu sunt respectate în acest caz, unde șoferul autoturismului marca BMW a decis să ia dreptul de a parca a 2 persoane ce poate aveau nevoie de aceste locuri în acel moment.

Locurile destinate persoanelor cu dizabilități nu sunt singurele ocupate de șoferii constănțeni!

Un alt exemplu, după cum puteți observa în poza atașată, este autoturismul marca DACIA, ce a parcat „unde a apucat”, lângă un stâlp din parcarea subterană a mall-ului, neținând cont de reguli.

Ce sancțiuni pot primi șoferii ce parchează pe aceste locuri?!

Potrivit prevederilor art.100, alin. 1), litera f, din OUG nr. 69/2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 de lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Cătălina PETRESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate are bile si va da km peste cap
0
4
Guvernul trebuie sa dea o lege pt handicapatii cu MBW, sa circule doar in parcul Spitalului 9
6
0
atat stie, atat poate ca doar sta pe locul lui. daca ai BMW nu inseamna ca nu poti sa fi cu handicap.
9
0
dupa rablele saracilor,de ex bmwul ala de 10 ani ,iti dai seama ca sint drojdia tarii.cind parcheaza aiurea,arata si mai bine lipsa de buna crestere.
15
0
Schizof....ren
18
0
Pai are nelipsitul set format din nas rosu si coarne de ren. De-asta a parcat la handicapati.
23
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468