REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Călătorii doar cu vaccin: Marile corporaţii îşi unesc eforturile pentru a crea un paşaport electronic

Călătorii doar cu vaccin: Marile corporaţii îşi unesc eforturile pentru a crea un paşaport electronic

Replica API 14 ianuarie 2021 | 00:00 1545

Companii importante, organizații din domeniul sănătăţii și organizații nonprofit au anunțat joi că lucrează împreună pentru a crea un pașaport digital de vaccinare, în așteptarea momentului în care oamenii vor trebui să dovedească statutul lor de persoană imunizată, transmite Business Insider, citat de stiripesurse.ro.

Iniţiativa de Acreditare a Vaccinării (VIC), o coaliție de organizații, inclusiv Microsoft, Oracle, Salesforce, Cerner, Epic Systems și Clinica Mayo, dezvoltă standarde tehnice pentru a verifica dacă cineva și-a făcut vaccinul, se arată într-un comunicat. Tehnologia va ajuta la depistarea persoanelor care pretind în mod fals că sunt imune la virusul mortal, se mai arată în comunicat.

VIC a transmis că persoanele fără smartphone-uri ar putea primi coduri QR tipărite pe hârtie pentru a demonstra au fost vaccinaţi. Companiile aeriene precum Virgin Atlantic, United Airlines, Swiss International Air Lines, Lufthansa și JetBlue au declarat în decembrie că vor începe să solicite un permis de sănătate digital ca dovadă a faptului că pasagerii nu sunt infectaţi cu coronavirus.

Paşaportul a fost creat de unul dintre membrii VIC, The Commons Project, și este conceput pentru a verifica testele negative COVID-19 ca standard internațional.

„Scopul inițiativei de acreditare a vaccinării este de a împuternici persoanele cu acces digital la dosarele lor de vaccinare, astfel încât să poată utiliza instrumente precum CommonPass pentru a reveni în siguranță la călătorii, la serviciu, la școală și la viață, protejând în același timp confidențialitatea datelor”, a spus Paul Meyer, CEO al The Commons Project Foundation, o organizație non-profit din Geneva care este membru al VIC.

"Pentru o anumită perioadă de timp, majoritatea dintre noi va trebui să demonstreze fie testarea negativă a COVID-19, fie o stare de vaccinare actualizată pentru a face rutina normală a vieții noastre", a spus dr. Brad Perkins, șeful ofițer medical la Commons Project Foundation, pentru New York Times.

Asta se va întâmpla, a adăugat dr. Perkins, „fie că urci într-un avion și mergi într-o altă țară, fie că mergi la muncă, la școală, la magazin alimentar, la concerte live sau evenimente sportive”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La un moment dat nu va mai fi nevoie de card bancar, pasaport, card de sanatate, etc. Ni se va spune ca cei vaccinati au deja ''infrastructura'' in corp pentru noua ''administratie''. Problema este ce vor face cu cei care NU se vor vaccina. Ne vor pune in vagoane ca la Auschwitz?
2
0
da o mue nu vreti? ba nazistilor
2
0
Un exemplu de om sanatos este cel care nu are nevoie de vaccin. Este cel care respecta regulile de sanatate minime care are un sistem imunitar echilibrat in mod natural. Cum ar fi sa fie discriminati cei care au nevoie de vaccin? Ceva este stricat in actuala abordare a vaccinarii. La fel ca si in politica de gen unde minoritatea LGBTQ cauta a avea mai multe drepturi decat majoritatea barbatilor care iubesc femei si a femeilor care iubesc barbati. Am ajuns sa punem restrictii normalitatii si sa incurajam anormalul. Amintiti va ca normal inseamna sa fii sanatos fara a avea nevoie de medicatie.
4
0
Gogule esti un mare bou!Atata timp cat vaccinul inca nu e sigur ,orice persoana are dreptul sa spuna Nu vaccinarii! Daca se gac cercetari in continuare si va fi sigur mu cred ca va avea cineva ceva impotriva sa se vaccineze! Eu nu-mi aduc aminte sa fi facut vaccin antigripal, si vad ca pana acum sunt bine.Le doresc la toti multa sanatate!
5
1
Doar prostii se vaccineaza. Sa sugeti pula cu pasapoartele voastre de la auschitz
7
3
incep sa isi dea arama pe fata
6
1
Pana si cei care nu cred in conspiratii incep sa creada Vaccinati va voi ma javrelor
8
5
LA muie si sa sugi pula doar cu vaccin nu vrei?
7
5
o idee excelenta. Nevaccinati nu ar trebui nici sa poata face cumparaturi nu au decat sa isi creasca rosii si ardei pe balcon.
6
13
planul decurge cum a fost conceput ,daca nu ai X,Y,Z nu mai ai voie sa urci in avion,tren,vapor, la hoteluri restaurante ,sa te angajezi etc............
8
4
bravooo baietii!!!!
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108