REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Camera Deputaţilor: Schimb de replici în plen pe tema certificatului verde la locul de muncă

Camera Deputaţilor: Schimb de replici în plen pe tema certificatului verde la locul de muncă

Replica API 9 noiembrie 2021 | 22:15 1091

Deputaţii au avut mai multe schimburi de replici, luni, în şedinţa de plen, pe tema proiectului de lege privind introducerea obligativităţii prezentării certificatului verde la locul de muncă.

Preşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Nelu Tătaru, a cerut plenului să aprobe ca această comisie să lucreze luni, în paralel cu plenul, pentru a dezbate proiectul privind certificatul verde.

Propunerea a fost aprobată cu 184 de voturi "pentru", 29 "împotrivă" şi 12 abţineri, dar nu înainte de discuţii aprinse între deputaţi.

Liderul grupului USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că, în urma discuţiilor din Comitetul liderilor, s-a agreat să fie de acord cu lucrul în paralel cu plenul al Comisiei de sănătate pentru că e important ca acest proiect să fie adoptat.

Însă, liderul grupului AUR, George Simion, a spus că el nu este de acord cu acest lucru.

"Nu sunt de acord cu ce vreţi dumneavoastră să faceţi. Domnilor deputaţi, vă sună foarte mulţi oameni din circumscripţiile voastre, vă sună alegătorii voştri. Domnul Cupşa, vă sună şi de la Bihor. Vă sună cetăţenii români, nu vă sună membri AUR, vă sună cetăţenii dumneavoastră de la Bihor care v-au votat, domnul Cupşa. Nu e bine să fiţi în stare de ebrietate când sunteţi în plenul Parlamentului, domnul Cupşa. (...) Respectăm sala, dar respectaţi şi voi pe cei care v-au votat şi respectaţi Regulamentul Camerei Deputaţilor care spune că trebuie anunţaţi cu 24 de ore înainte membrii comisiei, înainte să faceţi respectiva comisie. De ce neapărat trebuie să se ţină şedinţa de Comisie de sănătate în acelaşi timp cu şedinţa de plen?", a susţinut Simion, scrie Agerpres.

În replică, liberalul Ioan Cupşa a afirmat că starea de ebrietate este "temporară", dar "nimicnicia, micimea caracterului nu se mai pot îndrepta".

"Starea de ebrietate cu siguranţă este o stare temporară. Trece. Nimicnicia însă, micimea caracterului - este imposibil. Subliniez încă o dată - nimicnicia, micimea caracterului nu se mai pot îndrepta, din păcate. Mai grav însă este că această nimicnicie, această micime a caracterului, are drept tribună de exprimare tribuna Parlamentului. Este regretabil. Dragi alegători, alegeţi cu mare atenţie în viitor", a spus Cupşa.

Liderul grupului PSD, Alfred Simonis, a subliniat că decizia cu privire la certificatul verde trebuie luată de specialişti.

"E adevărat că ne sună foarte mulţi oameni şi primim foarte multe mesaje, sunt mulţi cei care ne spun că nu e nevoie de această lege, dar sunt mulţi şi cei care spun că e nevoie de această lege. Noi aici ne-am împărţit între cei care susţinem şi cei care nu susţinem, fără ca niciunul dintre cei care au luat cuvântul astăzi, până acum, să fie specialişti în domeniul acesta. De aceea, solicitarea domnului Tătaru de a discuta această iniţiativă în Comisia de sănătate, acolo unde sunt specialişti, este îndreptăţită şi trebuie acceptată după ce va fi supusă la vot. Ce vor spune specialişti în acea comisie este ceea ce ar trebui să ne asumăm cu toţii", a precizat social-democratul.

Deputatul minorităţilor naţionale Andi Grosaru (RO.AS.IT.) a susţinut că acest certificat verde este asemănător cu un document pe care l-a introdus Hitler: "Adolf Hitler a introdus un document prin care deţinătorul trebuia să dovedească că este de origine ariană. Acest certificat digital care se introduce nu face altceva decât să copieze şi să aducă exact aceleaşi practici pe care în trecut cineva le-a făcut. Toţi cei care vor folosi acest paşaport nu vor face altceva decât să aplice şi să intoducă practica eugenică, care este interzisă de către Carta Europeană a Drepturilor Omului. Drept urmare, înainte să votaţi aşa ceva, să vă mai gândiţi".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si noi,inainte sa votati mai ganditi-va!
1
0
astia vor sa opreasca pandemia sau sa ii recompenseze pe vaccinati
11
0
75 la suta aia care nu ies la vot s-ar putea sa iasa sa voteze impotriva voastra
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108