REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CÂND își va intra în drepturi Vergil CHIȚAC, PRIMARUL ALES al Constanței!

CÂND își va intra în drepturi Vergil CHIȚAC, PRIMARUL ALES al Constanței!

Replica API 6 octombrie 2020 | 00:14 5841

Probabil mulți se întreabă când își vor intra în drepturi câștigătorii alegerilor locale din 27 septembrie, însă, în mod special, Vergil Chiţac, primarul ales al Constanței. Va mai dura puţin timp până când va putea să își ocupe noua funcție aşa că, Decebal Făgădău va continua să fie primarul Constanței.

Codul Administrativ prevede ca mandatul de primar /președinte de CJ să fie validat în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor locale, de către judecătoria în a cărei rază teritorială se află circumscripția electorală pentru care au avut loc alegeri. Documentele sunt trimise la judecătorii de către secretarul administrației locale, respeciv județene. Astfel, mandatul de primar ales al lui Vergil Chițac va fi validat în termen de 20 de zile de la data alegerilor locale, 27 septembrie. Validarea se va realiza după depunerea raportului detaliat al veniturilor și cheltuielilor electorale, potrivit legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, prin încheiere pronunțată în camera de consiliu. După ce alesul a fost validat de magistrați, prefectul va stabili data depunerii jurământului. Prioritate au primăriile mari și Consiliul Județean. Următorul pas este constituirea Consiliului Local/Județean urmând ca, mai apoi, tot prefectul să convoace prima ședință. Acesta se va ține după validarea mandatelorconsilierilor aleși în cel mult 60 de zile.

Dosarul primarului ales, Vergil Chițac, şi nici cel al președintelui CJ, Mihai Lupu, nu au ajuns la Judecătorie

De precizat faptul că dosarul de validare al primarului ales nu a ajuns, încă, la Judecătoaria Constanța. Și nici cel al președinteului CJ, Mihai Lupu. Au fost depuse mai multe contestații cu privire la rezultatul scrutinului din 27 septembrie, formulat inclusiv de PSD, însă au fost respinse toate.

Se poate decide și invalidarea mandatului

Instanța poate decide și invalidarea mandatului în cazul în care se constată încălcarea condițiilor de eligibilitate sau dacă alegerea acestuia s-a făcut prin fraudă electorală. Primarul ales și validat de către judecătorie va depune jurământul în prima ședință a Consiliului Local al Municipiul Constanța. Acesta se va ține după validarea mandatelor consilierilor aleși în cel mult 60 de zile.

Așadar, Decebal Făgădău va mai rămâne în funcția de primar ceva timp, însă nu mai mult 2 luni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar pt claritate: Fagadau e corcitura. Tasu e roman, maica-sa e aromana. Bine ca am scapat odata de psd, niste necia nimeni. O sa fe greu sa se repare ce s-a stricat si indobitocit timp de 20 de ani. Nu ne asteptam de la Chitac sa faca multe in 4 ani, dar macar sa inceapa schimbarea. Este dator intregului oras de asa ceva si celor care nu au mers la vot s celor care nu l-au votat, dar mai ales celor care l-au votat!!
0
0
Mancamiai coaiele de machedon spurcat
0
0
07.27 fagabou e nume de romanes tzigoina de Al tau.Asta ca fapt divers. Muye fagabou gitanes. Muye pad
4
3
succes in noua dvs. activitate...aveti mult de lucru cu cei care de zeci de ani au venit la servici doar:SA FUMEZE..la greu..DOAR: sa manance kaka..de unul si de altul...sa bea cafele ...pana se face seara...sa fie in centrul atantiei ca n-au facut nimic pentru ei...nici pentru comunitate..dle AMIRAL CHITAC...aveti o misiune...F.F.F.F.F.F.F. grea..mafia este in jurul dumneavoastra...credeti dle.AMIRAL..ca cineva din Primaria Constanta,si-a permis sa va voteze??EXCLUS..toata Primaria..Constanta era subordonata marelui Fagadau..sincer. regret.
10
2
Angajata cezara pe functia de M... M.....
6
1
trebuie curatata primaria de sefuti, de rude, de rubedenii, de fini, nasi si cumetrii, de incompetenta unor directorasi cu facultatea la 50 ani la privat, de aroganta unora carora li se zice directori
14
3
Directoare PNL adusa de la saivan si numita la Lic CALINESCU de catre PNL in mod abuziv si nesimtit, a fost ejectata de intreg colectivul de profesori. Rusine PNL. Partid de secaturi. ISJ o intitutie infectata de imbecilitate.
7
6
Intra mai repede in primaria Constanta si fa curatenie acolo.
15
6
Nu se va schimba ninic , putin tam-tam la inceput , ca sa dea bine la public , si dupa aia se apuca de afaceri si reglat conturi intre ei . Imi aduc aminte de Mazare in campania electotala , prima din ele , tipa si urla ca demoleaza primaria si schimpa tot personalaul corupt , curatenie generala ! Va mai aduceti aminte ? Si noi l-am crezut si am sperat.....cu speranta si deznadejde am ramas !
19
8
Cat e si Ilie Nastase general. Caci si el este.
11
4
Nua fost militar, ci cadru didactic militar.
18
5
ALUPIGUS voi asta pnl
9
16
Chitac curata de smecheri toate societatile subordonate Primariei. Daca nu o faci vom bate pasul pe loc.
36
5
asa veti comenta si despre AMIRALUL CHITAC..el a fost si este militar...la multi dintre subordonati nu le va face placere sa execute ordinele dlui Amiral...vor fi multe probleme...sa nu uitam conduita si respectul celor din Primarie...dornici de...TRAS CHIULUL...de frecat menta...de rupt togarile si cafelele...pe salarii de zeci si sute de milioane...stie un prof.universitar,care este salariul unui functionar din primarie???sa nu stie..ca face infarct si ramanem fara profesori...situatia este destul de grava...
24
5
mokanei.ro au devenit uSRI. Acum sunt toti cu dreptatea si meritocratia in gura, fix dupa alegeri s au schimbat toti. interesanta urbe avem!
12
8
Muye fagabou muye psd. Draq de neam de zdrente si secaturi. Huo fi miar scarba
29
14
Este prea mare palaria ptr capul tau sec securist si limbist
18
32
FAGADAU, NERUSINATULE SI TICALOSULE !!! MARSH ACASA !!!
47
10
Fagadau a fost slab tare ca primar. pt un oras atat de mare, a facut lucrari marunte. Nimic nu a realizat din ce a promis in 2016, tocmai de asta a fost taxat de cetateni. A incercat iar cu mega proiecte dar nu a mai tinut ca in 2016. El traieste in trecut, are mentalitate invechita.
57
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108