REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Carnagiu pe șosea: Zece morţi și şapte răniți după ce un microbuz a lovit un TIR. VIDEO

Carnagiu pe șosea: Zece morţi și şapte răniți după ce un microbuz a lovit un TIR. VIDEO

Replica API 7 octombrie 2019 | 00:14 496

Zece persoane au murit şi alte opt au fost rănite după ce un autotren şi un microbuz s-au ciocnit sâmbătă dimineaţă, în judeţul Ialomiţa, între Slobozia şi Urziceni, a anunţat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Iniţial erau 9 persoane decedate, însă ulterior, a murit şi unul dintre răniţi, aflat în stare gravă. Răniţii au fost duşi la spitale din Slobozia şi din Bucureşti, conform News.ro.

Conform ISU Ialomiţa, după realizarea intervenţiei integrate pentru descarcerarea persoanelor din microbuz şi acordarea asistenţei medicale, au rezultat 18 victime, dintre care 9 decedate (şoferul tirului şi 8 din microbuz) şi 9 transportate de urgenţă la spital: 3 la Spitalul Slobozia (conştiente); 1 la Spitalul Urziceni (stop cardio-respirator); 5 către Spitalele Bagdasar si Floareasca din Bucureşti (toate conştiente).

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical SAJ cu 19 autospeciale şi ambulanţe.

Astfel, la nivelul judeţului Ialomiţa au fost alertate: 3 echipaje de prim-ajutor SMURD şi 7 echipaje medicale SAJ, 2 autospeciale pentru victime multiple, 2 descarcerări şi 3 autospeciale de stingere.

De asemenea, de la ISU Bucureşti-Ilfov au fost dislocate în sprijin - 1 ambulanţă de prim-ajutor SMURD şi 1 autospecială pentru transport victime multiple.

Din primele informaţii, rezultă că şoferul autotrenului a intrat pe contrasens. Printre persoanele decedate, se află unul dintre şoferi.

UPDATE:

Reprezentantul IPJ Ialomiţa a precizat că numărul persoanelor decedate în urma accidentului dintre un microbuz de pasageri a crescut la zece, unul dintre răniţii grav transportaţi la spital decedând. De asemenea, alte şapte persoane au fost rănite şi transportate la spital, a mai precizat sursa citată.

Potrivit IGSU, trei dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean din Slobozia, fiind conştienţi. Patru dintre aceştia au fost direcţionaţi către spitalele Bagdasar şi Floreasca din Bucureşti.

La faţa locului au acţionat de urgenţă peste 40 de pompieri, paramedici SMURD şi personal medical al Serviciului Ambulanţă cu 19 autospeciale de intervenţie şi ambulanţe.

Accidentul s-a produs în jurul orei 5,00. Încă din primele informaţii furnizate de apelantul la 112, s-a comunicat că este vorba de un număr mare de victime, fiind imediat activat Planul Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Ialomiţa, mai precizează informarea IGSU.

Circulaţia a fost blocată pe ambele sensuri ale DN 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 7,30, potrivit Centrului INFOTRAFIC al IGPR. În prezent, se circulă alternativ, pe un singur fir, dirijat de poliție, până la evacuarea tirului de pe carosabil.

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au declanşat sâmbătă dimineaţa Planul Roşu de Intervenţie în cazul accidentului rutier între un microbuz cu pasageri şi un tir petrecut pe DN 2A.

Reprezentanţii ISU Ialomiţa au comunicat că Planul Roşu de Intervenţie a fost activat la ora 5,15, fiind vorba de un număr mare de victime rămase încarcerate.

Din partea ISU Ialomiţa s-a intervenit la faţa locului cu trei autospeciale de apă şi spumă, două de descarcerare, trei echipaje SMURD, a autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM). Au fost trimise la faţa locului şi cinci ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Ialomiţa.

De asemenea, au fost solicitate în ajutor şi forţe ale ISU Bucureşti-Ilfov, fiind trimise la faţa locului o autospecială de terapie intensivă, două echipaje SMURD şi două autospeciale de transport personal şi victime multiple.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand soferii sunt prosti sau poate siliti de sefii lor sa faca mai mult decat permite legea,asta se intampla. Oricum, faptul ca un bolovan adoarme la volan nu este din vina nici unui partid,asa cum tot o lalaie unii prostovani cu mucii scursi pe buze. Da,toate guvernele sunt de vina ca nu au inclus in lege ca sicanarea in traffic sa fie pedepsita ca tentative de omor,pentru ca da,sicanarile in timpul mersului cu masina pot duce la accidente mortale si sigur asta chiar vor cei ce sicaneaza,sa faca rau si sa para totul un accident relative usor pedepsibil.
0
0
TAHOGRAFUL este optional. multumim psd
0
0
Dumnezeu nu doarme asa ca din cand in cand le mai pocneste intre ele altfel pentru un platitor de rovigneta siguranta i-ar putea fi asigurata numai de un tanc fie el chiar si un t 34,altfel zdrentele astea de soferi de tir care in ultimul timp s-au ales si dintre gunoieri si maturatori dupa o spoiala de scolarizare dar altfel analfabeti functionali,dar vorba aia bani sa iasa
1
1
mamei teroristului arafat, o javra. Sictir la amandoi.
1
1
patronii de tiruri ucid pentru ca ii pun pe soferi sa conduca pana cad cu capul pe volan...johanis sasul ala prost bate campii
4
0
intregii clasei politice de dupa 89 si pana in zilele noastre !
4
0
s-a distrus intentionat toata infrastructura feroviara pentru a se imbogati transpotatorii auto marfa si persoane! Am vrut patroni, am vrut capitalism, il avem!!!
8
0
Condoleante familiilor indoliate! Lipsa infrastructuri si a unor legi clare, duc la astfel de tragedii. Pe de o parte lipsa unui drum, nu neaparat autostrada, poate unul expres si aplicarea unor regulamente privind circulatia pe sosele a tirurior. Pe vremuri exista ajutorul de sofer de tir. Acum vezi copii de 21 de ani conducand astfel de mastodonti. Daca acel sofer de tir nu ar fi pierdut 1,5 ore pe centura Bucurestiului, nu ar fi fost nevoit sa se grabeasca pentru a recupera timpul pierdut. Credeti ca cele 90 de minute petrecute pe centura nu l-au epuizat? Nu sunteti in stare sa faceti ceva!
7
1
un bou cu nr de BG a sicanat tir-ul , i-a pus frana in fata la tir iar din cauza lui a pierdut controlul, numai sa mancati cacat sunteti buni, da-va in pla mea de prosti
1
5
PNL,,PNL e complice sa faca haos ,colectiv,,caracal,,si ialomita sa castige partidu mutului..
3
7
soferii de tir sunt practicantii banilor, ahtiati dupa ei, se grabesc , nu se odihnesc si dau buzna in trafic, nu se inbogatesc ei niciodata, patronii castiga cu pretul vitii lor si a celor din trafic!
15
1
Bercea tiristule, ce-ar fi ca acolo unde exista autostrada, cum e cazul Cernavoda - Constanta, sa o iei pe autostrada, nu pe drumul vechi cum faci tu ca sa salvezi 5l de motorina, sa-i furi tu.
9
1
Din cauza unora ca tine sunt periculoase tirurile pentru ca habar nu aveti sa mergeti pe drum!
2
11
...asta se intampla cand infrastructura unei tari este praf...30 ani de la revolutie...lucrurile merg din rau in mai rau...!!!
11
3
Aceste tiruri sunt cele mai periculoase in trafic. Produc cele mai multe accidente cu numarul cel mai mare de victime. Au omorat chiar pe toti membrii unei familii nevinovate! Din cauza lor! Ce cauta atatea tiruri pe sosele? Ar trebui sa se impuna transportarea marfurilor pe alte cai nu pe drumuri obisnuite. Sa se omoare intre ei la viteza si stilul lor de condus!
14
3
cati calatori erau in microbuz? era conserva de sardine ca de obicei? nu ne omoram intre noi ci patronii lacomi criminali impreuna cu un stat corupt si criminal ne omoara !!! statul in care traiti e mafiot si criminal nu da doi bani pe voi ce e chiar asa greu de priceput ? si voi stati cuminti ca vita la abator
19
2
Nu au construit autostrazi sau drumuri bune romanii timp de 30 ani. Daca nu se distrugea transportul de marfa pe Calea ferata si pe apa nu era nevoie de atatea tiruri care sa sufoce traficul.Ieri dimineata, in Bucuresti,trafic blocat intre Pacii si Lujerului pe Iuliu Maniu. Bineinteles ca era si un tir in traficul din Bucuresti
25
3
Nu avem nevoie de razboaie. Ne omoram intre noi
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272