REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cât costă sejurul pe litoral de 1 Mai şi pe câţi turişti mizează agenţiile. Credeţi că îi depăşim pe bulgari?

Cât costă sejurul pe litoral de 1 Mai şi pe câţi turişti mizează agenţiile. Credeţi că îi depăşim pe bulgari?

Replica API 23 aprilie 2018 | 00:00 363

Turiștii care merg de 1 Mai pe litoralul românesc petrec, în medie, trei nopți la malul mării și plătesc, în medie, 477 de lei pentru cazare. Cele mai scumpe pachete au costat 2.024 de lei pentru o camera și au fost cumpărate la un hotel de 5 stele din Mamaia, iar cele mai ieftine, la un hotel de 3 stele din Jupiter, cu 279 de lei pe camera pentru un sejur de trei nopți, potrivit unui studiu al Litoralulromanesc.ro, agenția care trimite cei mai mulți turiști români pe litoralul autohton. Agenţiile de turism estimează, per total, că vor fi 40.000 de turişti pe litoralul românesc, în minivacanţa de 1 Mai (la fel ca anul trecut) şi 10 mii în Delta Dunării. Urmează ca după 1 Mai să avem cifrele exacte, iar apoi să le comparăm cu cele de pe litoralul vecinilor bulgari!

Ca și anul trecut, turiștii stau, în medie, trei nopți pe litoralul românesc de 1 Mai, iar majoritatea pachetelor sunt cumparate cu începere din 28 aprilie. Tariful mediu plătit pe cameră pentru un sejur este de 955 de lei. Ținând cont că, în majoritatea cazurilor, într-o cameră se cazează două persoane, un turist plătește, în medie, 477 de lei pentru trei nopți de cazare. Tariful mediu este influențat de majoritatea hotelurilor de 3 și 4 stele din nordul stațiunii Mamaia, acolo unde și cererea este cea mai mare.

Cele mai scumpe sejururi cumpărate pe litoral în acest an, de 1 Mai, au costat 2.024 de lei pe cameră și au inclus cazarea la un hotel de 5 stele din Mamaia, cu demipensiune. La polul opus, cele mai ieftine (279 de lei pe cameră pentru trei nopți de cazare) pachete au fost vândute de către un hotel de 3 stele din Jupiter.

Rezervările pentru 1 Mai au început imediat după Revelion, dar "vârful" a fost în perioada de început a lunii aprilie. "Sunt, însă, și români care așteaptă până în ultimul moment pentru a cumpăra vacanțe la mare, iar pentru că vremea se anunță frumoasă, estimăm că un număr mare de turiști își vor face rezervări pentru 1 Mai în zilele următoare. Pe ultima sută de metri au fost lansate și oferte last minute, astfel că un sejur de 3 nopți cu mic dejun, la un hotel de 3 stele din Mamaia, poate fi cumpărat cu 375 lei camera dublă", a declarat Ștefan Necula, director de agenție al Litoralulromanesc.ro.

În stațiunea Mamaia vor fi deschise majoritatea hotelurilor, cu excepția celor la care se fac lucrări de modernizare, iar în celelalte stațiuni, în funcție de cerere, au fost deschise câteva hoteluri. Mamaia, în zona de nord a stațiunii, are deja un grad de ocupare care depășește 80%. "În zona de nord a stațiunii se vor deschide toate cluburile, iar în această perioadă va avea loc festivalul Sunwaves. În paralel, în perioada 27 aprilie - 1 mai, se va desfășura și festivalul Bonheur, tot în Mamaia", a adăugat Ștefanb Necula.

Cele mai căutate stațiuni pentru 1 Mai sunt, în acest an, Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Eforie, iar cele mai goale se prefigurează a fi Saturn, urmată de Jupiter și Eforie Sud.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Beah ...ma gandesc ca or sa vina , armatele de cocalari , pitipoance si badarani la mare...imi vine sa vars...
8
0
Mamaiae un rahat de statiune, plina de cocalari, turci, arabi si o puzderie de boarfe ce balesc la banii infectilor care se sparg prin cubluri, drogalai s.a.m.d.
7
0
Cata vreme la bulgari si la turci s-a inteles ca majoritatea sunt cei saraci,nu cei prezentati in media ca ,,vedete'' si ca din bani luati cate putin dar de la multi ,adica din dever poti castiga,e bine pentru ei. La noi,orice turist trebuie fentat cumva. Ai mancare super proasta,putina dar pui o oglinda si niste rahaturi chicioase in restaurant ca decor,esti ,,cool''. Umbla interlopii si alti raufacatori printre mese,cersetori,esti nevoit nu sa privesti la peisaje ,ci in jos sa nu calci in gropi sau cacati de om si caini,mediul este trist,vezi oameni depresivi ,tristi,e bine pe litoral acilea
8
1
Atata timp cat este daddy la guvernare, niciodata ! Cat sunt machedonii comercianti , niciodata. Cat sunt restaurante gen sabroso , niciodata ! La bulgari sunt turisti de la paste !
8
2
la noi toti makedionii fac -turism, si daia nu merge treaba,noi avem hoteluri vech si bulgarii au ,hoteluri noi si moderne,mancarea si bautura sunt mai mult decat generoase, cand vom avea si noi hotelurile si oferta lor all inclusive poate vom fii ca ei..la ei o bere in statiune e 3 roni la noi 10 roni,,,etc
8
1
Credeti ca ii depasim pe bulgari ? ce articol de tot cacatul. Ce intrebari de tot cacatul.
7
0
nu avem nici o sansa ca sa-i luam pe bulgari la turism.sunt 100 de ani distanta intre noi ca mentalitate lasand la o parte natura minunata pe care o au bulgarii pe litoral.plus de asta nu sunt japkangii si foamea-n gat ca "hotelierii"nostrii; m-am plimbat destul pe la ei si voi reveni si sezonul asta.Nu accept ca cineva sa-si bata joc de vacanta mea pe banii si timpul meu cum e in cartierul Mamaia asa ca tot Bulgaria aleg,cei 100 litrii de benzina arsi pentru drum se justifica prin faptul ca revin cu bateriile incarcate.Turism se facea pe timpul lui Ceausescu acum e bataie de joc.
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272