REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cătălin Drulă îi amenință pe sindicaliștii: „A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva“

Cătălin Drulă îi amenință pe sindicaliștii: „A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva“

Replica API 27 martie 2021 | 00:00 1701

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, afirmă că acţiuni precum întreruperea lucrului la metrou, despre care susţine că "nu este grevă, nu este nici măcar protest spontan", nu se vor repeta. "A fost o epocă în trecut, când un lider de sindicat, ca un şef de cartel, ordona miniştrilor, ordona premierilor, preşedinţilor... s-a încheiat. De azi înainte domneşte legalitatea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că şi consecinţele încălcării legii vor fi foarte, foarte ferme", susţine Drulă.

Într-o intervenţie telefonică vineri seară, la Digi 24, ministrul Transporturilor a reafirmat că protestul de vineri declanşat de angajaţi ai Metrorex nu a fost o grevă şi nici o acţiune sindicală spontană, citează stiripesurse.ro.

El a susţinut că printre cei care au "blocat funcţionarea metroului" s-au aflat, conform informaţiilor pe care le are, oameni care nu sunt angajaţi ai Metrorex, iar alţii care sunt salariaţi la metrou nu erau în timpul programului de lucru, el afirmând că "majoritatea au venit normal la lucru".

El a adăugat că acţiuni precum cea de vineri nu se vor repeta.

"Toate opţiunile legale sunt pe masă, dar aş vrea să spun un lucru. Nu răzbunarea e scopul nostru. Scopul nostru e să avem o societate care să fie sănătoasă, să meargă bine, să aibă un echilibru între venituri şi cheltuieli, clienţi care sunt mulţumiţi şi angajaţi care sunt mulţumiţi. Totuşi ceea ce s-a întâmplat astăzi nu se mai poate repeta. A fost o epocă în trecut, când un lider de sindicat, ca un şef de cartel, ordona miniştrilor, ordona premierilor, preşedinţilor... s-a încheiat. De azi înainte domneşte legalitatea în acest domeniu, ceea ce înseamnă că şi consecinţele încălcării legii vor fi foarte, foarte ferme şi cred că au înţeles toţi cei care s-au implicat în această acţiune, mulţi dintre ei poate au fost manipulaţi în această acţiune care nu e una sindicală, excede oricărui cadru legal. A fost ultima zi când s-a mai putut petrece aşa ceva. Eu asta cred, într-un stat de drept, instituţiile noastre îşi vor face treaba şi nu vom mai avea astfel de situaţii pe viitor”, a declarat Cătălin Drulă.

În ceea ce priveşte pierderile ca urmare grevei, ministrul Transporturilor a precizat că acestea sunt "la nivelul milioanelor de lei, iar consecinţele pentru toate aceste acţiuni de astăzi merg înainte”.

Circulaţia metrourilor a fost blocată, vineri, după ce aproximativ 600 de salariaţi de la metrou s-au aflat în subteran şi blocau căile de rulare.

Prefectura Capitalei a anunţat că, în urma discuţiilor cu reprezentanţii sindicatelor la metrou, a fost convenită reluarea activităţii la metrou. Un reprezentant al sindicatului liber metrou a afirmat că circulaţia va reîncepe de sâmbătă, deoarece pentru o jumătate de oră nu are rost să mai fie consumată energie pentru a efectua verificări înainte de repunerea în circulaţie. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că reluarea circulaţiei se va face sâmbătă dimineaţă întrucât este nevoie de câteva ore pentru restabilirea circuitelor. "Înţeleg că tehnic nu este posibil, oamenii vor ieşi în această seară", a afirmat el.

Vineri seară, reprezentanţii Metrorex au anunţat că la ora 22.00 s-a reluat circulaţia trenurilor de metrou.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drula,cap de pwla!Fiu de securist.
0
0
Bai drula,stiinta managementului organizatiilor mari nu se ia ca blenoragia.Du-te la scoala, pana atunci stai la locul tau si scrie softuri pentru prescolari.Adunati de prin lume, de mirosul banilor, ati venit in tara nepricepand nimic din mecanismele sociale si va faceti de ras. Intr-un fel, suntei de aceeasi teapa cu manelistii, aia macar isi asuma. Tu, nasui, tobosarul de la justitie, derbedeul ala de la sanatate, agronomul ciupit de varsat, corul de curve scapatate si ofilite de prin presa , slugile de la ELSA si alti ratati va dati fete mari , dar sunteti doar deseuri umane.
4
0
Deci USR nu ia masuri o baga pe aia cu e pentru ultima data. Deci maine o sa jefuiesc un magazin si daca ma prinde ... o sa zica ministrul justitiei tot ca e pentru ultima data ca si ala e tot USR. Jur ca nu se mai intampla pana data viitoare cum ziceau parazitii
4
1
O dati gen Bratieni cand guv. liberal a ucis11ooo de tarani sau 1933 cand au omorat muncitiri la Grivita ?Tu ce faci Drula,tragi in ei ?
5
0
drula sa ne iei de p..la
5
0
Cine pula mea este acest idiot ? Cumva a venit de la masa in guvern ? Daca tactu folosea perzervativul acum nu mai scoteai basini pe gura. Drula pula
9
1
Efectul bumerangului , ati facut legi prin care puturosul angajat dicteaza angajatorului , legea apara parazitismul pe banul investitorului. Ati distrus industria si ati obligat sectorul privat sa preia efortul de a hranii puturosii . Nu v ati gandit ca va veni timpul sa latre si la voi ? Acum pupati i in cot ca altfel va da in cap cu legile voastre .
4
4
Pe timp de dictatura se utilizeaza frecvent amenintarea de catre guvernanti, pentru inducerea sentimentului de teama in randul populatiei.
13
1
Dar voi , ministrii guvernanti , in afara de amenintari , restrictii , taieri de bugete ... altceva ce faceti? Ceva constructiv , si palpabil. Vorbe goale si amenintari.... Va bubui mamaliga in strada pana la urma. Nu se mai poate cu marxistii
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212