REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Câți bani costă să închiriezi un șezlong pe plajă, la Nisipurile de Aur

Câți bani costă să închiriezi un șezlong pe plajă, la Nisipurile de Aur

Andreea VREJOIU 25 iunie 2023 | 00:00 2910

Zilele acestea, un turist român care se află în Bulgaria a postat imagini din Bulgaria, de la Nisipurile de Aur, pentru a arăta prețurile de acolo. Tarifele expuse sunt pentru zona centrală. Și în anul 2023, Bulgaria rămâne o destinație vânată de turiștii români. Mulți aleg să meargă la Nisipurile de Aur din cauza prețurilor, dar diferența, cel puțin la preșul șezlongurilor, nu este chiar atât de mare. Acolo costă 12 leva, ceea ce înseamnă 30 de lei.

Cati bani costa sa inchiriezi un sezlong pe plaja, la Nisipurile de Aur

În urmă cu un an, turiștii de la Nisipurile de Aur plăteau 13 leva, respectiv 32,5 lei, însă în acest tarif nu este inclusă salteaua care costă 3 leva (7 lei). Cei care își doresc și o umbrelă vor scoate din buzunar încă 13 leva (32,5 lei). Așadar, comparativ cu 2022, prețurile nu au crescut.

În Eforie Nord, de exemplu, șezlong se închiriază cu aproximativ 25 de lei, în timpul săptămânii. Pentru weekend, prețurile cresc cu 5 sau 10 lei. La Mamaia, pe de altă parte, costă între 30 și 40 de lei, pentru o zi.

Cât costă un șezlong în Grecia

O altă destinație favorită de români în 2023 este Thassos. Grecii reușesc să atragă printr-un sistem diferit. Cum anume? Șezlongul este gratuit, dar pentru a beneficia de el, este nevoie să faci o consumație. Prețul de pornire este de la 3 euro, respectiv 15 lei.

„Cât mai costă șezlongul în Grecia? La noi în Thassos e gratis, contra consumație. 3 euro o cafea grecească, 4 euro un cappuccino și 3 frappe-ul, de exemplu. Și primești șezlongul gratis”, este mesajul postat de român care a interacționat cu industria elenă a turismului.

De ce merg românii în Bulgaria la Nisipurile de Aur

Printre motivele pentru care românii își fac vacanțele în Bulgaria, se numără nu doar faptul că țara este extrem de aproape, ci și hotelurile cu opțiunea de all inclusive. Faptul că unele hoteluri dau, la prețuri accesibile, posibilitatea de a avea inclusă nu doar cazarea, ci și mâncarea și băuturile, rămâne un bonus și în acest an.

În sezonul estival, stațiunile preferate ale turiștilor români sunt Nisipurile de Aur, Varna și Nesebar, în timpul iernii este căutată stațiunea Bansko.

Nisipurile de Aur reprezintă una dintre cele mai mari staţiuni la Marea Neagră din Bulgaria, dar și una dintre cele mai căutate de turiștii români. Cei care vin aici sunt atraşi de clima placută, peisajul pitoresc şi de preţurile rezonabile. Plajele acoperite cu un nisip fin şi auriu sunt considerate printre cele mai bune din Europa, de aici venind și denumirea stațiunii.

Plaja are o lungime de 4 kilometri și o lățime maximă de aproximativ 100 metri. Apa mării este de obicei curată şi liniştită. Apele minerale termale care izvorăsc în zona stațiunii sunt captate și folosite în hoteluri pentru tratamentele balneare. De asemenea, aici se mai pot vizita și Parcul Naţional Nisipurile de Aur și Mânăstirea ortodoxă Peştera Aladzha.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci doua sezlonuri 24 leva + doua saltele 6 leva + o umbrela 12 leva total 42 leva = 106 lei. Unde dr e ieftin?
2
0
Astia care au făcut ochi după 89 va spunem noi care nu am trăit de pomană ca prețurile la Bulgari au fost intotdeauna mai mici pentru că au fost raportate pa salariile lor .......ce vă mirați atăt ..
1
0
Basini aveti, mai stati si pe prosop, taranilor
1
0
poti sa iei o teapa in fund sau sati strivesti outele intre scanduri
3
1
La zum beach un sezlong antic si de demult, din scandura, e 40 de lei. Dara ai posibilitatea sa iti faci si scobitori din el. Daca te misti brusc, ai sansa sa te trezesti direct pe nisip. Asa ca atentie. Alde picu, mai investiti si in sezlonguri, va cred ca nevestele au pretentii, ca deh, dar dupa zece ani merita si ele casate, sezlongurile!
10
0
ce sa faci ma.pe vremea fanariotilor plateai si fumul care iesea pe cos.acu platesti si faptul ca stai la soare.ca m**e astia au venit din pind cu plajele la ei.ca s ale lor.
8
1
Iar mancati kkt pe bani , ftvîg svf
8
0
In concluzie Bulgaria e mai scumpa decat Mamaia . Azi am dat 50 lei pe 2 sezlonguri , cafeaua 8 lei , la jumatate fata de Grecia ... dar romanul cand n-are bani nici macar de astea , prefera sa manance maro ca e prea scump
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212