REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cazinoul Constanţa, despre NEPUTINŢĂ şi contestaţii cu repetiţie

Cazinoul Constanţa, despre NEPUTINŢĂ şi contestaţii cu repetiţie

Replica API 27 septembrie 2017 | 22:38 537

Interviu cu primarul Decebal Făgădău – fragment

Interviu cu primarul Decebal Făgădău – fragment

Soarta Cazinoului din Constanţa suscită, periodic, luări de poziţie. Se mărşăluieşte în stradă, iar dacă ar fi fost campanie desigur că politicienii s-ar fi fotografiat lângă clădirea emblematică de la malul mării şi ar fi umplut Internetul cu diverse comentarii. Constănţeanul de rând se plimbă pe faleza Cazinoului, priveşte imobilul “mâncat” de timp şi indiferenţă, oftează, se enervează, dă din mână a lehamite.

De câţiva ani, sub presiunea opiniei publice, administraţia locală a început primele demersuri corecte în vederea restaurării (demersuri altele decât păguboasa şi interesata închiriere a clădirii către un speculant care oricum a dat bir cu fugiţii). După un ping-pong între administraţia locală şi autorităţile centrale, Cazinoul a fost, din nou, preluat de Compania Naţională de Investiţii. Planul era următorul: să fie evaluată proporţia investiţiei – consolidare, renovare, proiectare, licitaţie, demararea lucrărilor.

Cam asta se spunea, în luna martie a anului 2016. Ce s-a întâmplat? Poiectul de reabilitare a Cazinoului, derulat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, evaluat la 31,6 milioane lei, a fost blocat în urma contestaţiilor depuse de asocierea Euromateria SRL- Rico SRL, alături de cele două apărând şi Princer SRL Bucureşti. Câştigătorii contestaţi ai licitaţiei pentru Cazinou sunt SC Aedificia Carpaţi SRL şi SC Polarh Design SRL. De menţionat că aceeaşi asociere de firme, Euromateria SRL Bucureşti- Rico SRL Constanţa, a contestat şi proiectul în valoare de 12 milioane lei pentru reabilitarea Parcului Arheologic din centrul Constanţei.

Între timp, povestea Parcului Arheologic a fost lămurită. Nu şi situaţia Cazinoului, care se află la a treia licitaţie! Iar contestatarul nu s-a lăsat: „După ce i-a fost respinsă contestaţia, una dintre firme (nota redacţiei: Euromateria SRL) a cerut şi oferta câştigătorului şi a contestat-o şi pe aceasta. În instanţă, la apel (în luna august – n.r.) a fost admisă contestaţia. Aşteptăm motivarea acestei hotărâri”, a declarat, referitor la acest subiect, primarul Constanţei, Decebal Făgădău.

Alexandra CUCU

Declaraţii complete ale primarului Constanţei, referitoare la situaţia Cazinoului, într-un interviu AUDIO:

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/care-sunt-firmele-de-la-care-primarul-constantei-vrea-daune-pentru-blocarea-reabilitarilor-la-cazino-si-parcul-arheologic-268781/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
2 bani nu dau pe orasul nostru -vai de capul lor
1
0
si pt degradarea Cazinoului cine raspunde?
1
1
E impartasir, vecinatatea asinelor, cabalinelor si bovinelor la sacaua cu aghiazma, i ar sta bine ca grajd la palatului particular piscopit din vecinanate, ala si cu mosie la Nazarcea si SPA duhovnic la... Gheorghiteni cazinoul din Vatra Dornii va fi inchinat lui Pimen paduraru
1
2
Incapabili si spagari. Vorba raposatului: nu o fiti in stare nici macar sa varuiti. De ce nuse schimba legea, cei care contesta si nu au dreptate sa plateasca depagubiri grele. Totit se complac in baltirea asta din care, iese parandaratul. Asta subiect pentru un DNA profesionist.
3
1
Si in locul lui, dupa un timp, o sa faca o spelunca din ceva incropeli si niste termopan, ca aia de langa Sala Sporturilor. Elegant, ca la Costantza.
2
1
Sa fim corecti. Nimeni,dar nimeni nu a fost in stare sa faca ceva cu Cazinoul,dupa lovitura de stat din 1989. Se va prabusi,materialul este grav imbatranit si degradat. Vor ramane pozele.
3
2
Hai sictir PSD ! Sfarsitul vostru este aproape.Sa nu va faceti griji.Cu gandul la aceasta cladire emblematica,neispravitului care va conduce si la tot ce guita in Primaria Constanta va spun sa plecati dreakului de acolo ca in afara de sex nu stiti sa mai faceti nimic.Veti da socoteala.
8
3
NEPUTINTELE CONSTANTEI: CAZINOUL SI PODUL DE LA AGIGEA
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212