REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

CCR a amânat pentru 3 iulie pronunţarea pe sesizarea lui Iordache pe tema completurilor specializate de la ÎCCJ

CCR a amânat pentru 3 iulie pronunţarea pe sesizarea lui Iordache pe tema completurilor specializate de la ÎCCJ

Replica API 6 iunie 2019 | 01:25 403

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 3 iulie, luarea unei decizii asupra sesizării lui Florin Iordache privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în judecarea faptelor de corupţie.

Pronunţarea a mai fost amânată şi în şedinţa din 20 mai.

Pe 10 aprilie, Curtea a luat în dezbatere sesizarea formulată de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, context în care acesta afirma că ÎCCJ a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, declara că Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate. Anterior, ea preciza că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Pe 25 martie, Florin Iordache anunţa că a sesizat CCR privind un posibil conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Instanţa supremă. Sesizarea a fost făcută în perioada în care preşedintele de atunci al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi-a delegat atribuţiile lui Florin Iordache.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HALAL CCR! Asta-i curtea PSD-ului, ograda samadaului dracnea. La astia toti, le-a votat parlamentul, pensii speciale si tot parlamentul rusinii a votat ca presurile astea de la CCR in frunte cu valer dorneanu, sa nu poata fi anchetate decat daca vor ei! E LEGE data de HOTI pentru alti o gramada de HOTI.
5
0
CCR- SLUGA SI PRESUL DETINUTULUI PERSONAL DRAKNEA
6
1
Sa vezi de-acum decizii SOC la CCR! Noi veniti, deliorga si stan gheorghe, ala de-a fost sef la comisia aia speciala de ancheta, el si alta kodarla psd-ista, adina florea, sa vezi de-acum maciuca-n cap democratiei si statului de drept!
7
1
pai nu au avut timp sa ia o hotarare ca au fost ocupati sa-si caute hainele schimbate !Mai stim Dorneanu Tarcea ....
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108