REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
11.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ce pensii ridicole au artiștii noștri! Maria Dragomiroiu: „Cum să trăiesc cu banii ăștia?“

Ce pensii ridicole au artiștii noștri! Maria Dragomiroiu: „Cum să trăiesc cu banii ăștia?“

Replica API 3 iulie 2019 | 18:50 534

Maria Dragomiroiu

Statul le plăteşte pensii incredibil de mici, iar majoritatea vedetelor îşi continuă cariera pentru a nu muri de foame. Maria Dragomiroiu, dar şi alţi artişti, primesc pensii umilitoare. Interpreta de muzică populară a dezvăluit ce pensie are după 40 de ani de muncă: 1.200 de lei.

După ani de succes pe primele scene ale ţării, numeroşi artişti primesc pensii infime. E cazul Mariei Dragomiroiu, al compozitorului Horia Moculescu, dar şi al altor artişti renumiţi. Maria Dragomiroiu (63 de ani) a şocat publicul când a dezvăluit că primeşte o sumă derizorie. „Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, a spus Maria Dragomiroiu la Antena Stars.

Victor Rebengiuc

Cu toate că a ieşit la pensie, Maria Dragomiroiu a mai spus că deocamdată nu se desparte de scenă, dar nu că face bani frumoşi, ci pentru că iubeşte muzica prea mult. Nici Horia Moculescu (82 de ani) nu stă mai bine. A lansat zeci de şlagăre, dar primeşte o pensie de doar 1.400 de lei lunar după 60 de ani de activitate. Însă îşi rotunjeşte venitul din diverse colaborări la festivalurile din ţară, unde este invitat în juriu.

Maria Ciobanu (81 de ani), care e şi cetăţean american, stă mai bine, deoarece pe lângă o pensie de mizerie din România, mai obţine una de 1.000 de dolari de la statul american.

Şi Dorel Vişan (82 de ani) e nemulţumit de suma pe care o ia de la stat după atâţia ani de muncă. Cu ani în urmă, îi plăcea să facă haz de necaz şi spunea că pensia lui îi ajunge să cumpere un bilet de avion Cluj-Bucureşti, adică circa 280 € (1.400 de lei) la vremea respectivă. Poate biletul de avion pe ruta aceasta a mai scăzut, însă pensia actorului n-a crescut foarte mult de atunci. În plus, mai are o indemnizaţie de merit pentru cariera lui şi „trăieşte din ciupeli”, cum îi place să spună.

Dorel Vişan

În muzica uşoară lucrurile stau şi mai rău, întrucât majoritatea interpreţilor de la noi nu au fost angajaţi la vreo instituţie de stat şi chiar dacă au plătit impozite la stat, nu beneficiază de vreo pensie. În 2006, după ce s-a zbătut ani de zile pentru ea şi pentru colegii ei, Mihaela Mihai (72 de ani) a obţinut, printr-o lege, o indemnizaţie specială pentru toţi artiştii. Suma, de nici 400 de lei, e mică, dar vitală pentru cei în situaţii deplorabile. Victor Rebengiuc (86 de ani) primea până acum câţiva ani 1.500 de lei, dar are noroc cu indemnizaţia şi cu faptul că deşi e la pensie demult, mai colaborează la teatru.

Anca Pandrea

Mitică Popescu ia 1.200 de lei, dar se mai cârpeşte cu colaborarea de la TVR, unde ia pentru emisiunea lui încă 600 de lei. Anca Pandrea nu are nici 1.000 de lei pensie, dar mai este ajutată de prieteni.

click.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati lalait la negru,,pentru cat ati urlat aveti pensia prea mare, ma foooot in cultura voastra.
2
0
in pula mea voi va plangeti ca aveti pensii mici...toata ziua ati stat la umbra si faceati cantari in toate orasele mari din tara bineinteles cu pretentiile de rigoare...iar un amarat care a muncit la CAP pe soare si pe ninsoare are pensie de 600 ron...mars in pula mea
2
0
Sotul Mariei are firma de organizator de spectacole ---de ce a platit statului impozite ptr salarii mici si nu a declarat sumele real incasate ?---rusine ca vin cu astfel de declaratii
4
0
Ce rusine! Maria Dragomiroiu se plange?! Cat declarati voi, cataretii, manelisti, actorasii,....etc. RUSINE sa va fie!! Sunteti plini de masini, vile, piscine,... plimbati in toata lumea, haine de lux, figuri prin presa si televiziuni. Voi ati muncit pe bune !? Sunteti putrezi de bogati, cantaretilor, cu tupeul vostru maxim!
8
0
Pai trebuia sa declare sumele reale incasate la nunti , petreceri si platea fondul de pensie proportional cu castiguriel , iar acum avea o pensie mai mult decat buna...
8
0
unde te crezi sa primesti dupa cum ai cotizat? cei cu pensii speciale dupa 4 ani de mandate ce fak ?
6
1
atat cat ati contribuit atat luati
9
1
Numai de la o nunta in care canta unul din astia ia cat iau eu din salariu pe un an de zile. Cand declara pensia sa declare si averille : vile,masini si imbracaminte de lux. Rusine.
14
0
la fel ca majoritatea pensionarilor din Romania. Glumesc desigur, ca la cati bani iei pe cantari, nici nu te poti compara cu ei.
9
0
Acesti cintareti au un tupeu de neimaginat. Sunt putrezi de bogati si mai vor si pensii speciale. Dar banii de la evenimente ii declara la fisc sau se fac ca nu stiu. Niste jeguri. La mun ca nu la i ntins mina.Aveti vile, case de vacanta in tara si strainatate, masini de lux, etc. si voi va vaitati. Rusine sa va fie.
17
0
Hai sictaiar!toti anii in care chipurile munceati 2 ore pe zi,n.ati dat un leu la buget,toti banii cistigati i.ati bagat in buzunar aoa,si acum iarasi cersiti?cersetori din toate tarile,muriri.va!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272