REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ce trebuie să ştiţi despre echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă

Ce trebuie să ştiţi despre echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă

Replica API 29 septembrie 2012 | 00:00 126

Se apropie sezonul rece

Se apropie sezonul rece

Deşi vremea încă permite şoferilor să utilizeze cauciucurile de vară, n-ar fi rău dacă aceştia ar începe să se pregătească pentru sezonul rece. Chiar dacă legea spune că de la 1 noiembrie autoturismele trebuiesc echipate corespunzător sezonului rece, adică echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă, există riscul ca posesorii de autovehicule să se aleagă cu o amendă dacă iarna îi ia pe nepregătite înainte de această dată.

Cauciucurile de iarnă sunt esenţiale în timpul sezonului rece. Deşi legea spune că obligativitatea cauciucurilor de iarnă intră în vigoare la 1 noiembrie, nu este exclus ca iarna să vină mai devreme, moment în care şoferii trebuie să-şi echipeze imediat autoturismul. "Anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii, practic, de la 1 noiembrie, ci doar pentru cele care circulă pe porţiuni de drum cu gheaţă, zăpadă sau polei. De exemplu, dacă vă aflaţi pe Transalpina şi este zăpadă sau polei, trebuie să vă montaţi anvelopele de iarnă", a spus şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, comisarul-şef Constantin Dancu. Însă, atenţie! Nu orice anvelopă este acceptată la un eventual control în trafic. Potrivit legislaţiei, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, ele trebuie să aibă însemnele M& S (Mud and Snow - noroi şi zăpadă). Cât despre cele "all seasons", şeful Poliţiei Rutiere spune că sunt acceptate, însă doar dacă poartă aceste semne. Pentru cei care nu respectă legea, ar trebui să ştie că vor fi pedepsiţi. "Amenda pentru neechiparea corespunzătoare a autoturismelor pe timp de iarnă, în condiţiile în care carosabilul este umed, adică zăpadă, gheaţă sau polei, este de 9 până la 20 de puncte, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fără drept de circulaţie", a declarat, pentru "Replica", ofiţerul de presă Carmen Şerbănescu.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108