REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cel mai nou parc al constănțenilor prinde viață! A fost ELIBERATĂ autorizația!

Cel mai nou parc al constănțenilor prinde viață! A fost ELIBERATĂ autorizația!

Replica API 30 ianuarie 2020 | 00:00 299

Parcul din campusul Ovidius prinde tot mai mult contur, după ce, în data de 27 ianuarie, a primit autorizație de construire de la Primăria Constanței.

Reprezentantul asociației Constanța Restart, avocatul Cătălin Filişan, a declarat, pentru Replica, următoarele: “Primul parc care se construiește de la zero, în Constanța, după 1989, se face exclusiv cu contribuții private, prin sponsorizări și donații și ne-am dori din primăvară să ne apucăm de etapa a doua de realizare a parcului, cu edificarea aleilor, montarea mobilierului urban, iluminatul public și toate celelalte elemente prevăzute în proiect.”

Avocatul Cătălin Filişan a declarat că se așteaptă ca, până în toamna acestui an, să poată finaliza proiectul Ovidius Park.

“Este o bucurie pentru că noi că am reușit să obținem această autorizație, și, de ce nu, dorim să transmitem un mesaj de mulțumire autorității publice care a analizat documentația și a admis cererea noastră de eliberare a autorizației de construcție.” Acesta a mai menționat că, deși nu a fost un proces facil, este mulțumit de faptul că roadele efortului depus încep să se vadă.

Ovidius Park va ocupa o suprafață de 1.2 hectare, în zona Campusului Universitar, va avea în componență o paletă variată de arbori, printre care tei, cedri, mesteceni, prunus pisardi și thuya.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atentie insa: portiuni din acets teren a fost chipurile retrocedat pe timpul mascariciului...!
1
0
E loc in parc de o biserica , de un mall si niste terase??? Au fost parcuri, dar Mazare si Biserica au avut grija sa le diatruga.Imi inchipui ce-ar fi facut Mazare cu Central Park din New York daca ar fi fost primar pe acolo.
1
0
Un hectar inseamna 100X100 de metri. Deci apa chioara, fumigene pentru fraieri. Apropo, in campus exista deja parc, de vreo 10 hectare, lasat in paragina de primarie. Noroc cu Filisan, ca vine cu fonduri private sa faca treaba primariei, ca sa nu trebuiasca sa taie Fagadau din banii de pomeni electorale si pusculita de campanie...
7
1
Salutara initiativa tinand cont ca toate parcurile din Constanta au fost distruse. Orice zona de verdeata este bine venita. Decat investitii in stalpisori mai bine in parcuri, sali de spectacole si sport.
7
0
Dupa 20 de ani de semiabandon, era si timpul sa prinda viata.
8
0
Cei care apaludati initiativa, va invit sa vizitati parcul deja existent in campusul UOC, cu bancile rupte si imbracate in balarii, plin de mizerie si prezervative folosite si fara absolut nici un cos de gunoi.
7
3
Ce ma vin alegerile?
6
1
Este bine, plantarile masive de arbori in oras vor ajuta la primenirea aerului, vor fi ' plamanii Constantei. Fagadau, trebuie sa umpli, sa .. sufoci spatiile verzi cu pomi.Lasa-le naibii de panselute, ne trebuie umbra si " aspiratoare" de CO2. Pune Polarisul la treaba, da cu biciu daca trebuie ca ne-au depasit toti. Constanta nu mai este in niciun clasament, nu mai conteaza. Fa parcuri arheologice, sa vina turisti adevarati,nu numai curve si drogati. Da-l afara pe Babu,ca-i si prost si nesimtit, pune Pol locala la munca, sa patruleze pe jos, sa adune tiganii si drogatii, misca-te, trezeste-te
11
1
Toalete publice civilizate se pun? Sper ca nu se pun tot acele cutii de la plastic
8
1
Tot respectul pentru domnul Filisan, ptr implicarea dumnealui si ptr tot ce face prin aceasta asociatie. Ma bucur ca nu are alte interese prin toate aceste actiuni si ma refer aici la vreo candidatura politica sau altceva. Singurul interes este ptr cetateni. E bine ca mai avem in Constanta si astfel de oameni. Inca...
10
3
Daca se numeste Ovidius park si nu Parcul Ovidius inseamna ca o sa iasa un rahat cu prune
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108