REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cele mai eficiente metode de slăbit pentru adolescente, care nu le pun sănătatea în pericol

Cele mai eficiente metode de slăbit pentru adolescente, care nu le pun sănătatea în pericol

Replica API 9 iulie 2021 | 00:00 715

Preocuparea pentru silueta este mai mare în perioada adolescenței, atunci când complexele iau proporții foarte mari. De aceea, este important că fetele să știe ce să facă pentru a slabi, fără însă să își pună sănătatea în pericol.

Sursă foto: Shutterstock

Obezitatea în adolescență poate avea complicații precum stimă de sine scăzută, depresia, diabetul sau chiar tulburări alimentare precum bulimia. Pentru a reduce aceste riscuri, adolescentele ar trebui să scape de kilogramele în plus, însă adoptând un stil de viață sănătos, activ, și o dietă echilibrată, scrie doc.ro.

Un nutriționist, un psiholog, dar și un antrenor de fitness formează o echipa ideală cu care tinerele fete ar trebui să lucreze pentru a își rezolva problemele cu greutatea. Dacă acest lucru nu este posibil, adolescență poate reuși și pe cont propriu, însă respectând o serie de reguli stricte.

Consultul medical – tânăra ar trebui, în primul rând, să meargă la medic pentru a află mai multe despre cauza obezității sale. Responsabile pentru kilogramele acumulate sunt caloriile consumate în exces, însă pot există cauze ascunse ale apetitului mărit – de pildă, unele tratamente medicamentoase pot avea că efect secundar sporirea senzației de foame. Într-o asemenea situație, medicul poate schimbă tratamentul.

Renunțarea la sucuri – adesea vedem adolescenți pe stradă, la terasă și la școală cu doze de suc în mâna. Ei bine, obiceiul de a bea suc în loc de apă este adesea vinovat pentru acumularea kilogramelor în plus. Adolescență trebuie să renunțe definitiv la aceste băuturi dulci, fie ele carbogazoase sau nu, și să se hidrateze consumând apă și ceaiuri din plante.

Eliminarea alimentelor de tip fast-food din dietă – tinerii consideră că e cool să mănânce la fast-food, însă preparatele de acest tip îngrașă și sunt și foarte nesănătoase. Adolescență care a hotărât să slăbească trebuie să evite să mănânce în oraș și să încerce, mai degrabă, să mănânce mereu acasă, preparate din ingrediente naturale și sănătoase.

Limitarea consumului de zaharuri – cerealele cu zahăr, dulciurile și, în general, produsele cu zahăr sunt preferate de tineri. Acestea au însă o densitate calorică foarte mare, ridică brusc nivelul de zahăr din sânge și favorizează apoi creșterea apetitului. Adolescentele care vor să slăbească ar trebui să își potolească poftă de dulce cu ajutorul fructelor, pe care le vor consumă însă în cantități limitate.

Respectarea celor 3 mese + 2 gustări – multe fete fac greșeală de a sări peste micul dejun ori de a ignoră masă de prânz. Acest lucru nu este deloc indicat, întrucât îți sabotează silueta și eforturile de a slabi. Nu sări peste nicio masă, mănâncă puțîn și des, iar kilogramele în plus vor dispărea unul câte unul.

Fă mișcare – nu folosi numai regimul alimentar pentru a slabi. Sportul este un aliat de preț. Cu ajutorul acestuia poți topi kilogramele în plus, însă poți totodată să îți modelezi corpul după bunul plac.

Riscurile dietelor foarte drastice

Adolescență trebuie să slăbească treptat și sănătos, dacă vrea să își mențină apoi greutatea, dar și să nu își pună sănătatea în pericol.

Curele de slăbire foarte drastice pot avea efecte devastatoare asupra organismului unei adolescente, care este în plină transformare deja. Malnutriția, carențele alimentare și leșinul sunt doar câteva dintre complicațiile pe care le poate avea o dietă foarte strictă.

Pe de altă parte, pastilele pentru slăbit pot pune în pericol viață pacientei, acestea fiind contraindicate de medici, indiferent de vârstă.

Familia adolescenței trebuie să îi fie alături în lupta cu kilogramele în plus și, dacă este posibil, să adopte chiar același regim alimentar pentru a îi arată sprijinul nelimitat oferit.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
veniti nepoatelor la ranga.o partida,3000 calorii in minus.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272