REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

CHIOȘCUL DOVI de pe Tomis NU a SCĂPAT încă de DEMOLARE

CHIOȘCUL DOVI de pe Tomis NU a SCĂPAT încă de DEMOLARE

Replica API 23 iulie 2020 | 00:00 4916

Viorel Done, un afacerist controversat din Constanța, are probleme cu primăria după ce a efectuat lucrări fără autorizație la imobilul de pe Tomis. Administrația locală vrea să demoleze construcțiile, Done se opune. Concret, afaceristul este acuzat că a efectuat lucrări de extindere cu terasă în suprafață de aproximativ 40 mp realizată din PVC și geam termopan, dar și lucrări de extindere a chioșcului pe latura de sud a imobilului. Aspectele au fost constate în 2016 de Poliția Locală însă, nici până astăzi, Done nu a intrat în legalitate.

Polițiștii au încheiat un proces verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, societatea Dovi Import Export SRL fiind sancționată cu amendă în valoare de 1500 lei. Totodată, s-au dispus următoarele măsuri complementare: oprirea executării lucrărilor de construcții de la comunicarea procesului verbal; obținerea autorizației de construire pentru lucrările nelegal executate în termen de 90 de zile de la comunicarea procesului verbal, în caz contrar desființarea acestora și aducerea imobilului la stadiul inițial în termen de 30 zile de la expirarea termenului de 90 de zile.

După doi ani, un nou control, aceleași lucrări

În 2018, polițiștii locali au purces la procedura de verificare a îndeplinirii măsurilor complementare impuse prin actul sancționator, fiind întocmită nota de constatare în cuprinsul căreia s-a precizat că persoana contravenientă nu s-a conformat măsurilor dispuse în procesul-verbal de contravenție, în sensul că nu a obținut autorizație de construire, nu a desființat lucrările de construcții nelegal realizate și nu a adus imobilul la starea inițială. Și nici procesul-verbal de contravenție nu a fost contestat prin formularea unei plângeri contravenționale, deși aceasta a avut la dispoziție un termen de 90 zile de la data comunicării procesului verbal.

Ce spune Done!

În replică, Done spune că susținerile potrivit cărora a executat fără autorizație lucrări în anul 2016, sunt total neadevărate, precizând, totodată că acestea au fost realizate în anul…1998. Ce-i drept, fără autorizație, însă el nu e proprietar la acea vreme. Magistrații nu l-au crezut, așa că au dispus demolarea lucrărilor. Done a formulat recurs.

Viorel Done a devenit cunoscut pe plan local după ce a ajuns în atenţia autorităţilor după ce a pus la punct o afacere prosperă cu ţigări de contrabandă, care a mers mulţi ani... până în 2014, când a fost condamnat definitiv, pentru contrabandă cu ţigări şi înşelăciune. Cât despre firma lui Done, respectiv, SC Dovi Import Export SRL Constanţa, aceasta a fost obligată la plata sumei de 150.000 lei, magistraţii dispunând, totodată, suspendarea suspendarea oricărei activităţi de comerţ ce presupune operaţiuni cu ţigarete sau tutun pe o durată de 3 ani.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un prostan cu opel
0
0
Si fosta nevasta umbla cu Alexandra ceara si se cordesc prin bai prin cluburi
3
0
Nu ma intereseaza neaparat subiectul, dar daca in 2014 i-a fost interzis sa vanda tigari timp de 3 ani, adica pana in 2017, iar noi suntem in 2020, de ce mai comentezi aiurea?. Si pentru ca pari un pic scolit, ca folosesti punctuatie, vezi ca in tehnoredactare virgula se pune imediat dupa cuvant, apoi un spatiu, apoi celalalt cuvat. atat. ti basi fratili!
3
2
are interzis vanzarii tigarilor si alcoolului dar el vinde inca.Si nu oriunde,ci in miezul C-tei de ani buni.Asta are 3 oua frate.Daca a fost lasat atatia ani,nu mai are rost sa comentam.A fost lasat in pace,punct.Deci,coruptia nu e in floare ,nu?
6
0
s au rezolvat toate problemele si asta a ramas nerezolvat.... fereasca dumnezeu in ce tara traim... ati rezolvat cu corptia de la spitalul judetean?ati rezolvat cu drogurile vandute la colt de strada in orice cartier al orasului ati rezolvat clanurile tiganesti care nenororcesc oameni?ati rezolvat o pl... l ati gasit pe asta acum... probabil rand pe rand ati trecut pe la el sa va luati sticla si cartusul de tigari si acum o ardeti cu justitita... nu e el cel mai onest si cinstit om dar parca aveti o obsesie,daca aducea 1 tona de droguri mai spueam dar asa..penibil
5
1
Cred ca te a atins bine
5
0
Cel mai trist om de afaceri done
2
7
Tara cu legi facute pentru toti borfasi,hoti si nelegiuti in general,cum sa fii condamnat pentru trafic cu tigari si tu sa fii in continuare om de afaceri ?,cat despre schema asta"i-au autorizatie pentru o casa si apoi fac din casa bloc treaba asta este atat de raspandita in Constanta ca daca o persoana este acuzata de asa ceva aluia i se pare ca cineva vrea sa se razbune pe el,se merge pe regula"daca toti s-au inbogatit din furat dece sa nu fac si eu tot asa ca doar n-o sa ne bage pe toti oameni cu pile la primarie in puscarie,nu-i asa domnule Decebal Fagadau.
5
0
A venit concurenta peste strada si au facut presiuni, bv bai baieti asa se face. Si la nea done iti luai foitze de 1 leu.
6
1
Baa saraciilor, Viorel se pisha pe voi toti. Are hotel Astoria din Mamaia, are spatii in centru inchiriate la 3 restaurante, are Cambridge School in spate la Trandafirul, mai vreti - ca mai are o gramada. Si - in atentia pisicutzelor - e recent divortat. Succese, fetelor !
8
3
Nu elibereaza niciodata chitanta, vinde bauturi contrafacute. Contrabandist vechi care traieste din inselaciune.
10
4
asta nu e ruda cu jandarmul Done ajuns nu se stie cum subprefect
2
1
Si Camel fara filtru, Gitanes....
5
0
Ala era chioscul unde puteai cumpara orice tigari in anii 2000. Era singurul loc unde gaseam JPS john player special.
13
0
mafia makidoneasca e la putere
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212