REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Chițac nu mai are încredere în nimeni și ia singur pulsul șantierelor din oraș. Video

Chițac nu mai are încredere în nimeni și ia singur pulsul șantierelor din oraș. Video

Maria ONICA 22 februarie 2023 | 00:00 7366

Vergil Chițac și-a făcut apariția marți, 21 februarie a.c., în mai multe zone din Constanța pentru a lua ,,pulsul șantierelor”. Ziua edilului a început cu o vizită în parcul de la Far, în vederea analizării stadiului lucrărilor de reabilitare, vizita continuând pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona Spitalului de Boli Infecțioase, acolo unde se execută etapa I a lucrărilor de reabilitare a rețelelor de termoficare, ca mai apoi să ajungă și pe strada Ștefan cel Mare. În principiu, primarul s-a arătat mulțumit de cum se desfășoară lucrările și este încrezător că în scurt timp toate problemele cu care s-au confruntat și se confruntă locuitorii vor avea o finalitate.

Chitac nu mai are incredere in nimeni si ia singur pulsul santierelor din oras. Video

Prima oprire a primarului a fost în parcul din zona Far, din Constanța, pentru a verifica evoluția lucrărilor de reabilitare a parcului. Odată cu terminarea acestui proiect, parcul ar trebui să încânte ochii cetățenilor, fiind schimbat întreg tronsonul de pavaje.

Chitac nu mai are incredere in nimeni si ia singur pulsul santierelor din oras. VideoPrimarul Vergil Chițac, în parcul de la Far

Vergil Chițac susține că lucrarea de reabilitare a parcului este executată în proporție de 60%, fiind în termen. Edilul dorește ca, de zilele orașului Constanța, în parcul din zona Far să se desfășoare diverse activități: „Lucrarea este 60% executată, au mai rămas 40 de procente, fiind finisaje. Tot ceea ce a fost greu s-a făcut. O să fie un parc frumos, renovat, în care o să se simtă bine lumea și pe care ne bazăm ca de ziua Constanței, aici și în alte locuri din Constanța, să facem activități de sărbători. Lucrările sunt în termen, cele care nu sunt și care nu sunt bine executate sunt în general contracte care au avut caiet de sarcini făcut superficial “, a declarat primarul Vergil Chițac pentru reporterii Replica de Constanța.

Video:

Reamintim că, licitația pentru reabilitarea parcului din zona Far a fost câștigat de către firma Sigeco Tecnis SRL. Contractul are o valoare totală de 1.329.619,76 lei, fără TVA și prevede lucrări de „Reparații la aleile și zidurile de sprijin din parcul situat în zona Far” din municipiul Constanța, prin refacerea părților degradate ale aleilor de promenadă și a zidurilor de sprijin din împrejurul acestora. Sigeco Tecnis SRL a fost înființată în anul 2015 și are sediu social în Constanța. De-a lungul timpului, firma a avut mai multe contracte publice cu Municipiul Mangalia, orașul Hârșova, Comuna 23 August și Muzeul Marinei Române. Societatea este deținută cu 50% din acțiuni de către cetățeanul italian Tindaro Carmelo Merlo și 50% de românca Oana Mirela Moroșanu. În anul 2021, firma avea o cifră de afaceri de 8.620.147 lei, un profit net de 1.788.552 lei și datorii în valoare de 3.804.802 lei.

Primarul a vorbit cu cetățenii

Primarul Constanței și-a făcut timp pentru a discuta cu cetățenii pentru a-i ține la curent cu privire la desfășurarea lucrărilor.

Chitac nu mai are incredere in nimeni si ia singur pulsul santierelor din oras. Video

Din parcul din zona Far, edilul Constanței a mers și pe Bd. Alexandru Lăpușneanu, în zona Spitalului de Boli Infecțioase, acolo unde se efectuează lucrări de reabilitare a unor tronsoane de rețea termică primară din magistrala I de termoficare (Bd. 1 Mai și Bd. Alexandru Lăpușneanu), cu o lungime a rețelelor de 21,6 km (43,2 km de conducte).

Chițac, mulțumit de muncitorii care se ocupă de lucrările de reabilitare a rețelei termice

Chitac nu mai are incredere in nimeni si ia singur pulsul santierelor din oras. VideoVergil Chițac, bulevardul Alexandru Lăpușneanu

Lucrează foarte bine, am referințe de la constănțeni că, în ciuda disconfortului creat de o astfel de lucrare, ei au lucrat bine. Au lucrat îngrijit, rapid, bine calitativ din punctul nostru de vedere. Avem ca grad de execuție 70%. În 21 de km, 12-13 sunt deja în funcțiune și acum ne concentrăm să finalizăm bulevardul. Avem o problemă tehnică pe care o să o depășim, aici la intersecția cu Ferdinand și mai avem încă una la Casa de Cultură“, a precizat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Video:

Acesta a specificat faptul că „circulația va fi perturbată, dar nu avem ce face, dar în același timp mergem înainte. În mai etapa I se finalizează, mai avem etapa II și III. După ce terminăm cele trei etape, care înseamnă sistemul de transport, o să intrăm pe distribuție cu etapele IV și V, dar atunci nu o să mai producem disconfort mare cetățenilor pentru că tubulaturile acestea nu mai sunt pe arterele principale. De asemenea când apar avarii pe rețeaua de distribuție, ele sunt localizate, adică nu cuprind avariile un număr mare de blocuri, de unități locative.“

Video:

Totodată, primarul Vergil Chițac s-a deplasat și pe strada Ștefan cel Mare

Vizita s-a încheiat pe Bd. Ștefan cel Mare, din Constanța, acolo unde, în prezent, RAJA și Termoficare Constanța, împreună cu Primăria, vor să reînnoiască instalațiile prea vechi. Cu acest prilej, tot orașul a intrat în reabilitare ... la propriu.

Chitac nu mai are incredere in nimeni si ia singur pulsul santierelor din oras. Video

Pe strada Ștefan cel Mare, traseele pietonale vor fi reabilitate și extinse pe o suprafață de aproximativ 15.800 mp. Fântânile arteziene, spațiile verzi, mobilierul urban inteligent, iluminatul public modernizat vor readuce la viață locul de promenadă. Pe bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân, se va reabilita infrastructura pietonală și vor fi introduse benzi unice de transport public și piste pentru biciclete. Stațiile de autobuz vor fi modernizate. Zona va beneficia de iluminat public pentru carosabil, trotuare, piste de biciclete și iluminat smart pentru trecerile de pietoni. Investițiile în infrastructura vor cuprinde și străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoalei 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter.

Video:

În această zonă s-au suprapus trei proiecte. Nu puteam să așternem granitul până nu rezolvăm problemele din subteran, iar acolo am avut două proiecte, unul a lui RAJA care a întârziat din motive obiective și l-am amânat vreo două luni de zile, și alt proiect a fost al nostru cu instalația de încălzire“, a precizat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108