REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CHIȚAC: TAXA de eliberare a autorizației de construire, CALCULATĂ GREȘIT

CHIȚAC: TAXA de eliberare a autorizației de construire, CALCULATĂ GREȘIT

Replica API 10 ianuarie 2021 | 22:45 6066

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța a mai scos la iveală o „gafă” marca Făgădău. Acesta a declarat că în perioada 2015-2019, taxa de eliberare a autorizației de construire a fost calculată... greșit!

„Unul dintre primele lucruri pe care am dorit să-l aflu când am preluat funcția a fost ce a constatat Camera de Conturi cu ocazia controalelor din ultimii 5 ani. Drept pentru care, așa cum știți, am emis o dispoziție prin care să mi se aducă la cunoștință toate încheierile Curții de Conturi din ultimii 5 ani.

Așa am aflat, printre altele, că în perioada 2015-2019, taxa de eliberare a autorizației de construire a fost – în câteva mii de cazuri - calculată și încasată greșit, în cuantum mai mic decât cel legal și diferența trebuia recuperată de Primărie.

Mi-a revenit mie ingrata sarcină de a semna în ziua de Revelion până la ora 14.00 aceste decizii de impunere pentru 2015 pentru că altfel se prescria termenul. De ce nu le-a făcut "anteriorul' deși raportul Curții de Conturi era datat de acum 1 an? Simplu... pentru că au fost câteva rânduri de alegeri”, a declarat Vergil Chițac.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dna Merla tot in primarie e? Cati angajati ai primariei lui mazare si fagabou au fost reclamati la dna? de ce nu se face un audit extern?
3
1
Sa vedem ce audit intern o sa faca. Cu cine???? Curtea de conturi PSD-ista pana in maduva oaselor sau completata cu niste specialiste una si una, pe baza unor concursuri romanesti PSD -PNL, a descarcat de gestiune primaria an de an . De unde au aparut diferentele si de cand???? Sau unii nu si-au indeplinit corespunzator atributiile ???
2
5
ia opriti-va din comentarii. l-ati vrut sau i-ati vrut, acum aveti ce ati votat. nu ei sunt prostii, voi ati votat partidele care stiati ca sunt de rahat, acum ciocu mic si inghititi
10
2
Pai....restul le intra in buzunar drept comisioane ca noi....
5
3
Costin RASAUTEANU e foarte bun de PRIMAR!!
6
8
Nea primare vezi ca timpu trece tic tac tic tac .. se face anu de cand esti primar .. da stiu au trecut cateva luni dar timpul zboara .. pune te pe treaba ca in octombrie noiembrie te injura constantenii de nu te vezi .. succesuri amirale
12
2
O sa demolati ,schimbati directori, si o sa ne reamintiti de fagadu , de muncit...muncste cineva in primaria aia ?
14
3
sunt facute aiurea, nu exista un plan general, nu exista nici-un fel de reguli. In Paris, toate casele sunt acoperite cu tabla zincate. La noi, tiganie colorate.
9
1
Primar, am inteles, ai descoperit apa calda dar anunta ne si pe noi cand te apuci de treaba cu adevarat ca este un jeg in piata ovidiu si acum bate la usa sezonul sau nu stii de unde s o apuci?! Pe ea de treaba nu altceva
20
2
Am primit o decizie de 2700lei
5
2
Taxa chitac
12
5
Iar are ce manca cacat ala de la litoral tv care toata ziua se ia de chitac. Au audienta zero! Oare cine ii plateste? Murad? Cica mai sunt pe acolo unii de la PSD.
5
11
vezi primare ca Apolodor a construit podu fara autorizatie,idiotule
14
4
Ceapa ciorii...fomica?
5
2
Concret, la ce s a gresit
9
1
O prosteala si o vrajeala. De ce nu zice ca a fost fortat de curtea de conturi, nu ca a descoperit el tutankamon al tuturor vremurilor. Si eroarea a fost ca nu a existat modalitate de calcul impusa de curtea de conturi la receptii. Mancatori de rahat ca sa va dati importanta. Puneti mana la treaba nu mai traiti in trecut prin comparatie cu fostii. Faceti voi mai bine si apoi va laudam noi. Niste ratati , traiti pentru publicitate si atat.
15
2
Mai da-te dracu.. Era prea mica taxa si acum te-a luat si pe tine foamea.. Ca de obicei
26
5
Cumparati un soft la urbanism care sa emita certificate, autorizatii, etc siaveti grija sa fie actualizat permanent. Lasati palavrageala despre fostul primar, ca nu primarul intocmeste autorizatiile, cum nici d-voastra nu ati intocmit deciziile astea, ci doar le-ati semnat fara sa le verificati temeinicia. Trebuia sa le cereti scuze contribuabililor pt eroarea facuta de functionarii primariei la regularizarea taxelor si sa ii rugati sa plateasca, explicandu-le ca e o decizie a Curtii in acest sens, nu sa va umflati ca un curcan ca ati semnat nu stiu cate hartii!
27
1
Intrebarea e ce au pazit pana acum departamentele din primarie, gen juridic, autorizatii, etc. Si dc plm aia mai sunt inca pe functii...
26
3
Ce facem acum ca dl hira isi face bloc pe hasdeu pe 90 la suta din teren si ca sotul unei consiliere de a ta este mare sef la un mare dezvoltator imobiliar ? Le dam sa manace?
24
2
Domnule Primar, ne apucam si noi de ceva serios pentru acest oras? Asta cu taxa recalculata e ok desigur, dar o delegati catre un sef de la impozite si taxe si gata, chiar el poate iesi public pt eventuale lamuriri, dvs faceti proiecte mai ales pe fonduri europene pt reabilitare cladiri istorice, retea drumuri, termice, luati terenurile si cladirile pe care instantele le au inapoiat primariei, scoli si gradinite noi si ceva pe zona de parcuri timp liber pt cetatenii Constantei.
26
2
domnilor, la cta dureaza 2 -3 ani sa dea banditii astia o autorizatie de constructie ptr muritori de foame, e ceva strigator la ce, ba primarule tu vei schimba ceva ?in rest la toti cimpmanzeii se da repede pi spaga,,catze ? javrelor si unii si altii
22
2
Aveti rabdare, lasati primarul sa-si faca treaba. Ce n-a facut Fagadau in atatia ani vreti sa faca Chitac in 30 de zile? Aveti rabdare, oameni buni.
10
34
Domnile amiral! Observ ca iesiti in presa numai cu rahaturi! Subiecte false si fara importanta! Roata, cisterne, calculul nu stiu carei taxe. Asa ne-au aburit si aialalti! Un pic de paine mult circ si furaciuni la maxim! Daca sunteti in stare faceti lucruri concrete si bune pentru oras! Timpul trece! Pana acum nu ati dovedit ca meritati nici alea 9 la suta din voturile constantenilor cu drept de vot! Sunteti primar de constanta nu sultan cum s-a crezut unul si cum aveti tendinta toti sa va credeti! Nu e un act de bravura ca ati semnat nu stiu ce rahaturi de hartoage ca primarul pe 31 decembrie
30
4
Ce ai gasit tu bolovane?
16
10
Nu te mai plange de greaua mostenire fa ceva.Asa ai promis dar se vede ca tie gandul numai la bani.sa vedem daca o sa faci macar 50 la suta din ce au facut predecesorii tai
24
8
Daca a fost calculata gresit normal ar trebui sa o plateasca cine a gresit.
35
1
Bai Chitac, ai venit la Primarie sa distrugi tot. In loc sa construiesti tu darami. Baa, te iei dupa Cutu-Cutu sa distrugeti tot in tara asta, sa aduceti saracia maxima, cresterea preturilor, ati trimbitat cu autostrazile, acum nu va mai intereseaza. Va intereseaza privatizarea marilor companii romanaesti, Portul, Hidroelectrica si ce-o mai fi.
28
10
In Constanta se construia cu autorizatii?Parea ca se construiaste la liber dupa modelul favela,cu constructii inghesuite si garduri de puscarie cu mii de camere de supraveghere care urmaresc spatiul public..Horoor!Am glumit.Unul ce a construit pe toata suprafata detinuta si s a mai intins si peste strada spunea ca a fost taxat la sange la primarie.
21
3
Dar de ce curtea de conturi a constatat aceeasi greseala facuta in 201, 2016, 2017, 2018 si 2019 de-abia in 2020? In toti acesti ani in care a venit in control nu a sesizat nimic? Incompetenta sau ......
32
1
Incidenta de 3% este obsesia lui Arafat, si asta cu leafa asigurata de stat. Adica il doare-n pula daca privatii dau faliment, dupa faliment. Dle Prefect, dle Primar, incidenta de pana in 3% nu mai poate fi respectata in niciun municiu mare, care " traieste" , unde lumea se misca. Poate doar in oraselele in care nici pasarile nu zboara. Cum spune si06.54 , deschide-ti dle tot si faceti controale. Amedati-i si inchideti-i doar pe nesimtiti. Dati-i si de exemplu negativ, sa se faca de ras si o sa vdeti efectele pozitive imediat.Pune-ti si un program mai redus, la 22.00 fix, gata, sa se inchida
26
1
Tu esti primar si pensionar, f bine! Prefectul si miile de bugetari, ca si tine,au salariu asigurat de stat,adica si din banii pe care privatii ii dau la buget. F bine! Voi, va face-ti ca munciti sau o frecati la greu,leafa va vine lunar.Deci va puteti plati ratele si trai fara griji.Dar privatii,angajatii celor cu afaceri inchise fortat de voi, tembelilor,ce sa faca?Sa fure, sa dea in cap?Oamenii abia traiesc,n-au bani de rate si mancare,orbilor!Deschideti tot si controlati la sange sa se respecte normele sanitare.Amendati si INCHIDETI-I 30 de zile strict pe nesimtitii care ignora normele.
27
3
Taxa de autoeizatie de constructie a fost facuta gresit special pentru machidonii evazionisti......ca mai sunt si romani si alte rase aasta este o problema mica ptr.ca sunt probabil 10 la suta....este facuta cu dedicatie pentru astia cu blocuri....si ghici cine au facut manevrevele pana acum....cip....toti mache si in alegerile de acum 4ani si in astea ee acum faceau propaganda lui beidaud sa le mearga lor uns dupa.....altfel nea chitac ...treci la treaba...stadion ,sala sport,gurile de la canalizare ridicate si facut orasul frumos...parca este tot gri....
25
5
Te-ai dat tu si primaria pe mana lui titili-mitili dand la o parte oameni care doreau sincer sa faca ceva ...Esti mancat de viu si habar nu ai sa ai .Dumnezeu sa te ierte.
20
4
Dupa cum se misca, Chitaila al nostru va pune economia Constantei la pamant. Parca nu intelege nimic din realitata, are senzatia ca toti suntem bugetari, pensionari.
27
5
In afara sa te vaiti atata, spune ce ai facut pentru oras de la alegeri. Cainii maidanezi liberi, curatenie poate la tine in curte..., in rest gargara. Esti la fel ca predecesorii, vorba multa, fapte ioc.
35
13
a platit toate taxele???....
35
4
cum este? O teresa al de Andreea Motor Aza, acelasi patron, platesc o autorizatie de 100lei, ei avand incasari de zecii mii lei pe zi, omul asta face 1limion euro anual numai dintr o retara si fraierii cu mini market platesc 2mii euro, care este smecheria? Ca tot aveti gaura la buget, terasele ar trebuie sa aibe 5mii euro autorizatie, ce spuneti domnule primar?
30
2
baaaa fa ceva pentru constaanta ,trei cei 4 ani si vb dupa daca esti in stare sa zugravesti macar un apartament...marsh!
36
16
imi vine sa te compatimesc... in gura
34
11

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468