REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Chițac: TERENURILE Constanței s-au EVAPORAT, le-au ÎMPĂRȚIT între ei!

Chițac: TERENURILE Constanței s-au EVAPORAT, le-au ÎMPĂRȚIT între ei!

Replica API 2 iulie 2021 | 00:01 5966

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a precizat, încă o dată, că o problemă stringentă a Constanței e reprezentată de terenuri. Acesta acuză fosta administrație ca le-a împărțit după bunul plac, iar acum proiectele sunt îngreunate din această cauză.

„Am declarat și cu alte ocazii că terenurile Constanței s-au evaporat. Ca și cum n-ar fi existat. Potentații vremurilor apuse și le-au împărțit între ei, precum pungașii prada. Așadar când am avut nevoie să identificam trei loturi pentru tot atâtea grădinițe noi, n-a fost cu putință. Am găsit doar două. De această problemă ne vom lovi mereu. Nu vom avea terenuri pentru creșe, grădinițe, școli, dispensare, spitale, parcuri sau spații industriale. Pentru asemenea obiective vitale vom sta cu mâna întinsă la alte autorități, vom fi nevoiți să expropriem sau să cumpărăm, cheltuind bani publici. Pe lângă mulți bani, mai trebuie și să așteptăm parcurgerea unor proceduri atât de greoaie, încât proiectele vor fi întârziate cu anii.

În aceste condiții, mă întreb care ar fi interesul consilierilor locali de a respinge proiecte prin care am dobândi, cu titlu gratuit, de la alte autorități, suprafețe impresionante de teren. De ce s-ar opune consilierii locali preluării, cu titlu gratuit, a Lacului Tăbăcărie? E mai bine să rămână în paragină și să afecteze imaginea de ansamblu a parcului, în loc să le reabilităm împreună?

De ce s-ar opune consilierii locali preluării Portului Tomis? Exploatat, contra unei chirii modice, de rămășițe ale caracatiței ce a sugrumat orașul și care scoate pe blat din țară veniturile grase încasate din chirii declarând ani de ani profituri infime. Nu ar fi mai bine să revină orașului ca să-l putem întreține corespunzător spre bucuria constănțenilor și a turiștilor?

De ce s-ar opune consilierii locali preluării cu titlu gratuit a câtorva zeci de hectare de teren de la Ministerul Afacerilor Interne? Terenuri necesare pentru construcții utile desfășurării serviciilor publice și edificării unui parc industrial ce va genera investiții, locuri de muncă și dezvoltare locală. Parc industrial pe care îl au chiar și unele sate, de ani de zile, dar Constanța, nu.

Ce interese mână consilierii locali să se opună măririi patrimoniului imobiliar al municipiului, creșterii calității vieții constănțenilor, ecologizării și creșterii calității factorilor de mediu, a numărului locurilor de muncă, creșterii veniturilor pe plan local?

Concluzia este una singură: toți consilierii locali care au votat împotriva acestor proiecte au alte interese decât ale constănțenilor. Interese personale și meschine...

Mă refer la consilierii USR care au sperat că abținerea la votul pentru proiectele vizând preluarea lacului Tăbăcărie și portului Tomis ar putea genera respingerea acestora. Pentru mine, abținerea la vot este – întotdeauna – neasumare.

Mă refer, totodată, la toți consilierii USR și PSD care fie s-au abținut, fie au votat împotriva preluării celor 35 de hectare de la MAI. Proiectul a fost respins. Drept pentru care nu vom avea nici stație de compost, nici parc industrial.

Voi iniția multe asemenea proiecte pe care le voi supune votului consilierilor locali. Rolul dumneavoastră, dreptul dumneavoastră este de a-i trage la răspundere pe toți cei care se opun, cerându-le explicații cu privire la interesele ce i-au determinat să se opună. Aveți încredere!“, a transmis primarul Chițac.

A.F., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e ofticat ca nu a mai apucat si el sa ciordeasca
0
0
Daca chiar vrei sa afli cine le a inpartit o poti face! Sunt vechile registre! Peste 10 ani primaria nu va mai avea nici un teren! In ziua de azi ai 100 de mii faci bloc!
1
0
Mos Teaca baga Constanta in faliment.
3
0
Niculae dragu meu, astia nu stie nimic. Tu faraonul meu
2
0
nea chitac bine ca nu tea ramas pamant ca tu nu iesti in stare sa tai iarba si sa aduni gunoiul la ce tea mai ramas ,e jale orasul ,strazile toate rupte,sensuri facute haotic, statiunea Mamaia jalnic si mai ai tupeu sa comentezi
2
1
Pleaca ai nostrii ,ei isi impart intre ei tot ,Noi tot prima la dreapta o lluam nu conteaza ca e Haur ,pnl ,psd,udmr,,USr
7
1
Si la catecau facut o sa le dea si despagubiri lui mazariche si echipei... Rusine..
7
2
Si cand te gandesti ce consilieri are,de genul Omocea.
9
2
De ce esti suparat domnule primar ? Nu mai ai de unde sa ii dai un teren si lui constantinescu ?
13
2
ca nu a mai ramas nimic si pentru voi
16
4
Da, nu ti-au lasat si tie ceva. O sa fii cel mai "sarac" primar
14
4
eu nu cred ca asta rezista un an ... oare cat mai pot suporta oamenii din acest oras
16
4
degeaba,cu ce bani vor construi gradinite,scoli ,etc?
8
3
Nea Chitz , sa inteleg ca faci referire si la pungasul Bucovala sau Comanescu ??? Si daca tot ai descoperit acest jaf ce ai facut concret pentru a indrepta lucrurile , mai ales ca matale esti un traseist care cunoaste din interior fenomenul. Din pacate toata aceasta demagogie ieftina plus dezamagirea numita usr ii vor propulsa la putere pe cei de la psd la urmatoarele alegeri . Trist ...
23
1
Saracutul de tine,nu ai luat si tu o felie si acum esti suparat.
21
4
Plaga orasului
19
5
Care marinar?? Mos poveste asta nu a facut un voiaj in viata lui, intocmai precum Mazare si ai lui ...
22
4
Ba, USR! Ce cacat faceti ba?
23
6
Ai marit taxele si impozitele, ai marit tariful parcarilor, nu ai facut o sezinsectie in oras, nu esti in stare sa toaletezi orasul, etc. Bine ca ai sfatuitori buni Constantinescu si Ovanesian. Cu ei te-ai ingropat marinare
37
2
nu il mai voteaza nimeni
36
9
numai postaci psd si descreierati usr pe aici
23
28
Asteptam referendumul de demitere a acestui personaj, de trista amintire!
38
10
incapabil, o diaree de om !
31
10
in acest caz faci reguli de construire si aglomerare
20
2
ASta nu e in stare sa taie iarba intr-un parculet si vrea sa reabiliteze parcul tabacariei, nu iti e rusine ma wc expirat ?
40
5
Ce v-ar mai placea sa luati parcul Tabacariei si portul Tomis, ca sa le refaceti tot pe banii nostri, asa e?Afara din Primarie, hotilor, ne-ati inselat destul !
37
6
Si in Portul Tomis facea un spital sau o gradinita? Minti ca un bou
37
8
Si nu mai ai tu ce mulge. Ai zis ca faci si tu cateva milioane, si cind colo, sanchi, nu mai snt. Mai manglitorilor, gasiti voi ceva de ros
40
6
Caporale ce faci? Incerci sa iti platesti campania electorala? Incerci sa le dai inzecit celor care ti-au dat bani si celor de la care ai cerut? Dar surpriza. Nu prea ai ce da.
47
11
Iar si-a luat chitaila .ue de la usr. Cat despre viitoarea igienizare si intretinere a terenurilor si a lacului Tabacarie, dupa ce vor fi preluate de Primarie... va fi un dezastru mai mare decat intretinerea actualelor spatii verzi ale Constantei. Aveti incredere, Constanta altfel... e la fel!
38
7
Chitac cancerul constantei. Prin firme detinute de altii fisu lu vc renoveaza cladirile raedpp. Asta e chitac. Dna doarme probabil. Asta inseamna probabil constanta altfel
51
11
Terenurile sunt tot acolo
40
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468