REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CINE a COORDONAT instituţiile de ÎNVĂŢĂMÂNT de-a lungul TIMPULUI

CINE a COORDONAT instituţiile de ÎNVĂŢĂMÂNT de-a lungul TIMPULUI

Replica API 8 august 2020 | 00:45 3816

Ţinând cont de condiţiile epidemiologice actuale, dar şi de situaţia în care s-au aflat şcolile din judeţul Constanţa şi nu numai, în prima jumătate a anului 2020, inspectoratele judeţene şcolare au o misiune foarte grea, aceea de a găsi soluţia perfectă pentru ca şcolarii şi preşcolarii să poate reveni în băncile şcolilor.

Mai mulţi inspectori şcolari, între care şi Răducu Popescu

În ultimii ani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa s-a aflat de mai multe ori în perioade de cumpănă, datorate schimbărilor de la an, la an ale inspectorilor şcolari generali. Astfel, vă prezentăm lista celor care au coordonat instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa de-a lungul timpului.

Iată lista inspectorilor şcolari generali

Din anul 2004, pentru doar un singur an, inspector şcolar general a fost Petrică Miu, profesor de istorie şi absolvent al Universităţii din Bucureşti.

Petrică Miu

În 2005, acesta a fost înlocuit cu Dima Zainea, profesor de matematică şi pasionat de poezie, scriind numeroase volume de versuri. În 2006, inspector şcolar general a devenit Narciz Amza, fina de cununie a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. Aceasta şi-a dat demisia din funcţie în iunie 2007 şi a fost înlocuită de Marian Sîrbu, actualul profesor de fizică al Liceului Teoretic “Ovidius”. În 2009, a revenit în funcţia de inspector şcolar general, pentru câteva luni, Petrică Miu şi tot în 2009, acesta a fost înlocuit cu Elena Buhaiev, fostă sportivă şi antrenoare de scrimă.

Aliss Andreescu

Din 2010 şi până în 2012, inspector general a fost Aliss Andreescu, inspector pe ştiinţe socio-umane. Pentru următorii 3 ani, Răducu Popescu a fost inspector şcolar general la Constanţa. Cadru didactic în domeniul educaţiei fizice, acesta a obţinut în 2012 şi titlul de conferenţiar universitar.

Gabriela Bucovală

Inspector revocat şi repus de mai multe ori în funcţie

Începând cu anul 2015, funcţia de inspector şcolar general a fost ocupată de Gabriela Bucovală. Aceasta a fost revocată şi repusă în funcţie de mai multe ori. În 2017, Gabriela Bucovală a fost revocată de ministrul Educaţiei de atunci, Liviu Pop, care l-a numit pe Miu în locul ei, invocând „neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor prevăzute de lege şi de contractul de management”. Totuşi, aceasta a revenit în funcţie până în vara lui 2019, când a fost înlocuită din nou cu acelaşi Petrică Miu, acesta ocupând funcţia de inspector şcolar general până în decembrie.

Sorin Mihai

Actualul inspector şcolar general al inspectoratului judeţului Constanţa este Sorin Mihai, acesta ocupând funcţia începând cu luna decembrie a anului trecut. Sorin Mihai este fost inspector şcolar adjunct, profesor de limba şi literatura română şi fost director la şcoala Gala Galaction din Mangalia.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au strans bani ca sa o mituiasca pe aia de la minister ca sa nu ii spuna lui Anisie ce prosti sunt Sorinel si Floriana. Sorinel e coordonat de taranca Floriana si Pisaltu. Vai de noi. Un ISJ plin de taranoi.
7
0
Bani pentru campania PNL. Balanescu cu Georgescu au umblat cu plicul prin ISJ. Pisaltu a palmat din caciula 500 la final. Codreanu lucreaza in liniste. Iar asta care este acum Sorinel, are fata de prostanac. Am inteles ca este mai prost decat Sarbu mai lenes ca Aliss mai redus mintal decat Bucovala si la fel de taran prost ca toparlanul miupsd.
7
0
Pai daca Sorinel e prin hoteluri cu iubi Natalita cand sa mai aiba timp de invatamantul constantean?
7
0
Mai degraba o eroare genetica. In poza e si fosila comunista doicescu, credeam ca am scapat de ea odata cu ceausescu
8
1
Corect afara cu doamnele care stange bani! Mrejeru, Gioglovan, Geogerscu Sa starns la titularizare pentru minister, de ce nu zice nimenea? Noi penalistii pnl nu stim nemica?!?!
7
0
vad ca numai psd isti comenteaza, abia astept sa se faca 31 august, sa dispara si ultimile inspectoare psd iste lenese si absolut incompetente, numite politic, nicidecum pt merite! cand preiei un inspectorat in care au fost 10 ani tute incompetente psd iste, e de munca ,nu gluma !
6
3
Onanisti supremi, traseisti tradatori ai partidelor multiple din care fac parte, spagari de renume si conducatori supremi ai invatamantului, niste mitomani fara pereche cu zeci de procese pierdute si cateva pe rol Tavestitii si au imbarligat sefii de partide ca sunt cei mai buni si se lauda peste tot ca pilele lor sunt asa mari de nu au loc in chiloti. Cu invatamantul ce treba aveti? Sa futi putin si sa pleci mai repede decat dupa o cafea n are rost, mai bine va frecati de covor! Primari la Cogealac si Mangalia? Somn usor, primari sunt doar unii ca si generalii, deci multa m...!
8
4
Eu nu stiu cat de prost este Marian Sarbu acum dar eu i-am fost elev"prin 1982"si atunci era un profesor care era indragit de noi elevi,iubea fizica si prost nu era.
11
2
Profesor 09.08, nu fi trist, gruparea merge mai departe prin copiii ajunsi inspectori, fii de activisti comunisti...
6
0
Dar cine le-a distrus cand aflam ?
6
0
Prin 2010 purcarea cu miu oprea si gevat aveau o grupare cu care talhareau invatatoarele si educatoarele. Daca nu cotizai anual zburai din judet. Cand veneau la scoala trebuia sa le umplem masinile cu mancare si buzunarele cu bani. La examenele de capacitate si bac faceau jaf. Asta care este acum are fata de prostanac. Am inteles ca este mai prost decat Sarbu mai lenes ca Aliss mai redus decat Bucovala si la fel de taran ca miupsd.
9
4
Miu un epopeic inbecil marca PSD. Bucovala o redusa lenesa. Iar papagalul asta de sorin prostalau mihai este cea mai trista si incompetenta figura. Actualul ISJ este cel mai incompetent si inferior.
10
7
de ce vreti neaparat sa ne stricati ziua si postati un asemenea articol cu moacele astora .....
21
1
Sorin mihai este o eroare nationals
13
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272