REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CINE s-a mai PERINDAT pe la șefia DSP Constanța

CINE s-a mai PERINDAT pe la șefia DSP Constanța

Replica API 21 septembrie 2020 | 00:00 4398

Direcția de Sănătate Publică din Constanța este subordonată Ministerului Sănătății și realizează, la nivel local, politicile şi programele naţionale de sănătate, elaborează programe locale, organizează structurile sanitare, evidenţele statistice pe probleme de sănătate, precum şi de planificare şi derulare a investiţiilor finanţate de la bugetul de stat pentru sectorul de sănătate.

O principală îndatorire pe care această instituție o are, este aceea de a asigura accesul la asistență medicală a oricărei persoane din raza județului. În ceea ce-i privește pe cei care au coordonat instituția și au asigurat funcționarea corectă a acesteia la nivelul județului Constanța, trebuie menționat faptul că în ultimii 30 de ani, doar 8 la număr au fost șefii DSP. Printre aceștia se numără doctorul Constantin Dina, doctorul Marius Enescu și economistul Cristina Schipor.

Camelia Ciobotaru

Iată-i pe cei ce au fost șefii DSP

Începând cu anul 1990, la conducerea Direcției de Sănătate a venit doctorul Vasile Sârbu, medic chirurg și profesor universitar. Acesta s-a aflat în fruntea instituției până în 1993, când a fost înlocuit cu doctorul Vasile Lupescu. Medic primar ortopedie-traumatologie și cadru universitar, acesta a coordonat DSP Constanța timp de doi ani. Din 1995 și până în 1999, 4 ani, instituția a fost coordonată de către Victoria Stroia, medic primar balneofizioterapie. Pentru următorii doi ani, șeful DSP a fost medicul pediatru Neagoe Corneliu, iar din 2001 până în 2003, a revenit la conducerea instutiției, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, chirurgul Vasile Sârbu.

Corneliu Neagoe

Un economist a trecut la conducerea DSP Constanța

Între anii 2003-2005, Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost coordonată de către doctorul Camelia Ciobotaru. În 2005, aceasta și-a depus demisia, drept urmare postul de director executiv a fost preluat de doctorul Marius Enescu. Medic ortoped, acesta a deținut funcția timp de 3 ani, până în 2008, atunci când în funcție a revenit, pentru doar un an, Camelia Ciobotaru. Din 2010, pentru următorii 4 ani, directorul executiv al DSP a fost Constantin Dina, actual director al Direcției Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății. Acesta a fost eliberat din funcție în 2014, iar locul său a fost luat de Cristina Schipor, economist. Aceasta a ocupat funcția de director executiv al DSP fără concurs, la vremea aceea fiind director adjunct economic la DSP Constanța. În prezent, Cristina Schipor coordonează instituția la nivel local.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Offf... daca ar trebui sa platesti rautatea pe care o ai, poate ai deveni mai bun. Pana atunci insa, invata gramatica la romane sa poti scrie rautatile corect
0
0
Greeeu mi a fost sa dau de unul mai lepra decit DINA CONSTANTIN.La ce bun sa continuie.Sa lase menegeriatul pe mina cui se pricepe ii vai si vai .oaiele lui.
4
0
enescu scarba de om spaga delabugeac
6
1
sa spuneti si ca este absolventa la batranete a unei universitati fantoma , parca ecologica , ca de fapt ea este o contabila care n-are nimic in comun cu medicina , preventia , controale la spitale , etc... cutra asta imbatranita in uratenie fizica si morala a schimbat o gramada de partide si in cele din urma alde a numit-o FARA NICIUN CONCURS la sefia dsp Cta...!?! de fapt, la concurs trebuia sa fie in principal tematica legata de medicina despre care muierea stie cat un sofer de camion...
14
4
Fara concurs ...functionar public superior !Cand vor face puscarie cei care fac astfel de numiri ?
15
1
Neagoe USRistul cu fiica in USRi Cta, cel drept, cinstit si corect a fost numit sef la DSP?n a refuzat sa fie numit de PSD?el care uraste PSDul atat de mult?
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920