REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cine sunt PENALII din Constanța care vor să ajungă PRIMARI

Cine sunt PENALII din Constanța care vor să ajungă PRIMARI

Replica API 16 mai 2020 | 00:02 7891

Alegerile locale se apropie cu pași repezi, partidele și-au făcut propriile strategii, iar candidații au început deja campania electorală. Mai mulți politicieni din județul Constanța, condamnați definitiv, în primă instanță, le cer încă o dată votul cetățenilor. Cine sunt aceștia? Nicolae Matei, fost primar din Năvodari, care candidează din partea Partidului Neamul Românesc, Florian Micu, candidează din partea PNL, Gigi Chiru sau Adrian Stan, fostul edil din Techirghiol sunt câțiva dintre candidații ”penali” care aspiră la un mandat de primar.

Nicolae Matei, condamnat pentru corupţie

Nicolae Matei a fost condamnat în 2016 la 1 an şi 6 luni de închisoare, cu executare, în dosarul în care a fost acuzat de dare de mită. În primă instanţă, acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni, însă Curtea de Apel Constanța a desfiinţat sentinţa, micşorând pedeapsa, în februarie 2016. Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie - octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.

Condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare 2017, pentru mită electorală, și Gigi Chiru și-a anunțat intenția de a candida pentru primăria Eforie.

În timpul campaniei electorale pentru mandatul de primar, în 2012, ar fi transmis alegătorilor, prin poştă, bonuri valorice medicale, pentru a-i determina să voteze.

Şi Florian Micu s-a ales cu o condamnare

Constantin Florian Micu, fostul primar din Tuzla, vrea, potrivit unor surse, un nou mandat. Candidat din partea PNL, el a fost condamnat definitiv într-un dosar de delapidare la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Conform anchetatorilor, fostul primar s-a folosit de cardurile primăriei pentru a alimenta cu combustibil maşini care nu se aflau în proprietatea administraţiei publice locale. Ar fi produs astfel primăriei la conducerea căreia se afla un prejudiciu de 5.000 de lei.

Pentru comuna Oltina, primarul Gheorghe Chirciu intenționează să mai ia un mandat. El are o condamnare definitivă la 2 luni de închisoare cu suspendare încă din 2013. El a fost acuzat de uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic.

Nicolae Anghel, condamnat pentru abuz în serviciu

Un alt primar/candidat penal este și Nicolae Anghel, care a fost condamnat în trecut la șase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat să elibereze, în condiții legale, mai multe titluri de proprietate. Anghel și-a pierdut mandatul de primar câștigat în 2012 exact din cauza acestei condamnări, însă, nu a reprezentat o problemă pentru cetățeni, așa că l-au votat din nou.

În 2016, primarul de atunci al localității Techirghiol, Adrian Stan, a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare. Potrivit procurorilor DNA, la data de 13 octombrie 2015, Adrian Stan, în calitate de primar al orașului Techirghiol, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în îndatoririle sale de serviciu, a pretins de la un om de afaceri sumele de 40.000 lei și respectiv 64.000 lei, reprezentând un procent de aproximativ 4% din facturile de 1.100.000 lei și respectiv 1.600.000 lei, care urmau să fie emise de societatea denunțătorului în temeiul unui contract de execuție lucrări și achitate de Primăria orașului Techirghiol.

Vom reveni cu alți candidați condamnați ori trimiși în judecată!

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da actualul primar din Tuzla Taner cand la luat mascati si a stat in arest cu Hamlet pana a dato la pace cu Doru si cate dosare are pe rol nu spuneti nimic
2
0
Pe aia de la PMP cand ii arestati ca ia imbogatit Chelaru , dar pe Carnu Marian ca are aranjamente peste tot cu Chelaru , pai ce noua ne da faramituri din care isi mai trage partea si Nita , ca doar de e pe firma lui !
3
1
toti sunt hoti,numai hoti si talhari,muie iohanis,muie penele
3
0
O dedicatie pt bastanul Vio de la Harsova cel care mananca ficatii... Acest Vest salbatic al judetului. Acest pamant sfant pentru popa Iscru ,cel cu proiectele.
2
1
Nici cu actualul primar Taner nu imi este rusine, si-a facut ditamai CONACUL pe camp sa nu vada localnicii ce manevre mai invarte pe acolo,vara cred ca si iarna vin toti smecherii la el la conac la sprit! Cum si-a amenajat pe acolo imediat si-a pietruit strada!
4
0
Nivulescu si Bucovala and toata machidonimea din Constanta!
6
0
mai cunoasteti un primar condamnat pentru dare de mita, altul in afara de Matei? Toti primarii condamnati au fost pentru luare de mita. Aici este diferenta. votez Neamul Romanesc
5
0
Prefectul Niculescu care face cu unchisu Bucovala bloc la lupoaica pe situl arheologic
38
0
Si primarul Fagabou daruitorul de cadouri din China doar din gura de la comuna Constanta unde este?
8
0
Eu cu Matei facem 69
6
3
Adrian Stan mai are doua dosare in care este invinuit. Unul este la DNA Constanta pentru gradina botanica si unul la Iasi pentru o fapta comisa pe cand era director adjunct la ADS. Si cand era inchis la poarta alba il mai duceau baietii cu duba la Iasi la audieri.
4
3
si la navodari va candida la alegeri locale smekerul sponte adrian cu iubita grav bolnava mintal.
10
2
Si pana acum Constanta nu a fost condusa de penali? Si ce penali cu furturi de 114 molioane euro. Acceptati-va soarta!
13
0
Aceste specimene vor sa conduca orase si municipii ? Alegatori speram ca stiti sa faceti diferenta.
12
2
arestati cat mai u rgent, si averea confiscata
11
2
Cum adica politist denuntator? Seful IPJ a primit de la Matei spaga teren, care a fost intabulat pe numele unui memrtu de familie. Dupa mult timp de la tranzactie, sursele spun ca un procuror din anturaj, s-a divulgat tranzactia. Este cineva curios daca marele politist spagar necondamnat a inapoiat terenul? Corb la corb nu scoate ochii. Justitia este Mafia din Romania, politistii sunt interlopii care executa. Pe frimituri. De ce nu se verifica cate din terenurile din Constanta si judet, furate de primari, au ajuns la judecatorii, procurorii si poltistii cei cinstiti?
12
1
4 tigani penali
11
0
Daca adugam si primari necondmnati dar tot penali,pe politisti care sunt prieteni cu interlopi,pe judecatori care nu dau nici doi bani pe legile tari caci ei au legile lor si politicieni care odata ajusi la putere sunt stapani tuturor atunci avem imaginea unei tari unde doar prosti muncesc,baieti destepti fura,fac trafic de influenta sau iau spaga fiecare dupa caz si daca le zice cineva ca sunt hoti astia le raspund cu tupeu "tu stii cata scoala am facut eu pt.ca sa fiu politist,judecator,medic etc de parca pentru asta au invatat,ca sa fure dar nu maruntisuri ca doar ei nu sunt gainari.
13
1
iar si iar a revenit fecala CHIRU.LA PUSCARIE CU EL SA MAI DEA VAUCERE LA DIV FARMACI PT VOTURI.REGURGITEZ CIN II VAD MOACA
17
2
Pfff ce viata am.avut...plimbari...Mariana...Aiten...pfff imi este asa dor..
5
0
de penalul Stelian cand scrieti? sa iei 10 000 euro ca sa inchizi ochii unui dezvoltator imobiliar e la limita penalului. sau apartamentul de la RAEDPP, pardon de la mamica
15
1
Nu mai au limita? Nu au bun simt? Rahatii de acest gen o sfarsesc rau. Ar trebui sa stea cu capul plecat si sa se ascunda de luminile rampei. In schimb, idiotii mai dau si din coate, sa iasa in fata, precum rahatul la suprafata apei... Asa cum il tot vad pe Petre Far-De-Gat Roman. Apare tot mai des la TV. Este formator de opinie, emite pareri... In loc sa stea dracului linistit, fara sa faca valuri. O ia in gura in curand, presimt...
36
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212