REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ciolacu: O treime din angajaţii din zona privată a României sunt plătiţi cu salariul minim pe economie

Ciolacu: O treime din angajaţii din zona privată a României sunt plătiţi cu salariul minim pe economie

Replica API 21 mai 2021 | 00:00 1071

O treime din angajaţii din zona privată a României beneficiază de salariul minim pe economie, a declarat, miercuri, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu

Acesta şi-a manifestat îngrijorarea că 1.700.000 de români beneficiază în prezent de salariul minim pe economie, iar atunci când se vor pensiona vor avea pensii derizorii.

"Salariul minim pe economie este un instrument să ajuţi oamenii apţi de muncă fără nicio calificare. Pentru aceasta este salariul minim. Este o formă de protecţie socială. A terminat un tânăr liceul, nu a luat Bac-ul, nu are nicio calificare, îl angajez cu salariul minim. Pe urmă trebuie să găseşti pârghii să stimulezi IMM-urile, companiile să îi facă o calificare omului. Meseriile în ziua de astăzi care nu necesită o calificare sunt foarte puţine. Ştiţi câţi români sunt plătiţi cu salariul minim pe economie în acest moment în sectorul privat? 1.700.000, o treime din angajaţii din zona privată a României. (...) Am folosit tot timpul şmecherii să păcălim oamenii şi când vor ajunge la pensie vom avea aceste discuţii că pensionarii nu mai rezistă, pentru că i-am păcălit şi continuă să fie păcăliţi o perioadă lungă şi să iasă cu nişte pensii derizorii", a afirmat liderul social-democrat într-o emisiune la România TV, scrie Agerpres.

Marcel Ciolacu este de părere că o reformă privind salariul minim pe economie trebuia prinsă în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

"O astfel de reformă trebuia prinsă în PNRR, sustenabilă şi să demonstreze oamenilor că, domnilor, noi închidem un ciclu. A luat compania un tânăr care nu are calificare. Îi dai termen 12- 24 de luni să îi faci o calificare. Tu, stat, suporţi această calificare sau costurile acestei calificări şi pe urmă respectivul se încadrează peste salariul minim", a adăugat Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceasta situatie ascunde de fapt evaziunea fiscala de proportii,pe care sistemul privat o practica de ani de zile,fara ca guvernantii sa fie interesati pentru combaterea sa. Stiu ei de ce!
4
0
Si voi in parlament ce salarii, cazari, hrana, deplasari, secretare, soferi, amante,...etc. ...AVETI ??!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108