REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ciolacu: PSD, de acord cu sistemul premierului prin rotaţie; aşteptăm şi de la PNL o decizie

Ciolacu: PSD, de acord cu sistemul premierului prin rotaţie; aşteptăm şi de la PNL o decizie

Replica API 17 noiembrie 2021 | 23:37 832

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi, la finalul negocierilor cu reprezentanţii PNL, UDMR şi ai minorităţilor, că social-democraţii şi-au exprimat acordul în ceea ce priveşte o rotaţie a premierilor şi este rândul liberalilor să ia o decizie în acest sens.

"În momentul acesta, prin interiorul PSD există această decizie, că se poate merge prin rotaţie. Aşteptăm şi de la PNL o decizie în acest sens. Şi, după ce există o decizie că şi PNL acceptă prin rotaţie, atunci vom intra în negocieri şi vom hotărî. Cred că totuşi ponderile parlamentare contează cel mai mult într-o negociere. (...) PSD este pregătit să ducă toate negocierile posibile ca să deblocăm această situaţie", a afirmat liderul social-democrat, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Întrebat dacă PNL ar putea avea întâietate în acest sistem, fiind cel care propune mai întâi premierul, Ciolacu a replicat că PNL trebuie să fie de acord, în primul rând, cu varianta prin rotaţie.

"Trebuie să luăm o decizie. Am luat o decizie, că este prin rotaţie. Urmează ca PNL să vadă dacă ia o astfel de decizie sau nu, ca să avem ce discuta, care e primul sau al doilea. Momentan în PSD există o astfel de decizie", a spus el.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte posibilitatea ca parlamentarii PSD să îl voteze pe Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Ciolacu a replicat că nu şi-a schimbat punctul de vedere pe această temă.

"Cred că sunt întrebări la care am răspuns de zeci de ori şi eu nu m-am schimbat cu nimic", a transmis liderul PSD.

Ciolacu a susţinut că este în continuare încrezător că, până la sfârşitul săptămânii, va exista un Guvern. El a apreciat că acest lucru ar trebui realizat "cât mai curând", deoarece rezultatele discuţiilor întârzie în raport cu "aşteptările" românilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in troaca porcilor,te mananca porcii!Va legati la cap fara sa va doara !
0
0
Mai lasati-ne cu povestile, cine a pomenit premier prin rotatie? Ori pui un om capabil si hotarat sa administreze tara ori va faceti ca munciti prin rotatie. Sa va fie rusine!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108