REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ciucă: Salut decizia preşedintelui României de a candida la conducerea NATO; PNL susţine nemijlocit acest demers

Ciucă: Salut decizia preşedintelui României de a candida la conducerea NATO; PNL susţine nemijlocit acest demers

Victor ROTARU 14 martie 2024 | 00:00 203

Preşedintele Senatului, liderul liberalilor Nicolae Ciucă, a salutat decizia şefului statului Klaus Iohannis de a intra în competiţia pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, precizând că PNL susţine "nemijlocit" acest demers.

Ciuca: Salut decizia presedintelui Romaniei de a candida la conducerea NATO; PNL sustine nemijlocit acest demersNicolae Ciucă

"Salut decizia preşedintelui României de a candida pentru funcţia de secretar general al NATO. PNL susţine nemijlocit acest demers al şefului statului, care ar putea intra în istorie drept primul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice provenit din Europa de Est. Este un moment care marchează modul în care România poate fi reprezentată, la 20 de ani de la aderarea la NATO", a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

El a menţionat că, într-un astfel de context geopolitic şi strategic sensibil, este nevoie ca o asemenea funcţie să revină unui lider pro-occidental, care a ocupat o înaltă demnitate publică în Europa de Est.

Potrivit liderului PNL, în interiorul NATO, România este un aliat de încredere, care îşi respectă angajamentele, iar această candidatură este sprijinită şi de tot ceea ce a realizat Armata Română în ultimii ani.

"Este vorba de asumarea unei responsabilităţi la nivelul Alianţei Nord-Atlantice după 20 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al NATO şi, în felul acesta, această candidatură este sprijinită de tot ceea ce a realizat Armata Română în aceşti 20 de ani, de efortul pe care l-a făcut Armata Română şi România prin participarea la toate angajamentele la care Alianţa a fost implicată. Sigur, nu este vorba doar de Armata Română, pentru că trebuie să vedem aici întreg sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care a avut o contribuţie esenţială în realizarea acestei imagini de pilon, de pivot de stabilitate în regiunea Mării Negre pe Flancul de est şi, desigur, în interiorul Alianţei Nord-Atlantice", a explicat Ciucă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PNL.

Nicolae Ciucă a adăugat că ţara noastră va veni "cu argumente cât se poate de solide în ceea ce înseamnă necesitatea unei perspective a ţărilor din Europa Centrală şi de Est la conducerea Alianţei Nord-Atlantice".

Întrebat care sunt şansele preşedintelui Klaus Iohannis pentru această funcţie, Ciucă a răspuns: "Pentru oricare dintre candidaţi există nevoia unui consens, ca atare fiecare dintre candidaţi va veni cu argumente".

"Ţările care vor sprijini candidatura de o parte sau de alta vor avea propriile argumente. În final, sigur se va ajunge la o decizie care se va stabili la nivelul liderilor NATO la Summitul din luna iulie de la Washington", a mai spus Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice.

"Îmi asum această candidatură în numele României", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar nu va este rusine , spurcatilor !
1
0
CE GLUME????? ESTE BINE CA MAI SI GLUMIM...UITAM ASTFEL DE VIATA....DULCE... PE CARE O TRAIESC BIETII ROMANI...ASA CA DLE. CIUCA...AL NOSTRU...NU MAI FACETI GLUME...SUNTEM SATUI DE PERFORMANTELE DE EXCEPTIE AL DLUI. PRESEDINTE.......IOHANNYS... CE-A FACUT PEMTRU ...ROMANIA...ASTA VA FACE SI LA ...NATO...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108