REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

"Comerciantii de etnobotanice sunt de o aroganta si de o sfidare ceva de speriat"

"Comerciantii de etnobotanice sunt de o aroganta si de o sfidare ceva de speriat"

Replica API 29 decembrie 2010 | 00:00 113

Prefectul Claudiu Palaz:

Prefectul Claudiu Palaz:

Prefectul Claudiu Iorga Palaz a solicitat Primăriei Constanţa şi Inspectoratului Teritorial în Construcţii să verifice cele 54 de magazine de vise din judeţul Constanţa dacă au autorizaţii de funcţionare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu susţine că până în prezent au fost controlate 17 magazine de vise şi dă asigurări că acţiunile de control vor continua până de Revelion.

"Vrem să le facem de sărbători un cadou celor care comercializează astfel de produse", spune prefectul. "Am solicitat Primăriei Constanţa şi Inspectoratului Teritorial în Construcţii să verifice respectivele locaţii dacă au acces în domeniul public neautorizat, dacă au compartimentări la interior neautorizat, dacă au firme şi sigle fără autorizaţie de construire. Aşa cum este tratată o societate care distribuie pâinea, aşa trebuie tratate şi aceste magazine. Este necesar ca verificările la aceste magazine să fie efectuate noaptea, iar Primăria Constanţa şi ITC pot aplica sancţiuni. Magazinul de la Stadionul Portul are acces în domeniul public, are scară în domeniul public, sigur amplasarea chioşcului este făcută fără autorizaţie şi poate fi sancţionat", susţine Palaz. Prefectul a mai declarat că ar aprecia foarte mult dacă cei de la Corpul de Control al Primăriei Constanţa îl vor sprijini pentru a verifica societăţile comerciale care comercializează etnobotanice. "Am locaţiile exacte şi dacă sunt verificate în cursul zilei vor găsi câte o persoană care va spune că e angajată doar de probă. Comercianţii de etnobotanice sunt de o aroganţă şi de o sfidare a legislaţiei şi a autorităţilor statului ceva de speriat. Sunt super-inventivi, contestă procesele verbale în instanţă şi, până se judecă, aceştia îşi desfăşoară activitatea în continuare. Dar este un început şi nu trebuie să stăm cu mâinile în sân. Am copii şi dumneavoastră cred că aveţi copii şi nu ştiu dacă am fi fericiţi ca la un moment dat să găsim în buzunarele copiilor noştri pliculeţe Spice. (...) În afară de faptul că pe pliculeţe se menţionează că produsul nu este pentru uz uman, mai există o frază pe care nimeni nu a sesizat-o. Sunt instrucţiunile de folosire ale produselor. Datele de pe pe plicuri practic sunt în contradicţie. Lumea încearcă să identifice o soluţie pentru blocarea acestei activităţi, se lucrează la un act normativ în acest sens, dar până atunci consider că trebuie să ne implicăm pentru combaterea acestui flagel. Dacă aceste hotărâri, adoptate în Consiliile Locale, vor fi supuse atacului în contencios sunt convins că fiecare primărie va fi în stare să-şi facă o apărare, să susţină un punct de vedere în aşa fel încât să interzică aceste magazine. Modelul de hotărâre care l-am dat către primari a fost făcut împreună cu domnul Aurelian Pavel de la Crimă Organizată şi s-a ţinut cont de legislaţia în vigoare în acest sens", a mai spus Palaz.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108