REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Comisia Europeană va propune o definiţie comună a discursului bazat pe ură în UE

Comisia Europeană va propune o definiţie comună a discursului bazat pe ură în UE

Replica API 28 mai 2021 | 10:29 946

Comisia Europeană va propune o definiţie comună a discursului bazat pe ură în Uniunea Europeană, într-un efort de a combate abuzurile online, a anunţat marţi comisarul european pentru justiţie Didier Reynders, potrivit politico.eu.

Reprezentantul executivului UE a explicat, într-o videoconferinţă, că definiţia va viza toate formele de discurs bazat pe ură, nu doar terorism, ci şi rasism, agresiuni împotriva minorităţilor şi un tip diferit de discurs al urii pe platformele online.

Adoptarea unei asemenea definiţii comune la nivelul UE va avea nevoie de unanimitate între cele 27 de state membre.

În luna septembrie, Comisia a declarat că doreşte să extindă lista infracţiunilor astfel încât aceasta să cuprindă discursul bazat pe ură pe motive de rasă, religie, etnie sau origine naţională. De asemenea, executivul comunitar are în vedere includerea discursului bazat pe ură legat de sex şi de orientare sexuală.

În prezent, referitor la discursul bazat pe ură ţările membre ale UE au reguli naţionale care variază ca gravitate şi arie de acoperire.

Comisia Europeană a propus în decembrie noi reguli pentru a reglementa conţinutul online, dar acum comisarul european Didier Reynders a subliniat că doreşte să ''facă mai mult'' pentru a combate abuzurile din mediul online.

Propunerea UE, cunoscută drept Digital Services Act, este prima parte a strategiei europene menite să combată discursul bazat pe ură, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta inseamna sa bagati pumnul in gura tuturor celor care nu sunt de acord cu voi!
0
0
Au interzis memeurile.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108