REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.9° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Constanța, în TOPUL celor mai MARI AMENZI!

Constanța, în TOPUL celor mai MARI AMENZI!

Replica API 2 martie 2020 | 00:00 486

Lipsa locurilor de parcare a reprezentat întotdeauna o problemă pentru șoferii din Constanța. Municipalitatea a hotărât rezolvarea acestui lucru prin amenajarea unor locuri de parcare cu plată, unde oricine își poate lăsa autovehicul, plata făcându-se prin sms. Acest sistem a fost implementat nu numai în Constanța, ci în mai toate orașele importante ale României.

Sistemul actual de plată prin sms, a fost implementat în anul 2019, el aplicându-se în mai multe zone din municipiu. Pentru o oră de parcare, tariful este de 0,45 euro, la care se adaugă şi TVA. Pentru trei ore, plăteşti 1,30 euro plus TVA, iar pentru opt ore, trei euro plus TVA. Există însă şi facilitatea ca, după ora 18, să parchezi gratuit, însă dacă rămân peste zi, în zona respectivă, vor trebui să achite contravaloarea orelor staţionate pe locul cu pricina.

Cu toate acestea, constănțenii sunt nemulțumiți de acest gen de parcări, invocând faptul că poate nu toată lumea are abonament la telefonie mobilă sau că pur și simplu nu se descurcă cu tehnologia. Pe lângă toate acestea, cuantumul amenzii în caz de neplată a parcării este exagerat de mare. Astfel, amenda pentru neplata parcării (inclusiv pentru depășirea timpului) în Constanța este cuprinsă între 600 și 1.000 de lei, cu posibilitatea de a plăti 300 de lei în 15 zile. Amenzile sunt aplicate de Poliție Locală și se referă numai la parcările administrate de primărie.

Constanța e un oraș bogat

Amenzile din Constanța sunt printre cele mai mari din țară, cu toate că acesta este un oraș bogat, conform spuselor edilului Decebal Făgădău. Orașul Cluj, unul dintre cele mai mari din România, are de asemenea implementat un sistem de plată a parcării prin sms, însă amenzile de la ei sunt mult mai mici. Astfel, amenda contravențională este cuprinsă între 200 și 400 de lei, persoana amendată putând achita jumătate din cuantumul amenzii în 48 de ore. Timișoara, viitoarea capitală a culturii, are parte de amenzi și mai mici. Astfel, cei care ”uită” să își plătească parcarea trebuie să plătească: a) 70 lei, în cazul achitării până în primele 15 zile calendaristice de la data comunicării somației împreună cu actul de constatare al abaterii (inclusiv ziua abaterii); 150 lei începând cu a 16-a zi calendaristică de la data comunicării somației împreună cu actul de constatare al abaterii; 40 lei în cazul achitării în primele 48 de ore de la data abaterii.

Nici chiar Bucureștiul nu ” îndrăznește” să depășească cuantumul amenzilor din Constanța. Aici, amenda este între 500 și 1000 de lei, persoana amendată putând achita jumătate din cuantumul amenzii în 48 de ore.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asistati sociali adusi in HC din toata tara ca sa aiba Fagapula votanti si in milogi de pensionari. In rest, mizerie,spaga,caini vagabonzi, pisici, pensionari speciali, medici spagari,furtisaguri noaptea de catre tigani pe strazile fara camere de luat vederi, tigari vandute de tigani in piete sub ochii politistilor si jandarmilor,bisnita, posturi vandute pe spaga, nepotisme, bisnita, spatii verzi vandute ptr blocuri. O ruina de oras cu maghernitele HC trantite in mijloc de civilizatie.
1
0
miau saltat masina ca e ei destepti
1
1
Sa va ia dracu de hoti nenorociti. Am platit 900 lei la hingheri ca mi au ridicat masina. Jos politia locala cu toate rablele si Fagabou
5
2
Bai jurnalistilor sunteti praf!!!
2
0
Mooie politia locala si multa mooie lui fagabou!
6
1
unii mai smecheri au ocupat parte din strada , si pt ca aveau relatii la primarie au si cumparat acel teren , asa ca strada a ramas ingusta si masinile se pot parca numai pe trotuar.Trecatorii?Joaca ruleta ruseasca pe strada.
4
0
sistemul cu sms este gestionat de fratele meu, Sebi Ghita. din valoarea de parcare jumate ii ramane lui. sa-i fie de bine in Serbia.
8
1
Sa va ia dracu de hoti nenorociti. Am platit 900 lei la hingheri ca mi au ridicat masina. Jos politia locala cu toate rablele si Fagabou
5
2
oricum nu se omoara nimeni sa plateasca parcarea.exemplu: duminica, in parcarea de la Poarta 1, cred ca maxim 10% au platit. de ce atata panica ?
2
3
Corect este sa ii oblige pe cei care au curti si garaje sa parcheze masinile acolo.Iar celalti sa fie obligati sa isi faca parcari private la comun ,sau individual.Strada nu este un depozit, este o zona de tranzitie de la o proprietate la alta.Romanii vor doar sa li se dea, dar obligatiile lor care sunt? Preturile sunt, dupa cum este si mentalitatea populatiei, adica de tip oriental.
4
3
Apa, gunoiul, energia termica cele mai scumpe sunt in Constanta. Locul de parcare 200 lei in Constanta, 60 lei in Bucuresti. Mizerie, cat casa. Multumim
11
0
Primaria a incasat mult mai multi bani din amenzile date constantenilor decat din proiecte cu fonduri europene. Politia locala nu se ocupa decat de dat amenzi. Ne vedem la vot, mortule cu freza facuta la Casa Albastra.
16
1
Ce se mai aude cu anularea definitiva a regulamentului parcarilor?
14
0
Votati in continuare fagadaul si veti avea multe surprize.
10
0
draga Ana, platesti cand votezi primarul
11
0
Am cartela cum platesc???
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272