REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constănţeanca Maria Hodor, sărbătorită în Săptămâna Luminată a Culturii Române

Constănţeanca Maria Hodor, sărbătorită în Săptămâna Luminată a Culturii Române

Replica API 25 ianuarie 2020 | 09:17 516

Tânăra artistă constănțeancă, Maria Hodor a fost sărbătorită în cursul săptămânii trecute prin publicarea unui articol în Ziarul „Cronica Timpului”. Apariția Mariei Hodor coincide cu „Săptămâna luminată a culturii românești” și cu ocazia aniversarii majoratului ei.

În holurile etajelor 1 și 2 la Hilton Palace București în Galeria de Artă „Elite Prof Art” a fost organizat[ expoziția „Portretul în spațiul înconjurător”, pictură realizată de tânăra artistă palstică Maria Hodor în perioada 24 septembrie – 7 octombrie 2019. Vernisajul a fost susținut de criticul de artă și istoric Roxana Bărbulecu care, prin comentarii critice la superlativ, a destăinuit publicului, destul de numeros, apariția și evoluția unei artiste, elevă încă, Maria Hodor. Prin zecile de portrete expuse sub titulatura de „portrete în spațiu”, artista Maria Hodor, imortalizează pe pânză, carton sau hârtie, capete sfințite de îngeri. „Portretele realizate de tânăra artistă plastică din Constanța, cu timpul ce va veni, vor deveni o valoaroasă și adevărată cronică umană” a precizat pictorul profesor, Cojocaru Vergil – Cover.

„Eu pot spune totul în trei cuvinte și anume: pace, iubire și onoare. Sunt fericită pentru faptul că Maria aduce bucurie și încântare în sufletele oamenilor și doresc ca fiecare român să simtă sentimentul de mândrie, așa cum îl trăiesc eu, ca mamă româncă” a transmis Romana Lipan, mama tinerei artiste. Despre Maria, putem spune faptul că tânăra muncește mult și cu folos artistic și acest lucru este apreciat de fiecare persoană care îi vede lucrările. Tânăra este foarte lăudată de constănțeni și nu numai, fiind una din mândriile orașului de la malul mării. Artista consideră onoarea ca pe un lucru sfânt, aceasta fiind de neprețuit.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine are valoare, este cautat.Maria va fi cea mai buna dintre cei foarte buni, de oriunde in lume.
6
0
Nu este adevarat. Se traieste nu bine ci foarte bine din arta. Actorii talentati, scriitorii, pictorii au venituri f frumoase. Nu mai vorbiti prostii. Informati-va!
5
1
Felicitari, dar din pacate din arta nu poti trai la noi in tara, doar sa iti ramana ca hobby, langa o alta cariera sigura !
2
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108