REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CONSTĂNȚEANUL cu un CAZIER cât CASA POPORULUI a mai primit ÎNCĂ 5 ANI de ÎNCHISOARE

CONSTĂNȚEANUL cu un CAZIER cât CASA POPORULUI a mai primit ÎNCĂ 5 ANI de ÎNCHISOARE

Replica API 24 august 2020 | 23:15 3037

Valentin Daniel Hristu, în vârstă de 44 de ani, din Valu lui Traian, este un ”client„ al penitenciarelor din toată țara, în acest moment el fiind „cazat” la cel din Poarta Albă. El era cunoscut pentru furturi pe bandă rulantă și tâlhării încă din 2009, atunci când dădea ”lovituri” în Bârlad. Se mutase acolo fără forme legale, la concubina sa. El a fost trimis în judecată, la Constanța de această dată, pentru furt calificat, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic.

Cum a comis faptele

Primei victime i-a sustras un portofel ce conținea cartea de identitate, un card bancar BCR, un card REVOLUT, un abonament CT BUS, un abonament sală și suma de 30 de lei, în timp ce călătorea cu autobuzul nr. 2-43, între stațiile „Piața Unirii” – „Republica” și, la aceeași dată, în jurul orei 13.35, a dispus de cardul bancar, fără consimțământul titularului, efectuând o operațiune reprezentând plata unor produse în regim contactless în valoare de 30 de lei. Cel de-al doilea furt a avut loc în piața Brick, „prada” fiind de data aceasta un portofel ce conținea cartea de identitate, două carduri bancare, abonament CT BUS, 4 bonuri de masă în valoare totală de 40 de lei, suma de 50 de lei și un bănuț din argint.

Ce a spus instanța

Instanța a analizat fișa de cazier judiciar din care a rezultat că inculpatul are antecedente penale, fiind mai multe condamnări, inclusiv în Europa, ultima dată fiind eliberat condiționat la data de 04.08.2015 cu un rest mare rămas neexecutat de 224 de zile. Recent acesta are și o nouă punere în mișcare a acțiunii penale la 17.04.2019 tot pentru infracțiuni contra patrimoniului, ceea ce arată o perseverență infracțională, de care inculpatul ar trebui să se depărteze cât mai curând.

Valentin Daniel Hristu

Instanța a contopit pedepsele pentru infracțiunile de furt calificat, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic rezultând 10 ani de închisoare. Din această pedeapsă va aplica acestuia cea mai grea de 2 ani închisoare, la care adaugă sporul de 2 ani și 8 luni din totalul celorlalte pedepse(de 8 ani), reprezentând 1/3, în final condamnă pe inculpatul Valentin Daniel Hristu la pedeapsa de 4(patru) ani și 8(opt) luni închisoare.

Citește și: Și-a plătit bunurile cu CARDUL furat!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O javra care fura si traieste din bani furati
2
0
Si dupa executarea pedepsei asta o sa iasa de la puscarie un om pregatit pentru reintegrarea in societate,adica o sa munceasca asta o luna pentru 1500 de lei,experti in psihologie inca mai sustin prostia asta cum ca puscaria nu este un loc de pedeapsa ci de reeducare,cu toate ca in realitate au dreptate doar in maxim 10 cazuri din 100.
2
0
Probabil ca acolo,in parnaie ,totul e bine pentru el. Psihologia omului este delicata. Unul ca asta ,daca nu are consiliere reala,sta la parnaie fara sa inteleaga de ce si cand iese ,ori ramane tot la fel de infractor,ori mai periculos. Sistemul nostru judiciar este defect rau de tot si din pacate ar trebui resetat,incluzand in asta si pedeapsa cu moartea,chiar daca in cazul asta pedeapsa e ceva impropriu spus,ca nu mai repari,ci elimini,insa spre binele general si exemplu descurajator pentru alti potentiali naspeti.
2
0
o sa-i rupa gaoaza aia la parnaie !
2
0
Tap-tarap, tintile-mintile, aua tot!
4
0
el mai mare cazier din Romania il are Vatica,best of de best,copilul penitenciarelor.
3
0
alo, politia, pe aia mari cand ii prindeti?
9
0
da ,dar machedon din aia prosti care umbla cu gainarii si sint prinsi imediat am vrea sa vedem la multi ani de piraie si pe aia cu imobiliare.
10
2
all machedon imputil
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920