REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONSTĂNȚENII au dat BULUC să ia LUMINĂ! Puhoi de lume pe STRĂZI! Video

CONSTĂNȚENII au dat BULUC să ia LUMINĂ! Puhoi de lume pe STRĂZI! Video

Replica API 2 mai 2021 | 17:10 4144

Constănțenii s-au strâns, cu mic, cu mare, pentru a lua lumină. Respectând tradițiile Sărbătorilor Pascale, care reprezintă Învierea Domnului (Iisus Hristos), locuitorii de la malul mării s-au deplasat la lăcașurile de cult situate atât în municipiu, dar și în județ.

Au profitat și de faptul că, în noaptea de Înviere, au avut ”dezlegare” în a circula fără declarație pe propria răspundere, cu condiția de a participa la slujbă - după cum au precizat oamenii legii.

Astfel, în noaptea de 1 spre 2 mai, oamenii au dat buluc la biserici. Unii au respectat măsurile impuse, au păstrat regula distanțării și au purtat masca de protecție corespunzător. Însă, cum trebuie să existe și contrast, iată că au fost prezenți în peisaj și cei care și-au ținut masca sub nas și au... invadat intimitatea celor din jur. Cum a fost și exemplul de la Biserica Buna Vestire din Năvodari.

Video:

”Sunt care au mască, stau la distanță. Dar sunt și cei care nu poartă, sau o țin sub bărbie și stau îngrămădiți”, a transmis, pentru Replica, o persoană aflată la fața locului.

Menționăm că oamenii legii s-au aflat în teren și au intervenit acolo unde a fost cazul!

IPS Teodosie a adus Lumina

Totodată, precizăm că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a adus Sfânta Lumină din largul Mării Negre și a purtat-o în procesiune din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, unde a fost oferită credincioșilor la ora 23.45, iar de la ora 24.00, a oficiat Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

ÎPS Teodosie

Duminică, 2 mai, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului. După slujbă, la ora 13.30, în parcul catedralei, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, ierarhul va oferi celor prezenți ouă roșii, cozonac și vin.

Video:

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu s-a întrerupt nici anul trecut, dar a avut loc în condiții speciale.

Sfânta Lumină a fost adusă de la Ierusalim şi a fost distribuită delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni. Aceștia au purtat mască şi mănuşi de protecţie şi au respectat distanţa socială de 2 metri.

L.I., A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa acest buluc v or navali sa beneficieze de reclamele din benerele de pe garduri.Cunoscatori zic ca ii cu manta afacerea.
1
0
Vedem in 10 zile efectele. Pana atunci cat mai multe bai de multimeeee.
4
4
Hristos a inviat! Liniste si pace in suflete tuturor! Paste fericit!
15
2
The Show Must Go On
13
5
Acum asteptam rapelul la Inviere.. Ca anul trecut..
16
12
Popor educat cu Las Fierbinti
24
8
Tot anul nu_i vede nimeni la biserica
24
7
Ce va mai place barfa..
27
2
Sa ti fwt familia in gura de covidu tau. Atata sti ma sa behei?
8
21
Oilee raman ovine.. ..
20
20
Da voi pe ce strazi erati mai iprocritilor !!!
30
5
Loati Covid de la cel mai hapsan dintre popi , Shpagoveanu va asteapta sa decartati si daca o mierliti asta este tot e bine ca rudele va fac slujba deci cheltuie alti bani la biserica
19
22

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468