REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Constănțenii s-au SĂTURAT să fie bătaia de joc a investitorilor. Hotel de LUX cu 5 etaje între case

Constănțenii s-au SĂTURAT să fie bătaia de joc a investitorilor. Hotel de LUX cu 5 etaje între case

Replica API 4 martie 2020 | 00:00 8898

De câțiva ani, doi constănțeni, soți, ce locuiesc pe strada Zorelelor, se judecă cu o societate ce a ridicat lângă ei un hotel cu 5 etaje, în locul unei vile, în condițiile în care, în zonă, regimul de înălțime este de P+1E. Societatea Metalica Pro Vest, căci despre ea este vorba, a transformat o casă de locuințe sociale într-un hotel de lux, însă documentația care a stat la baza edificării este pusă sub semnul întrebării. Vecinii se plâng de faptul că regimul de înălţime depășește media celorlalte imobile din jur, rămânând, astfel, fără pic de soare, și nici nu au dat acordul, având în vedere că între imobile există o distanță mică. Familia Racu, care a deschis acțiunea în instanță, invocă lipsa PUZ-ului care ar fi fost necesar în vederea reglementărilor urbanistice. S-a cerut anularea autorizației de construire în instanță. Iar, după ce dosarul a ajuns la trei instanțe, într-un final, cea ierarhică le-a dat câștig de cauză. Cei doi vecini cer acum și desființarea lucrărilor în instanță.

Instanța de fond a fost investită cu controlul de legalitate a două acte administrative ce vizează construcția, și anume Autorizația de Construire nr. 2200/06.12.2013, respectiv autorizației de construire nr. 1395/08.09.2014 pentru modificarea proiectului de execuție aprobat cu Autorizația de Construire 2200/2013 prin supraetajare cu un nivel în suprafață de maximum 20% din suprafața construită. Vecinii se plâng de faptul că regimul de înălţime depășește media celorlalte imobile din jur, rămânând, astfel, fără pic de soare, și nici nu au dat acordul, având în vedere că între imobile există o distanță mică. Vecinii invocă lipsa PUZ-ului care ar fi fost necesar în vederea reglementărilor urbanistice. S-a cerut anularea autorizației de construire în instanță. Iar, după ce dosarul a ajuns la trei instanțe, într-un final, cea ierarhică le-a dat câștig de cauză. Cei doi vecini cer acum și desființarea lucrărilor în instanță. Primăria Constanța a susținut, în fața magistraților, că autorizația de construire nr.2200/2013 privind „construire imobil D+P+4E locuințe sociale” a fost emisă respectând dispozițiile legale. Conform planului de situație anexa AC, imobilul a fost edificat la o distanță de 5,50 m față de limita de proprietate, respectând astfel dispozițiile art.612 și 615 Cod civilă referitoare la distanța minimă de 60 cm , respectiv servitutea de vedere, sens în care nu necesită acordul vecinului. Amplasarea construcției la o distanță de 1,5 m față de limita de hotar nu impune solicitarea acordului notarial al vecinului. Referitor la necesitatea emiterii unui PUZ , anterior emiterii autorizației de construire , societatea spune că PUZ-ul nu ar fi fost necesar, decât în condițiile în care am fi dorit modificarea anumitor caracteristici prevăzute în PUG iar construcția reclamanților se încadrează întru totul normelor prevăzute de Planul General.

Magistrații au constatat că pe latura dreaptă a terenului pe care este amplasat blocul autorizat sunt construite locuințe individuale care nu depășesc înălțimea de P+1, acestea fiind amplasate pe aceeași parte a străzii Zorelelor, iar regimul de înălțime supus autorizării este de S+P+4E iar, supraetajat cu un etaj S+P+5E. Drept pentru care, în urmă cu doi ani, magistrații au anulat autorizațiile de construire, asta însemnând că investitorul trebuie să demoleze construcția. Acesta fapt nu s-a întâmplat, iar din iulie anul trecut vecinii se chinuie să obțină permisiunea desființării lucrărilor.

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții societății nu au dorit să facă declarații.

Mireal PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare de ce numai machidonii obtin terenuri, autorizatii de constructii?
5
0
Constantenii nu sunt bataia de joc a investitorilor ci bataia de joc a autoritatilor in domeniu.Parca ei sunt cu aprobarile.Nu le dau nu se face.
7
0
Foarte frumos
0
4
Primaria trebuie sa demoleze pe banii ei. Si nu din banii nostri, ci din ai celor care au dat aprobari.
6
0
Acolo sta ma-ta si neamu' ei pisa te ai sarma ghimpata de instigator! doua ,2, familii de machidoni fosti secu' se pisa pe voi,"elefantul din camera"!Cat despre rudele lor urecheate la propriu si care sunt a 3a "degeneratie in pantofi " o sa dispara curand pt ca sunt incompetenti cu acte si cateva licente care nicidecum nu iti garanteaza inima si nici constiinta cand esti "parven de la hoara".azi cresti porci maine proroci!Si voi mucanii ar trebui izgoniti la cat fura ai vostri,ce ar fi?ca si asa suntenti neam de criminali in serie,exemple multe Dinca e doar unul recent,dar nu poti generaliza
3
8
Arhitectul sef ce spune?
8
1
Sa va ia draci de machisoni urat mirositori...sa va diceti dracu pe camp in Uganda acolo e locu vostru
10
5
Mazare a lucrat si lucreaza
7
0
Urat amplasat urat construit
7
0
sa imi bag pula in tulcea. Sa fie alt stat ala. Ne am saturat de tulceni handicapati care inunda soselele cu rable si branzari care ne distrug orasul si ne rad in fata!
15
1
miroase a cas facut de papuasii de la tulcea urecheati cu muile strambe
18
3
cui ii pasa ? banii conteaza !
6
0
daramati in pula mea 2-3 blocuri din astea construite ilegal si sa vedem dupa daca mai construieste cineva abuziv. Totul este sa incepem sa demolam si dupaaa
25
1
stai sa vezi dosare dupa alegeri, va fi jale
20
1
Lipsa de opinie si cu, complicitatea autoritatilor, naste astfel de monstrii. Nu intoarceti capul cand vedeti o infractiune sau neregula de la bunul simt, intro zi, s-ar putea sa ti se intample chiar tie!
19
2
Regula asta , care prevede ca nu poti construi decit cu un etaj peste nivelul vecinilor se pune numai la oamenii simpli, altfel vezi o multime de smecheri c construind cum vor.La ce mai trebuiesc autorizarile daca regulile mai mult se incalca decat se respecta?Cine plateste procesele pierdute ale primariei?
26
0
ala care a dat autorizatia anulata de Instanta a patit ceva ?
41
2
Hidosenia aia hotel de lux? Poate doar pethotel, in cel mai bun caz.
35
1
Makidonii care-au sugrumat Constanta; Mafia makidoneasca conduce judecatoria, primaria, prefectura, politia, presa si tot ce se poate in Constanta; Rezultatul se vede; o panarama de oras a ajuns acest oras care ar fi putut sa fie Perla Romaniei.
52
4
Nu bah, toata Constanta e o bataie de joc si nu de acum, a inceput pe 22.12.1989
49
2
Urat mai este doamne,,sa vina demolatoriii.....
43
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272