REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CONSTĂNŢENII se PLÂNG că au un ORAŞ MURDAR, dar... cine îl murdăreşte?!

CONSTĂNŢENII se PLÂNG că au un ORAŞ MURDAR, dar... cine îl murdăreşte?!

Replica API 11 iunie 2020 | 10:08 2192

Probleme peste probleme ies la iveală în fiecare zi în municipiul Constanța. Chiar zilele trecute opinia publică a readus în discuție problema gunoaielor. Credeați că am scăpat de ele? Ei bine, nu. Și nu am scăpat pentru că iată că încă sunt persoane în acest municipiu care își lasă gunoiul ba lângă ghenă, de lene să îl mai bage înăuntru, ba și-l lasă pe unde apucă.

Situaţia în care se află oraşul de la malul mării nu este una tocmai bună. Mereu sunt scoase în evidenţă aceleaşi probleme. Un centru al municipiului cu peisaje dezolante, clădiri în paragină, străzi pline cu gropi, mizerie. Acum câteva zile un constănţean se arăta dezamăgit de faptul că în cartierul nou format, Tomis Plus, gunoiul este lăsat de unele persoane lângă ghenă.

Cu toate că echipele de colectare a deșeurilor din cadrul Polaris trec de cel puțin două ori pe zi, tot se întâlnesc cazuri în care gunoiul este „frumos” lăsat lângă ghenă. De când cu noile pubele de colectare selectivă se pare că oamenii sunt ori băgați în ceață ori se gândesc că au în coș și sticlă și carton dar și deșeuri menajere și zic să îl lase lângă, poate, poate le sortează gunoierul.

Problema principală pe care a făcut-o cunoscută și un avocat constănțean este faptul că vine vara și din această cauză se va încarca orașul de șobolani. În aceste cazuri nu mai este vorba despre politică, este un exercițiu de civism. Mizerie, pet-uri și gunoaie sunt aruncate peste tot, fie că este vorba de zonele marginale sau de centrul orașului. Mai grav este faptul că printre acele gunoaie se află și... cărți.

Primăria continuă amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile

Cu toate că uneori pubelele nu apucă să se umple, iată că Primăria Constanța face demersuri pentru a suplimenta numărul containerelor cu unele galbene pentru deșeuri reciclabile. Aproximativ 300 au fost deja amplasate la platformele din zonele Faleză Nord, Tomis 1, Tomis 2, Tomis 3, Tomis Nord și Casa de Cultură, iar în perioada următoare, alte 600 de containere vor ajunge și la celelalte puncte de colectare a deșeurilor din toate cartierele. „Facem un apel către cetățeni să colecteze selectiv în casă în primul rând, să curețe recipientele din plastic de lichidele care le-ar putea contamina și să le strivească înainte de a le depozita pentru a optimiza volumul acestor containere” a transmis Dragoș Banaga, șeful departamentului de colectare selectivă, sortare, tratare și valorificare energetică Polaris M Holding.

Iată ce riscă cei care își lasă gunoaiele sau materialele de construcții pe unde apucă

Persoanele fizice sau juridice au urmatoarele obligații: să asigure o permanentă stare de curățenie în interiorul și în exteriorul construcțiilor, pe terenurile pe care le dețin cu orice titlu, pe căile de acces, precum și de jur împrejurul imobilelor respective. Nerespectarea obligațiilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și de la 500 -1000 persoane juridice. Totodată, constituie contravenție la normele privind salubritatea, menținerea curățeniei și protecția mediului: aruncarea alimentelor, resturi alimentare, inclusiv din imobile, precum și aruncarea gunoiului menajer sau altor obiecte. Amenda este de la 400-800 lei pentru persoanele fizice și 500-1000 lei pentru persoanele juridice.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia Locala ce pazeste ?
2
0
Administratia este mai preocupata sa vopseasca strazi si parcari pretinzand ca fac locuri de parcare
3
0
Omul sfinteste locul.
3
0
Constantenii sunt plini de figuri de 2 lei pe stomacul gol. Va jur ca am vazut in municipiul Vaslui o curatenie exemplara. Acolo era mai curat pe strazi decat in unele apartamente din Constanta.
5
1
Ca s a aruncat o punga de gunoi, mai treaca, dar vedem o gramada cu carti .oamenii au ajuns la credinta ca nu mai este folositoarea carteala Constanta..Daca cartea nu mai ajuta, atunci cum poti rasbate in aceasta zona mirifica?Sa fie numai pe baza de spaga si relatii?
3
2
Delicios comentariul.
2
0
Majoritatea romanilor sunt imputitit . Atat in locuintele lor cat si in spatiile publice . Unii isi ascund mizeria sub pres dar cei mai multi o afiseaza pe unde apauca . Cand spun romani nu ma gandesc doar la etnie , locuitori Romanie in general . Uitativa la padure , la plaja sau chiar pe munte . Peste tot isi arunca mizeria . Minim respect pentru natura , dar din pacate nu .
10
0
este increngatura mafiota intre famiglia infractoare martin si hotul fagadau. Peste tot in lume se face curat. La Constanta NU se face nimic !!!
4
5
Exact,vin straini si arunca pe furis gunoaie si cacati de caine,apoi pleaca pe furis. Constantenii sunt curati si civilizati,e imposibil ca ei sa faca mizerie. In plus,daca cineva este amendat pentru ca face mizerie,asta foarte rar,populatia nu tine cu faptasii,nu injura politia. E o placere sa discuti cu constantenii plini de morala,umor,civism ,educati si de mare incredere. Tot litoralul e populat doar de oameni admirabili,doar ca noaptea vin unii si fac mizerie,de ciuda pe judetul asta.
12
2
Oare cand se verifica si starea deplorabila a complexului ,,La Triunghi,, din zona Abator. Aici persoane certate cu bunul simt incing gratare si lasa in urma lor gramezi de gunoaie. Fac focul sub copaci fara sa le pese de mediul inconjurator. Politia Locala trebuie sa verifice zona destul de des mai ales spre sfarsit de saptamana. Multi dupa ce se distreaza bine se urca sub influenta bauturilor alcoolice la volan.
9
0
In aceasta situatie este datoria Politiei Locale sa isi desfasoare activitatea.
8
1
il murdaresc aia care nu se plang
2
2
texte constantene... cand ii prinzi ca sparg seminte sau cand arunca chistoace, zic ca sunt biodegradabile. cand ii prinzi ca se caca cainele lor de comanie ei zic , dar ce aia maidanezi nu fac la fel? daca se pisa cainele pe roata ta si ei se uita: da ce ti a facut domne. Daca le zici sa nu mai scuipe deja esti nesimtit. Gunoiul se lasa langa ghena, ei zic da ce vrei sa nu io mana pe maner ? mai sunt...
15
1
Chiar daca vor pune miliarde de tomberoane peste tot, gunoaiele vor fi mereu pe langa...
11
3
Pina si in satele din tara, primarii au montat camere de luat de vederi, si cei certati cu legea, au fost obligati sa isi ridice gunoiul, au fost amendati, si toata comunitarea a vazut imaginile. La noi, dam vina pe nesimtiti, iar primaria noastra, face apel.
5
2
Bai cretinul pu..iii , ce are sula cu prefectura.Ca noi suntem niste imputiti si aruncam gunoaile oriunde , numai la ghena NU.Ce vrei ma sa vina Fagadau sa iti stranga gunoiul?Trebuie sa ne autoeducam noi si sa pastram ceea ce face PRIMARIA, dar atata timp cat exista jegosi care vor arunca....Constanta va arata ca un oras infect si murdar.Vina este numai a noastra a cetatenilor.
14
4
Veniti dimineata la ora 7 pe Constantin Bratescu este plin de gunoaie lasate la radacinile copacilor.Suntem atat de "civilizati"si apoi ne plangem ca orasul e murdar si ca primaria nu face curat.
12
3
Culmea este ca cei mai vocali sunt cei care arunca gunoaie pe unde vor.
12
2
Constantenii se plang ca NU MAI AU ORAS !!! JAJFUL facut de catre INFRACTORII CLANULUI MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky-FA.TALAU, este fara precedent in istorie !!!
12
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108