REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constănțenii vor mai multe treceri de pietoni pe bulevardul Aurel Vlaicu. Video

Constănțenii vor mai multe treceri de pietoni pe bulevardul Aurel Vlaicu. Video

Valentina CAMARA 15 octombrie 2022 | 00:00 1337

Tot mai mulți pietoni își riscă viața traversând neregulamentar pe Bulevardul Aurel Vlaicu, și nu numai. Cei care locuiesc în zona Grădiniței Amicii și Școlii numărul 3 cer Primăriei să remedieze situația, pentru prevenirea unor accidente nedorite.

Traversarea prin loc nepermis este la "modă" în Constanţa, multiple accidente rutiere având loc pe acest fond. Intersecțiile îndepărtate una de alta și lipsa sau distanța mare până la prima trecere de pietoni îi determină pe mulți constănțeni să traverseze neregulamentar.


Pietonul adesea percepe viteza autoturismului greșit sau nu se asigură foarte bine înainte și așa se pot întâmpla diverse accidente nedorite. Greșeala nu trebuie să coste viața unui om. Atunci, de ce să nu prevenim întâmplări nedorite? Plus că, în afară de vieți, pietonii riscă și amenzi usturătoare, cuprinse între 290 și 435 de lei.

De exemplu, în zona Grădiniței Amicii și a Școlii nr 38 din Constanța nu există trecere de pietoni, pentru cei care traversează, zilnic, bulevardul Aurel Vlaicu. Sunt părinți care-și duc copiii la școală, și sunt nevoiți să facă în fiecare dimineață slalom printre mașini, sunt oameni în vârstă care pot fi, oricând, victimele unui șofer grăbit sau neatent.

Cât timp vor mai aștepta constănțenii pentru o trecere de pietoni?

În acest sens, locuitorii din zonă cer Primăriei Constanța să ia măsuri și să amenajeze o trecere de pietoni în zonă, pentru a nu-și mai pune viețile în pericol.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numarul trecerilor de pietoni nu ar fi o problema daca ele ar fi semaforizate si sincronizate. Dar la noi mai greu cu semaforul la pietoni. In Brasov majoritatea trecerilor de pietoni au semafor, deci se poate
2
0
Poate aud si politisti si mai ales judecatori care i-au facut scapati pe soferi aia criminali care au omorat oameni nevinovati pe trecerile pentru pietoni,alea care exeista de mult timp in Constanta,dar degeba"bizoni"te omoara dupa care p****i cum sunt declara:"am avut 50 de Km la ora fara sa stie ca legal este ca in aproprierea trecerei pentru pietoni trebuie sa ai 30 la ora sau mai putin,practic aici se aplica conduita preventiva pentru ca in caz de accident nu ai nici o scuza,eu traiesc in Germania si aici asa este,nu prea sunt cazuri cu pietoni omorati pe trecere pentru ca si cei mai p****i soferi stiu ca in cazuri dastea nu scapa nepedepsiti si pedeapsa inseamna si o groaza de bani platiti pentru ruda mortului pe langa puscarie,te-ai distrus ca om ce mai,dar justificarea sentintei suna cam asa"da ma este vai de viata ta dar ala lovit de tine este doi metri sub pamant".
3
2
Exista treceri de pietoni la cele doua intersectii: bdul Tomis si sensul giratoriu. Sa mai punem eventual cate o trecere de pietoni la fiecare bloc nou construit, sa ajunga putorile cat mai repede cu odraslele la scoala. Sa umplem toate strazile de treceri de pietoni ca tot avem o circulatie fluenta. Dezvoltatorii trebuia obligati sa amenajeze pasarele sau pasajesubterane, pt ca A Vlaicu era "centura" orasului. O trcere de pietoni ar bloca complet circulatia. La fel cum esunt cele de pe strada Mircea. Din metru in metru, sa treaca cate un pieton care nu poate sa astepte sau sa ocoleasca putin
3
1
Sa faca publice primaria cate sesizari sunt pe tema asta din zona!
3
0
De accord 'dar din Partea Primariei Lui Mayorul Chitac va lua in considerare Acest lucru hmm ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108