REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Contract uriaș la Centrul de Scafandri Constanța: 10 milioane de euro pentru un laborator hiperbar

Contract uriaș la Centrul de Scafandri Constanța: 10 milioane de euro pentru un laborator hiperbar

Replica API 16 martie 2020 | 00:00 3391

Licitație cu un singur participant

Licitație cu un singur participant

Centrul de Scafandri Constanța a realizat una din cele mai importante achiziții de la malul mării din această perioadă, după atribuirea contractului de peste 10.000.000 de euro în vederea modernizării laboratorului hiperbar. Înțelegerea a fost semnat cu o firmă din Timiș, singura participantă la licitația organizată de instituția constănțeană.

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02145 Constanța, a atribuit pe 11 martie 2020 contractul pentru modernizarea laboratorului hiperbar (proiectare și montaj). Potrivit documentației de atribuire ”contractul de furnizare cu proiectare și montaj “MODERNIZARE LABORATOR HIPERBAR” include :

- Proiectarea ansamblului (breviare de calcul, detalii execuţie…) inclusiv redimensionarea/ proiectarea instalaţiei electrice,

- Demontarea şi scoaterea de pe poziţie a echipamentelor existente,

- Achiziţia, montarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor nominalizate,

- Lucrări conexe – refacerea incintei la starea iniţială ca urmare a operaţiunilor de demontare/ montare, execuţie instalaţie electrică şi alte operaţiuni executate conform contract.

Descrierea achizitiei publice: Demontare sistem hiperbaric existent, proiectare/achiziţie/ montare+punere în funcţiune sistemul–LABORATOR HIPERBAR precum şi execuţie servicii/ lucrări conexe.

Cantitățile sunt conform Caietului de sarcini. Demontarea, scoaterea din încăperi şi amplasarea în spaţiile indicate din interiorul U.M. 02145 a ansamblului de scufundare ASS500 şi a echipamentelor conexe funcţionării acestuia şi înlăturarea de obstacole în vederea instalării noilor echipamente cade în sarcina exclusivă a ofertantului.

Toate echipamentele/mijloacele auto/utilajele necesare pentru aceste operaţiuni vor fi asigurate de către ofertant. Toate echipamentele /piesele/subansamblele şi/sau materialele care se înlocuiesc sunt proprietate a beneficiarului.

La cererea beneficiarului, de la data ieşirii din operativitate a sistemului hiperbaric existent şi până la recepţia noului sistem, furnizorul are obligaţia de a pune la dispoziţia beneficiarului la sediul acestuia, o barocameră mobilă/ containerizată compusă din EL şi ML cu diametrul de min. 1600 mm, certificată pentru pres. de lucru de minim 5 bar, echipată corespunzător inclusiv pentru executarea de decompresie la suprafaţă pentru un număr de minim 4 scafandri poziţionaţi în ML. Barocamera va avea un sistem de respirat la masca BIBS astfel conceput încât să permită respirarea amestecurilor respiratorii, inclusiv O2 100%”.

Contract de 12 ori mai mare decât afacerile dintr-un an

Valoarea totală a contractului este de 48.900.000 lei, fără TVA, iar durata de realizare a acestuia este de 24 de luni. Câștigătoare a fost desemnată singura firmă care a depus oferte la licitația inițiată de UM 02145 pe 3 septembrie 2019, respectiv Drass România SRL, din satul timișean Ghiroda. Firma reprezentată de Maria Cristina Stănciulescu este lidera unei asocieri din care mai fac parte Criomec SA din Galați (subcontractant cu 3,2%, reprezentată de Alexandru Șerban) și Drass Galeazzi din Italia (subcontractant cu 30%, reprezentantă de Sergio Cappelletti).

Interesant este faptul că valoarea contratului primit de la UM 02145 Constanța este de nu mai puțin de 12 ori mai mare decât toate afacerile derulate de firma din Timiș într-un an întreg. Astfel, Drass România SRL a raportat pentru anul 2018 afaceri de 4 milioane de lei și un profit net de 53.000 lei, cu 41 de angajați, precum și datorii de 6,2 milioane de lei.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamna Popa, ma uit la modul in care ai incercat sa transmiti o informatie, la felul cum ai incropit acest articol si imi pun mainile in cap. Atat.
4
0
o rusine si o paguba la buget
3
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212