REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Corina Creţu: Piaţa europeană va fi cel mai sigur loc din lume pentru jucării

Corina Creţu: Piaţa europeană va fi cel mai sigur loc din lume pentru jucării

Victor ROTARU 15 martie 2024 | 00:00 175

Europarlamentarul Corina Creţu a anunţat votarea de către plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, a propunerii de Regulament privind siguranţa jucăriilor în Uniunea Europeană, care va face ca piaţa europeană să fie "cel mai sigur loc din lume pentru jucării".+

Corina Cretu: Piata europeana va fi cel mai sigur loc din lume pentru jucariiCorina Creţu

"Astăzi am votat propunerea de Regulament privind siguranţa jucăriilor în Uniunea Europeană, care va asigura că piaţa europeană va fi cel mai sigur loc din lume pentru jucării. Subliniez faptul că jucăriile se numără în continuare printre cele mai notificate categorii de produse din sistemul Safety Gate, al Uniunii Europene pentru produse nealimentare periculoase. Prin acest sistem, autorităţile naţionale notifică un produs periculos, descrierea riscului şi măsurile solicitate de autorităţi. Faptul că Regulamentul înlocuieşte vechea Directivă care reglementa siguranţa jucăriilor va consolida nivelul de protecţie al copiilor împotriva riscurilor şi va asigura un sistem de protecţie armonizat - oferind condiţii concurenţiale echitabile între jucăriile fabricate în UE şi în străinătate", a arătat Corina Creţu, pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului, noul Regulament prevede interzicerea substanţelor chimice nocive cancerigene şi mutagene sau alte substanţe toxice şi substanţele chimice dăunătoare pentru sistemul endocrin sau respirator.

De asemenea, vor fi întărite verificările, în sensul că vor fi introduse paşapoarte digitale pentru fiecare jucărie, care detaliază modul în care produsul respectă regulile relevante, contribuind la supravegherea pieţei şi întărirea inspecţiilor vamale la frontiere.

"Este extinsă definiţia sănătăţii pentru a include sănătatea psihologică şi mentală a copiilor, precum şi bună starea şi dezvoltarea lor cognitivă. Această nevoie a survenit ca urmare a creşterii utilizării jucăriilor digitale. Jucăriile digitale cu inteligenţă artificială vor trebui să respecte Actul privind Inteligenţa Artificială, care le clasifică ca fiind de mare risc şi le supune unor evaluări suplimentare. Copiii sunt comoara noastră cea mai de preţ, iar acest nou regulament este un pas crucial în asigurarea faptului că sănătatea şi bunăstarea lor sunt întotdeauna prioritare", a subliniat Corina Creţu, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai sigur loc din lume pentru jucării sexuale
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108