REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Coronavirusul a ‘CURĂŢAT’ piaţa Tomis 3 de BIȘNIȚARI

Coronavirusul a ‘CURĂŢAT’ piaţa Tomis 3 de BIȘNIȚARI

Replica API 21 martie 2020 | 00:00 3218

În Constanța au existat întotdeauna câteva zone fierbinți unde bișnițarii și-au făcut veacul. Astfel, Piața Griviței, Gara și Tomis III sunt zonele în care bișnițarii acționează frecvent și unde ești abordat cu celebra replică ”Țigări avem!”. Practica acestora este binecunoscută de cei mai mulți constănțeni care preferă să-și satisfacă viciul cumpărându-le marfa, care este mai ieftină decât în magazin. Și dacă Poliția și nenumăratele dosare penale nu au reușit să îi sperie pe ”comercianți”, iată că pandemia de coronavirus a făcut lucrul acesta.

Piața Tomis 3 este una dintre cele mai mari și mai bine aprovizionate din orașul Constanța, și lucrul acesta a făcut să fie principalul fief al comercianților iliciți. Strigându-și marfa într-un mod destul de agresiv, aceștia au reprezentat ani la rândul o problemă atât pentru producătorii locali dar și pentru polițiști, ale căror amenzi păreau să nu aibă nici un efect asupra activității zilnice ale bișnițarilor. Totuși, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus și cu instalarea stării de urgență în România, aceștia au dispărut ca prin farmec din piața Tomis 3, fumătorii fiind nevoiți să își achiziționeze viciul zilnic de la magazinele autorizate.

Dacă bișnițarii au fost speriați de o eventuală îmbolnăvire cu acest nou flagel, populația Constanței pare imună, astfel că în miezul zilei aceasta era plină de oameni dornici să își cumpere cele trebuincioase, care se pare că nu au înțeles cât de serioasă este această amenințare. Cei care sunt dornici de legume și fructe proaspete au parte și de distracție, un om în etate încercând să scoată sunete dintr-un acordeon antic, care a avut parte și de zile mai bune.

Piața Tomis 3 rămâne cea aglomerată și de bine aprovizionată ca înainte de declararea stării de urgență, singura diferență fiind lipsa ”comercianților” de țigări fără timbru.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acum vind de acasa.De fapt de 30 de ani. Mangalia,str Ion creanga,bl c5,apt 3 parter si 8et 1. politia nu.i vede deoarece spagile le.au intrat in ochi! Toti ceimcare stau in bloc in pericol din cauza boschetarilor care vin si pleaca samcumpere tigaril multumim politie!multumim pesede!
0
0
Aveti 3 surse de informare, domnule ziarist.1comerciantii din piata, 2 bisnitari, 3 politia locala. Puteti cere oficial cate depistari au avut in ultimul an, cate santiuni, cate infractiuni si cate pachete confiscate. Stati de vorba cu politistii care se ocupa cu depistarea acestor bisnitari. Construiti un articol bazat pe fapte si realitate, nu pe barfe la coltul strazii. Politia Locala, cel putin la Constanta, este una profesionista iar constantenii trebuie sa afle astfel de lucruri prin dumneavoastra, presa.
3
2
Acum, cu acest articol, m-am convins ca sunteti rupti de realitate sau cel putin sunteti in urma cu un an. De ce va spun ? Pentru ca bisnitarii de tigari din piata Tomis 3 nu mai sunt de aproape un an, datorita Politiei Locale. Pana sa inceapa corona aveau punct fix in piata dar, cel mai bine va puteti informa la bisnitarii de tigari cu o simpla intrebare, de cine le este frica cel mai mult, de locala, de nationala sau de jandarmi. Veti afla lucruri interesante si ati putea face un articol foarte interesant. Apropo, doar in Piata Grivitei si Abator veti mai gasi cativa bisnitari si aia speriat
8
4
Alooo replicaaaa , de ce se sterggg comentarile de la unchiu kkitac care a facut si el platica pt articole ? Erau numai negative a ? Nasol ca nu puteti sa stergeti comentarile de pe fb penibililor slugilor
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108