REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

COTAR: Guvernul să reevalueze Legea transportului alternativ; am văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopişti

COTAR: Guvernul să reevalueze Legea transportului alternativ; am văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopişti

Replica API 31 iulie 2019 | 00:00 350

Guvernul ar trebui să reevalueze situaţia legislaţiei transportului de persoane, deoarece legiferarea "transportului alternativ" a acreditat ideea că orice posesor de maşină poate face transport de persoane ca un profesionist, însă s-a văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopişti, consideră Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), într-un comunicat transmis marţi.

"Protestele transportatorilor au ridicat de fiecare dată problema pericolelor pe care le presupune scăparea de sub control a transportului rutier de persoane. Nu este vorba doar de banii care nu mai ajung la bugetul de stat, din taxe şi impozite, sau de şomaj în rândul angajaţilor firmelor de transport, ci mai ales de siguranţa celor care călătoresc. Soluţia 'transportului alternativ' pe care deja a legiferat-o actualul Guvern nu face altceva decât să acrediteze ideea că orice posesor de maşină poate face această activitate ca un profesionist. Nimic mai fals! În afară de lipsa de experienţă la volan, care poate ucide, pe drumurile publice, există multe alte pericole, pe care tocmai le vedem în aceste zile, dar pe care COTAR le-a anticipat, de când (statul - n. r.) a început lupta împotriva transportului autorizat, pentru a favoriza companii care nu doresc să se supună legilor României, pentru a înregistra câştiguri cât mai mari", se menţionează în comunicatul transmis de COTAR.

Organizaţia consideră că transportul de persoane este o problemă de siguranţă naţională şi solicită Guvernului o întâlnire de lucru.

"Măcar acum, după ce am văzut ce înseamnă un psihopat care ia autostopişti, aşteptăm o reevaluare a situaţiei şi soluţii pentru un transport de persoane sigur în România. Fiind o problemă de siguranţă naţională, propunem Guvernului o întâlnire de lucru, pentru a putea prelua şi în România modele de succes din alte ţări ale Europei. Soluţia nu este 'transport ilicit poate face cine vrea în Romania', ci transportul autorizat, cu şoferi profesionişti, verificaţi periodic, ce pot fi controlaţi în orice moment", se precizează în documentul COTAR.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România avertizează că lipsa soluţiilor pentru un transport de persoane autorizat poate provoca noi cazuri de crime comise de şoferii "de ocazie".

COTAR susţine că a avertizat autorităţile statului, în nenumărate rânduri, în ultimii patru ani, în legătură cu pericolele pe care le presupune răspândirea transportului neautorizat, neacreditat şi nefiscalizat.

"Astăzi asistăm neputincioşi la o tragedie care a fost posibilă din cauza lipsei transportului civilizat în peste 60% din suprafaţa României. Tinere sechestrate şi ucise de şoferii 'de ocazie'. Acestea nu sunt primele cazuri şi nu vor fi nici ultimele, dacă nu se vor găsi soluţii pentru siguranţa călătorilor, cu transport de persoane autorizat conform legilor acestei ţări", se menţionează în comunicatul transportatorilor.

COTAR propune subvenţionarea transportului de persoane ca soluţie pentru dispariţia autostopului din România.

"Lipsa implicării naşte monştri, iar 'interesele' în transportul ilegal de persoane poate să ucidă. Avertizăm încă o dată Guvernul României în legătură cu nevoia de a avea transport rutier de persoane autorizat, în toate localităţile din România. Se pot găsi soluţii pentru a se subvenţiona transportul, prin redirecţionarea unor fonduri, de la activităţi care nu sunt neapărat necesare, către acest sector de activitate care poate să facă din România o ţară fără 'ia-mă nene' şi fără pericol de moarte pentru cetăţenii care vor să călătorească în siguranţă", a comentat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte adevarat cu transportul asta,dar nici o lupta reala impotriva retelelor de crima organizata nu avem. Procurorii sunt ocupati cu tinte politice si politia este castrata de legi care sa favorizeze apararea cetatenilor si a propriilor lor vieti.Romania este infestata ifractional si statisticile sunt zero barat,pentru ca oamenii sunt efectiv terorizati,de aia nu se reclama de fapt actiunile zilnice ale infractorilor periculosi. Oamenilor le e frica de banditi dar si nici nu au incredere ca cineva ii apara pe bune. Suntem ca in vestul salbatic,doar ca nu avem voie sa ne aparam cu arma .
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108