REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Creditorii cer falimentul unei firme din dosarul lui Babinciuc

Creditorii cer falimentul unei firme din dosarul lui Babinciuc

Replica API 28 septembrie 2017 | 00:00 329

CEC Bank SA, prin sucursala sa din Constanţa, a înregistrat pe 19.09.2017 un dosar la Tribunalul Constanţa prin care cere falimentul debitorului Trident Grup SRL. În şedinţa de pe 25 septembrie, instanţa a decis conexarea acţiunii la dosarul depus pe 13 iunie a.c. de către creditorul Goldony Company SA, care cerea falimentul aceleiaşi firme. Primul termen de judecată a fost fixat pe 9 octombrie. Trident Grup SRL este trimisă în judecată pentru evaziune fiscală în dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc.

Firma căreia i se cere acum falimentul a fost trimisă în judecată de către DNA pentru evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, alături de Gold Consult SA, Perun Solution SRL, Eo Stamp SRL, Romanian Village Development- Smart Solutions SA, Grup Media Sud Holding SRL şi Sibelius Business SRL. În acest dosar, Andi Sergiu Babinciuc a fost acuzat de DNA de evaziune fiscal, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Datorii de aproape 10 milioane lei

În februarie 2017, asociatul şi administratorul Trident Grup SRL, Steluţa Cătălina Covaciu, s-a prezentat la DNA şi a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Trident Grup SRL are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemons şi şi-a suspendat activitatea în august 2016, an pentru care a raportat o cifră de afaceri de 160.561 lei şi pierderi de 24.782 lei, cu un singur angajat, precum şi datorii de 9.971.339 lei.

Ce acuzaţii aduce DNA

Reamintim că, potrivit DNA Constanţa, „în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer a acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective.

Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată, aferentă unei achiziţii aparent efectuată de către una dintre firmele sale de tip “fantomă” şi ulterior a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 lei. De asemenea, în acelaşi context, inculpatul Andi Sergiu Babinciuc a retras din contul aceleiaşi societăţi suma totală de 1.575.735 lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior îşi creditase propria firmă.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cata bataie a mancat cretinoidul din imagine de la tac'su, poate oricand invoca lipsa discernamantului.
1
0
Nasu lui Cristinel Dragomir, viitorul presedinte de la Oil Terminal. Ce a furat la Consiliul judetean a fost nimic pe langa ce o sa fure la oil tetminal. Scursuri
2
0
Sa ii lovim pe nemernici acum! Daca ne abtinem sa urcam in GMSuri hotul de Babinciuc da faliment cu toate spagile posibile.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108