REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

CRESC sau NU ALOCAȚIILE și PENSIILE în acest AN?

CRESC sau NU ALOCAȚIILE și PENSIILE în acest AN?

Replica API 24 iulie 2020 | 22:52 1512

Răspunsul privitor la creșterea alocațiilor și a pensiilor se lasă în continuare așteptat și este din ce în ce mai greu de crezut că această creștere ar putea avea loc, dat fiind impactul economic generat de această epidemie. Chiar și fără COVID-19, România se găsea într-o situație economică precară, dar mai ales în contextul dat, premierul României a fost reticent în a avansa un procent de mărire a alocațiilor și pensiilor, cât și o dată la care ar putea avea loc această creștere.

„Ne dorim și creșterea alocațiilor și creșterea pensiilor, dar această creștere trebuie să se bazeze și pe o creștere economică și să poată să fie plătită. Creșterea trebuie să se poată baza pe venituri reale, atât ale bugetului de stat, cât și ale bugetului de pensii. Altfel, oricine promite creșterea pensiilor pe hârtie, de fapt minte. Fie dă drumul la inflație, fie poate duce România în incapacitatea de plată sau poate duce țara în imposibilitatea de a plăti pensiile.”, a precizat Ludovic Orban, premierul României, de la Constanța.

Guvernul României nu-și dorește luarea unor măsuri restrictive

Tot din raționamente economice, Guvernul României nu-și dorește luarea unor măsuri restrictive, însă prim-ministrul Orban atrage atenția instituțiilor de control să fie cât mai prezente, pentru a-i determina pe oameni să respecte cu strictețe regulile pentru prevenirea răspândirii virusului.

„Deocamdată ne gândim la toate mijloacele posibile pentru limitarea răspândirii virusului. Transmit tuturor românilor că nu vrem să ajungem la impunerea unor noi restricții, nu mai vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viața oamenilor și care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde foarte mult de numărul românilor care vor respecta măsurile sanitare. Am trecut prin această perioadă pe care noi nu ne-am dorit-o, ne-a fost impusă de CCR, de tegiversarea Legii carantinei de către Parlament. Am avut aproximativ 5.000 de persoane diagnosticate pozitiv pentru care nu am putut dispune nicio măsura.”, a mai adăugat Orban.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pensiile vor creste dar nu pentru mogildani.Securisti,militari,magistrati,parlamentari,functionari ai statului mafiot si a tuturor guvernelor de banditi,militieni,pochi,etc.Astia sunt cetatenii Romaniei care vor fi beneficiarii mariri pensiei.Ce credeati enoriasilor consumatori de matrafox??!!
0
0
pensiile trebuiau ondexate cu inflatia asa cum spune tot legea- 40%, in mintea ciumatilor, care oricand, oricum, oriunde sunt dispusi sa arunce tara
1
0
Pensiile vor creste cu 40%, intrucat asa prevede legea promulgata de Iohanis si fiindca e un Guvern format din ministri iubitori de romani, ca Orban, Turcan, Catu, Grinda, Stefan-Bau, Alexe.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108