REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.7° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CRIMINALUL din GÂRLICIU, CONDAMNAT DEFINITIV

CRIMINALUL din GÂRLICIU, CONDAMNAT DEFINITIV

Replica API 4 februarie 2021 | 22:31 2617

Ștefan Dumitru a fost condamnat în 1999 la 16 ani de închisoare pentru crimă, după care de vreo 20 de ori prin Franța pentru diferite fapte. Însă, în vara acestui an a recidivat. A înjunghiat o persoană din pricina unui câine. A fost condamnat la 4 ani și 4 luni în regim de detenție, însă inculpatul a depus apel la această decizie.

Cum s-au petrecut faptele

La data 10.06.2020, prin 112, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat a fost victima unei agresiuni prin înjunghiere. Astfel, în jurul orei 22.00, în curtea persoanei vătămate se aflau mai multe rude ale acesteia și prieteni din satul Gârliciu, când și-a făcut apariția inculpatul Ștefan Dumitru, văr primar cu tatăl persoanei vătămate. Inculpatul a iscat un scandal în curte, pe motiv că cineva i-a sustras un cățeluș, fapt pentru care soția persoanei vătămate i-a cerut să părăsească curtea, tocmai pentru a se evita un eventual scandal. Inculpatul s-a opus în primă fază, apoi a părăsit curtea imobilului, dar, ajuns la poartă, a lovit poarta cu putere și a revenit în curtea imobilului, unde a agresat-o fizic pe femeie. Văzând cele petrecute, soțul femeii s-a îndreptat spre agresor pentru a-i cere socoteală, moment în care inculpatul Ștefan Dumitru l-a înjunghiat, cu o singură lovitură, cu un briceag de culoare albă, în zona stângă a abdomenului, sub coaste, după care a părăsit în fugă locul faptei. Persoanele care se aflau în curtea imobilului, martori oculari la cele întâmplate, i-au acordat primele îngrijiri persoanei vătămate și au apelat 112 solicitând ajutor medical. Persoana vătămată a fost preluată de ambulanță și transportată la Spitalul orășenesc Hârșova cu diagnosticul plagă înjunghiată abdominală. De aici a fost transportată urgent la UPU Constanța, unde, după primele investigații, persoana vătămată a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Ce a spus inculpatul

În cursul urmăririi penale, Ștefan Dumitru nu a dorit să dea nicio declarație privitoare la faptele pentru care este cercetat, prevalându-se de dreptul la tăcere. Audiat în cursul judecății, a recunoscut săvârșirea faptei, solicitând judecarea cauzei în procedura simplificată.

Ce a spus instanţa

Instanța a apreciat că scopul pedepsei poate fi atins față de acest inculpat doar prin executarea pedepsei aplicate în regim de detenție. Pentru a dispune astfel, instanța are în vedere că inculpatul a dovedit perseverență infracțională, întrucât a mai fost condamnat anterior pentru fapte de același gen. Inculpatul şi-a retras apelul declarat împotriva sentinţei penale astfel că pedeapsa de 4 ani şi 4 luni de închisoare rămâne definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
SA VA IAU KATUNUL IN PULA PROSTI DE LA GARLICI NEAMURI CA KAKATUL PORKULUI HOTI S CRMINALI DE LA ,GARLICI,
0
0
E vedeti daca ii aplicati pedeapsa cu moartea in 1999 acum nu se mai intampla asta si nici faptele alea prin franta, nu ca m-ar durea undeva de francezi dar ca idee. cand omori un criminal salvezi alte vieti!
0
0
4 ani si 4 luni ! Trebuia impuscat pe loc!Legitima aparare!NATARAILOR!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108