REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

CSM a respins cererea de transfer a unui judecător constănţean - vezi de ce!

CSM a respins cererea de transfer a unui judecător constănţean - vezi de ce!

Replica API 7 ianuarie 2012 | 00:00 666

Situaţia grea din Tribunalul Constanţa, cauzată de numărul mare de dosare pe cap de judecător, face imposibilă transferarea unora dintre ei, la cerere, la alte instanţe din ţară. Astfel, după cum se arată într-o hotărârea a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), cererea unui magistrat-judecător din Constanţa a fost respinsă, invocându-se tocmai acest dezechilibru dintre numărul de dosare şi numărul de judecători, dar şi ţinându-se cont de aprecierile conducerii instanţelor. Astfel, judecătorul Tinonia Denisa Breşug, de la Secţia civilă a Tribunalului Constanţa, şi-a depus, în toamna anului trecut, cerere de transfer la Tribunalul Braşov sau la Judecătoria Braşov, invocând motive personale. Numai că, analizând cererea formulată, Secţia pentru judecători din cadrul CSM nu a fost de acord cu acest transfer. În motivarea hotărârii CSM, sunt prezentate şi motivele. În primul rând, este vorba despre numărul insuficient de judecători, la Tribunalul Constanţa, din 50 de posturi, câte prevede schema organizatorică, fiind ocupate numai 48, 2 fiind vacante. Mai mult decât atât, în legătură cu raportul dintre numărul de dosare şi numărul de judecători, s-a constatat că, în 2010, încărcătua pe cap de judecător a fost de 1309 dosare, faţă de media naţională de 956, iar în semestrul I al anului 2011, la Tribunalul Constanţa s-a înregistrat o încărcătură de 882 de dosare pe cap de judecător, faţă de media naţională de 681 de dosare. Situaţia de la Tribunalul Constanţa pare a fi mai grea faţă de cea de la Braşov, unde cifrele arată că numărul de dosare pe cap de judecător este mai mic faţă de media naţională şi există un singur post vacant. Potrivit CSM, toate instanţele implicate au formulat puncte de vedere negative cu privire la transferul Tinoniei Denisa Breşug, cu excepţia Judecătoriei Braşov, care a avut un punct de vedere favorabil. Toate acestea au condus la respingerea cererii de transfer a judecătorului respectiv, care va rămâne la Tribunalul Constanţa.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sh de ce avrut doamna judecatoare sa se mute pt ce motiv sa nu fie gasita de mamicile care le desparte de copii si familia lor de aia vrea ea sa se mute mutameas p**a pe toate judecatori procurori magistrati p**a pe gura lor sh sa ma sterg la c*r cu buzele lor
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108