REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Culmea inteligenței: Nu se mai plătesc parcările, dar sistemul funcționează!

Culmea inteligenței: Nu se mai plătesc parcările, dar sistemul funcționează!

Replica API 16 aprilie 2020 | 09:55 4783

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis anularea regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța în data de 25 martie, ceea ce înseamnă că nu se mai plătesc prin sms. Cu toate acestea serviciul încă funcționează și foarte mulți constănțeni încă îl folosesc de teamă să nu fie amendați.

După ce instanța a hotărât că regulamentul parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța (că nu se mai plătește prin sms), foarte mulți constănțeni s-au bucurat crezând că lucrul acesta va însemna automat că vor putea parca gratuit, fără ca cineva să îi deranjeze sau amendeze. Iată că la 3 săptămâni de la acea decizie, nimic nu pare schimbat în această privință. Șoferii care nu știu de acea decizie plătesc în continuare parcarea, iar cei care știu… plătesc și ei în continuare, de frică să nu fie totuși amendați.

Nu se știe de unde sare un polițist local care stă la pândă… și hop amenda

”Eu nu mai înțeleg nimic. Am citit că s-a anulat chestia aia cu plata prin sms, dar văd că indicatoarele sunt în continuare acolo, și eu plătesc în continuare, pentru că nu se știe de unde sare un polițist local care stă la pândă… și hop amenda. Aș vrea să știu și eu dacă trebuie să mai plătesc sau nu.” a declarat un șofer nemulțumit pentru ziarul Replica. Un alt șofer are altă nemulțumire: ”Eu am un vecin care tot timpul parchează pe locul meu. Eu ce fac acum? Cui să mă plâng? Cum a rămas cu legea?”, aceste întrebări par fără răspuns deocamdată.

Deocamdată nu mai există nici un temei legal pentru amenzi

”Primăria va pune în acord noile reglementări cu ceea ce va scrie instanța în motivare. Deocamdată nu mai există nici un temei legal pentru amenzi. Poate o să trebuiască să montăm parcometre, sau vor fi alte soluții, în funcție de ce spune instanța. Peste tot în lume parcarea se plătește, pentru că asta e soluția civilizată. Foarte mulți constănțeni își doresc parcare cu plată, pentru că așa sunt siguri că au loc pentru mașina lor. Indicatoarele vor rămâne în continuare pentru că parcările vor rămâne cu plată, dar încă nu se știe modalitatea de plată.” au declarat reprezentanții Primăriei Constanța pentru ziarul Replica.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu conduce fiul meu ptr.ca nu se pricepe.este dus de nas de consilierii lui tip moraru s.a.de ce sa platesc 200 lei si altul cu tupeu nimic si mai vine si politia lui si ne da amenzi tot celor care platim.este corect dle PRIMAR.de ce ati montat indicatoare de parcare daca regulamentuleste desfiintat de instanta?
2
1
ca de obicei de altfel
5
0
Cretinyule ,Pune parcometre golan afumat!
7
0
nu e nerespectarea unei hotarari judecatoresti ce face primaria?
13
0
Sumele incasate de Primarie reprezinta cumva imbogatire fara justa cauza?
16
2
este la momentul acesta o grupare infractionala organizata. Machidonii papusari din spatele primarului pun la cale toate manglele. Doar nu-i suspecteaza cineva pe fagadau sau babu de inteligenta necesara sa organizeze hotiile. Dar va veni vremea cand fiecare infractor va fi infipt cu curul intr-un popic made in China. Unde esti tu Tepes Doamne...
18
1
A pierdut controlul de mult timp.Se vede ca este scalvul unor grupuri de interese obscure.
15
0
Nu mai platiti!ca dati banii degeaba!nu se mai plateste!dar primaria trebuia sa acopere sau desfinteze panourile,poate se gindesc ca ,mai fac niste bani de la aia care nu stiu!Alo primaria,cu stilpii pusti aiurea pe trotuare ,cam pe cind ii desfintati?
9
0
multumim primarului pentu miile de parcari noi realizate . ASA DA
3
11
Panourile ar trebui date jos sau acoperite iar aplicatiile care incaseaza banii dezactivate. Oricine ii da in judecata castiga. Poate se ocupa vreo asociatie civica sau vreun avocat, ca pt oamenii de rand e mai greu.
19
1
Bai da prosti mai sunteti, cetatenilor. NU se mai plateste parcarea. NU se mai parcheaza pe locul altuia. Punct.
14
3
CEL MAI SLAB PRIMAR DIN ISTORIA CONSTANTEI!
28
1
Toate cheltuielile facute cu montarea in dicatoarelor tarife si amenzile aplicate sa le suporte fagadau cu trupa lui de borfasi.
29
2
Solicitam returnarea platilor realizate, presupun ca pana acum sistemul a functionat abuziv
37
1
Care declara ca foarte multi constanteni isi doresc parcare cu plata. Eu imi doresc s-o regulez in cutia limbii pe cea care a declarat asa ceva.
35
1
Si te judeci cu ei....
14
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108