REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cum ar putea arăta atacul Rusiei asupra Ucrainei

Cum ar putea arăta atacul Rusiei asupra Ucrainei

Replica API 22 februarie 2022 | 00:12 926

Forțele nucleare strategice ale Rusiei au organizat sâmbătă exerciții supravegheate de președintele Vladimir Putin. Washingtonul a acuzat trupele ruse adunate în apropierea graniței cu Ucraina că avansează și că sunt „pregătite să lovească”.

Rusia a testat cu succes rachete hipersonice și de croazieră pe mare, în cadrul testelor forțelor nucleare. Putin a supravegheat testele împreună cu Lukașenko, de la un „centru de operațiuni”, potrivit Reuters.

Aceste teste nucleare vin după luni întregi de tensiuni, exerciții efectuate de armata rusă la granițele Ucrainei și desfășurări tot mai crescute de militari și echipament militar. Rușii au desfășurat la granița Ucrainei aproximativ 190.000 de militari.

Noi elicoptere, tancuri și vehicule blindate, dar și echipament de sprijin au fost mutate de Rusia la graniță, conform imaginilor din satelit.

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a spus sâmbătă că exercițiile forțelor nucleare stârnesc îngrijorări în întreaga lume.

Casa Albă a lansat un nou avertisment

Casa Albă a spus că echipa de securitate națională a președintelui american Joe Biden i-a spus că încă mai crede că Rusia poate lansa un atac în Ucraina „oricând” și că plănuiește să-și convoace principalii consilieri duminică pentru a discuta despre criză.

„Președintele Biden continuă să monitorizeze evoluția situației din Ucraina și este actualizat în mod regulat despre evenimentele de pe teren de către echipa sa de securitate națională”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, într-un comunicat.

Miniștrii de externe din grupul G7 au declarat că nu au văzut nicio dovadă că Rusia își reduce activitatea militară în zonă și sunt „grav îngrijorați” de situație, potrivit national.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108