REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cum au fost întâmpinați românii în Germania: ce reacție au stârnit!

Cum au fost întâmpinați românii în Germania: ce reacție au stârnit!

Replica API 11 aprilie 2020 | 12:45 7387

Românii care s-au înghesuit la Cluj pe aeroport au ajuns în Germania, la muncă. Stau în locuinţe modulare și muncesc în regim de carantină. Totuşi, unii politicieni germani îi văd ca pe o sursă de răspândire a bolii.

Dusseldorf. Primele grupuri de români au ajuns deja pentru culesul sparanghelului și a altor legume. Înghesuiţi pe aeroport în România, primiţi cu braţele deschise de fermierii din Germania. Pentru că românii au experienţă în acest domeniu. Vin de ani de zile în Germania la cules.

„Suntem ușurați că Executivul german a deschis această cale. Prin măsura aceasta fermele noastre rămân funcţionale”, spune Joachim Rukwied, de la Asociaţia Fermierilor din Germania.

Companiile de aviaţie dau asigurări că muncitorii români au fost transportaţi în cele mai bune şi sigure condiţii.

„Aerul la bord este filtrat foarte des. Avem filtre eficiente. Riscul de a se infecta unii de la alții este mult mai mic decât în cazul altor zboruri”, spune Michael Knitter, reprezentant al unei companii aviatice.

Românilor le-a fost luată temperatura chiar pe aeroport. Au fost conduși direct la autocarele care i-au dus la plantațiile de sparanghel și de căpșuni.

Politician german: Vin la noi pentru că trăiesc în sărăcie!

Unii politicieni germani nu văd însă cu ochi buni venirea românilor. O văd ca pe o potenţială sursă de răspândire a COVID-19 într-o ţară lăudată pentru felul în care ţine epidemia sub control.

„Vin la noi pentru că au nevoie, pentru că trăiesc în sărăcie, pentru că au mare nevoie de bani. Și oare cine nu semnează că este capabil să muncească, chiar dacă nu este, dar știm cum este omul”, spune Friedrich Ostendorff - parlamentar german din partea Alianței 90/Verzii.

„Sunt zone în România care sunt în carantină, de acolo nu iese nimeni și nici nu călătorește în Germania ca să lucreze în agricultură”, este replica pe care le-o dă fermierul Peter Muss. „Am primit garanții de la partea română. Și aici au loc controale stricte, din zonele carantinate nu iese nimeni”, adaugă fermierul.

Românii vor munci 14 zile în regim de carantină. Vor fi cazaţi separat de alte grupuri de muncitori şi vor munci la distanţă de alţi lucrători. Fermierii au pregătit anul acesta, în mod excepțional, pentru români locuinţe modulare.

„Nu au contact cu alții, trebuie să folosească mănuși, să poarte mască”, dă asigurări fermierul Ulrike Coenen.

Venirea muncitorilor, un subiect dezbătut la televiziunile din Germania

Robert Schwartz, jurnalist Deutsche Welle, a declarat pentru Digi24 că subiectul românilor care au venit la muncă în Germania este unul de interes nu numai din prisma presiunii ca sparanghelul să fie cules și să ajungă degrabă pe mesele germanilor, în condițiile în care duminică este Paștele, dar este unul dezbătut la toate posturile TV, publice și private, mai ales din cauza haosului care a însoțit plecarea acestora de la Cluj.

În fiecare an, agricultura germană are nevoie de circa 300.000 de lucrători din Europa de Est, cei mai mulți venind din Polonia, România și Bulgaria. Asta, pentru că nu există forță de muncă internă pentru aceste lucrări de sezon. Unii dintre acești muncitori vin de ani de zile și au experiență, iar fermierii germani îi preferă pentru eficiență. Ei au plătit pentru cursele charter și pentru autocare, au făcut amenajări pentru respectarea carantinei. La rândul lor, sindicatele au spus că vor face controale să vadă dacă muncitorii sunt remunerați corect și au pus la dispoziția lor numere de telefon pentru eventuale plângeri.

40.000 de muncitori sunt așteptați în aprilie și alți 40.000 în luna mai, iar pentru venirea lor au fost deschise granițele printr-un acord la care a ajuns mediul economic cu cel politic, a explicat Robert Schwartz, potrivit digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt buni la munca,hait?baba Merkel ii cheama, ii vrea. Este disperata, nu conteaza, Ordonantari militare.Acum sunt buni romanii, cei mai de cacat din Europa, hait, ia zi babo?
3
2
Si aici am dat de tine. Trateaza-te prietene. Imi este mila de tine.
4
1
problema nu e a celor care pleaca e a celor care au organizat plecarea!!!
2
1
Ma voi astia care criticati romani care pleaca la munca in strainatate ar trebui sa va intrebati mai intai dece o fac ?,si o sa vedeti ca nu sunt ei vinovati pentru ca nu se gaseste de munca in Romania si acolo unde se gaseste patroni romani ii trateaza ca pe sclavi nu straini"vorbesc despre aceias munca".
4
1
Vin acasa, stau in carantina la hotel de 3 stele all inclusive la mare si dupa pleci direct in Germania! Tote astea pe banii nostri. Frumos
5
4
Avem psd, pnl si usr, plus ceva trepadusi. Usr finantat masiv din strainatate, ca doar milioanele platite pe flyere, reclame online si aparitii tv n or fi donatii de la babe. Avem un fost FSN, care in urma scindarii a lasat mostenire un psd, pd si pdl. Mai avem un pnl care a acaparat pd si pdl. O parte s au dus si la usr. Deci psd, pnl, usr egal fsn. Nu credeti?, cititi istoria. Acum va intreb, restul partidelor ce au? Cel care isi face reclama nu este si cel mai ieftin.cred ca este momentul sa alegem romani adevarati, iubitori de tara.nu spun cine, alegeti singuri, dar renuntati la resapati.
4
3
acasa sclavii gastilor politice conduse de securisti,afara profitorii de mana de munca ieftina... justitia,politia,armata toate contra cetateanului roman
7
2
Am vazut guvernarea PNL - Numai lapte si miere , autostrazi peste tot , spitale prioritate zero - invatamant prioritate zero ! Numai masuri economice de prosperitate si austeritate luate !!! USR - la sa ma astept ?? PSD - a dat dovada de politica sanatoasa !!!! luativa MUIA INAPOI !!!!!
12
5
cu sotul ana birchall.
7
1
Obama , The Clinton's , The Biden's , LAME stream media plus Hollywood plus Vatican plus UK au ceva in comnun...sa fie retele de pedofilie?CU SIGURANTA DA! PIZZAGATE e real,PIZZA COMET Washington DC era 100% afacere mascata pentru trafic de minori! Oprah deja a fost perchezitionata si i s a pus bratara la picior,la fel si Ellen Degeneres bratara la picior!O SA VA DUCETI LA PUSCARIE TOTI PEDOFILII PRIETENI CU EPSTEIN! Futu v ar lumea in gura de canibali si dependenti de Adrenochrome GATA NE AM TREZIT VA LUAM in pula toata diplomatia si elita si roialitatile voastre!OUT OF SHADOWS pe youtube!
9
5
voi, USRistitii sunteti maestri in arta manipularii. Postacii psd si pnl sunt niste copii pe langa voi. Ar trebui cineva sa scrie studii de caz despre voi. La manipulare sunteti buni! evident ca la condus tara, v ati cotit, nu aveti oo.
9
4
Toate partidele au contribuit la distrugerea economiei -----d-asta o duc oamenii ca dracu si-si iau lumea-n cap umilindu-se in fata Europei !
13
3
90% din comentarii sunt propaganda analfabeta ori din partea postaciilor psd ori din partea postaciilor pnl! Masinaria functioneaza! Neobositi cu degetele pe tastatura.. postacul neinfricat isi castiga cei 50 de ron!
7
13
Iohanis si Orban, slugoii Germaniei si Occidentului. Romanii sant amendati ca n-au completat Declaratia cu "data, etc", iar nomazii cu buna stiinta transverseaza tara fara nicio problema. Deci , i-am primit si le-am dat de mancare din banii nostri, si apoi Iohanis le da drumul in tara parintilor lui. Peste 2 luni iar vin, iar ne infecteaza, si tot asa. Batjocura fata de milioane de romani. Pana acum se plangeau sa aduca romani in tara. Pai , si faci ma, ii gonesti iar .
14
5
Daca Germania va fi prima tara care va scoate vaccinul pe piata inseamna ca a trecut si etapa testarilor pe om. Poate atunci vom intelege de fapt care a fost adevarata miza a ducerii acestor oameni acolo. Cat despre sparanghel, sa nu uitam ca toti fermierii sunt generos despagubiti de statul german pentru productia pierduta. Am ajuns cobaii lor. Apetitul nemtilor pentru astfel de experimente pe om este bine documentat in istorie.
11
6
problema nu este daca e bine ca au plecat sau nu au plecat.E o falsa problema.Intereseaza ce face statutul pentru redresarea economiei.Pulicatia maghiara Magyar Nemzet a prezentat ieri o harta a alocarilor din PIB in fiecare stat si ghici Romania are 2 la suta undeva in coada mult
8
3
Romania nu mai are agricultura, industrie, fabrici, nimic. Saracie si chin. Daca aveau aici de munca, nu plecau, ca doar nu i-a obligat nimeni. Numai cine a trecut prin asta, stie cum e sa nu ai cu ce sa iti intretii familia....
14
4
Doar 300 de parlamentari!
12
1
in doua luni trebuie sa se intoarca pentru ca sezonul tine pana in iunie sa isi plateasca carantina, spitalizarea si mancare pe banii lor
12
2
Cand au fost cazati in hoteluri au avut tot felul de nemultumiri si platiti din banii nostrii,acum ni se taie salariile din cauza lor si acum jegosilor este mai buna viata la aia care va tine in containere si izolati cu bottnita sa nu mancati vreo capsuna?
11
5
Vreau sa vad toti pedofilii dupa gratii!Epstein pana sa moara v a dat pe toti pe goarna!Cade TOOOOT ! OUT OF SHADOWS pe youtube si o sa intelegeti!WWG1WGA
8
7
ce sa spuna nemtii, au zis uite au venit viteii lui Wuhanis din romania normala !!!
17
14
Ce tara isi mai trimite poporul cu zeci de avioane la munca in srainatate ?---Sintem rusinea Europei !----Doar sirienii dar acoloe razboi -----Au distrus economia tarii si oamenii n-au unde munci ----nerusinati ce sint !
41
5
mesajul era pt zdreanta de la 11 apr 15:42 !!!
17
7
alogenule, jeg esti tu, pisoarca de om ce esti. ai vreo zi pe cartea de munca?
17
10
s a fie platiti cei ce muncesc adevarat in tara, decat cu banii celor care dorm in parlament, celor ce pacalesc , in guvern si celor care fura pe rupte in toata tara!
18
0
handicapatilor , acum 2 saptamani ii injurati pe aia ca au venit , acum pe astia care pleaca . si , da , sunteti aceiasi . jegurilor
23
25
lasati politicul sa privim la realitatile si dramele fiecaruia.nimeni nu pleaca din casa lui si din tara lui de placere.bugetaroii nu au cum sa inteleaga si arunca cu baliga in niste oameni disperati care isi risca vietile sa castige un banut cinstit.lasati exemplele cu tigani,vorbim de oameni care merg sa munceasca.daca eu am mii de lei lunar salariu,,ca muncesc de acasa,,imi vine usor sa iti spun ,,stai in casa,,cand tu nu ai de exemplu nici paine.animale mai suntem unii dintre noi.
35
13
Klaus animalul fascist.Dati 10 euro pe ora in agricultura la munca necalificata si romanii vor muncii in Romania.Dar tu si gasca ta de idioti cu somerul sef orban opriti munca in Romania.Cine crezi ca ne plateste facturile, ratele la banci cine ne cumpara de mancare cine ...cine idiotilor???.Fara munca nu exista paine jigodiilor !!!.
37
15
Cine stie sa mi calculeze 2plus2ori2? Va rog sa incepeti comentariile cu raspunsul, nu trisati. Mai am alta problema. Ai o gradina doar cu cartofi, produci 50kg cartofi dar tu consumi anual 100kg. De unde ii ai pe restul? Aici va dau eu raspunsul, trebuie sa mai lucrezi o gradina care nu i in curtea ta, nici in tara ta. Inainte te descurcai fiindca aveai gradina mai mare, putz forat, ingradita, pazita, aveai in familie oameni ce se pricepeau la agricultura. Cam asa este si economia Romaniei.
12
10
iar a aprut pe aici copilu tembel al peneleului ma refer la @12:11 Nu stiam ca covidul ataca si bucatica de creier pe care o mai ai .Consecintele se vad ,acelasi text copy paste !
10
13
Bine ca au plecat din tara. Decat sa taie frunza la caini la noi, mai bine sa munceasca la ei.
19
9
de unde a pornit totul si sa dam cacatul la lins tuturor pesedeilor !!! Mai ales postacilor !!! Muie pesedeilor cu mult cacat !!!
22
32
Sa bei pisu...
7
12
Care ordonante? Pai Lucovid nu respecta, minte in legatura cu padurile si cerealele si voi vreti sa respecte ceilalti? Astea sunt circ...
36
9
Articol copy-paste de pe site-ul de stiri Digi24. ..Macar asa nu mai faceti greseli gramaticale
21
0
In maxim 2 luni se intorc in tara...Iar izolarea si carantina va fi tot pe banii nostrii. Atunci unde i logica?
35
9
moarte merkel, moarte plavanis, moarte mandolina!
24
18
tinuti pe banii mei in carantina!!!
28
5
stati in casa ,spalativa pe maini,pastrati distanta,astea-s vorbe pentru prosti,astia destepti merg sa faca bani si nu se mai spsls atata pe maini
33
7
exclud 10:21.Restul sunteti asistatisau psd-isti puturosi
14
32
Vin RROManii!!!
12
4
sunteti o gasca de latrai puturosi, multi dintre voi la o varsta in care v-ati intors cu mintea in perioada copilariei si care preferati sa faceti foamea la greu in tara, voi si familiile voastre stand langa kurul nevestelor, decat sa puneti mana sa munciti cinstit pe bani adevarati, afara ca niste barbati adevarati, va plageti ca niste spalatorese si pocneste fierea-n voi de invidie la adresa celor harnici! Sunteti o gasca soioasa care doar cereti fara sa faceti nimic, scursorilor imputite!
21
37
Vasalizarea Romaniei
28
7
deci cascati ochii acum si vedeti ce bine s-a organizat plecarea astora in 2 zile, autocare, avioane, dotari etc, aceleasi persoane si servicii le organizau votarea in diaspora in 3 zile , astia sunt cei care faceau cozi la sectiile de votare dusi cu autobuzele si platiti sa voteze pe banda rulanta in mai multe sectii! acum aveti la conducere fix ce au votat si veti avea in continuare la fel
41
11
In loc sa munceasca in Romania,sa produca plus valoare in tara lor,nenorocitii de liberali ii incurajeaza sa plece.De ce nu asigurati locuri de munca politicieni mincinosi si jigodii nenorocite?De ce vreti sa guvernati daca sunteti incapabili?Doamne,meritati sa fiti adunati pe un stadion si mitraliati!Nenorocitilor!
40
14
Trimitem romanii sa se chinuie pe afara, pt ca in tara le dam 1000 lei salariu si importam filipaci, vietnamezi,indieni carora le dam 2500, cazare, masa si bilet de avion. D-asta pleaca forta de munca!
45
9
Nu poti opri libera circulatie, dar trebuie facuta organizat respectind regulile cum le respectam cu totiii . iar cind se vor intoarce sa si plateasca din baniii lor CARANTINAREA ,asa e corect !
28
9
Asta cu starea de urgenta este numai buna ptr. furat.De catre unii!Taiem la cei din Ro ca sa platim fratilor 4200 lei ptr carantina.Dar unii dintre ei nu platesc nici o letcaie aici dar vor sa beneficieze de tot ceea ce statul le ofera gratis.
40
4
Din moment ce in Romania oamenii sunt siliti sa munceasca pe mai nimic sau chiar li se pretinde sa faca voluntariat iar a cere salarii decente a devenit nesimtire,normal ca forta de munca sa plece unde este mai bine platita. Situatia deosebita a constat in faptul ca e vorba de inghesuiala cand se cere tuturor maximum de precautii in perioada pandemiei.In plus,este clar ca se stia la nivel inalt ca va fi inghesuiala,insa si daca ar da cu cacat pe Casa Poporului,Iohannis este laudat ca Hristos de lingaii si guitatorii de pe NET. Romanii sunt sclavi in Romania,macar in Germania sunt platiti.
36
10
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
42
12
comert modern de sclavi , patronat de iohanis si merckell !
60
10
I-a linistit. Tratament de sclavi, regim de puscarie. Nu mai fac galagie ca le sunt incalcate drepturile?
53
10
liste cu numele rapanosilor plecati.Daca vin bolnavi in Romanua,sa.si plateasca transportul,doctorii,asistenta medicala,carantina,toate cheltuielile din Huzunarul Propriu! Noi shtem impozitati de zece ori si rapanosiu,politistii,judecatorii,tiganimea care Nu da un leu se plimba inbtoata lumea,infesteaza tara pe banii nostri!!!
57
11

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212