REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cum se manifestă problemele de înghițire și ce analize sunt necesare

Cum se manifestă problemele de înghițire și ce analize sunt necesare

Replica API 30 august 2022 | 00:00 609

Uneori, aparent fără nicio cauză anume începi să observi anumite probleme de înghițire. Fie că trebuie să iei o pastilă, fie că trebuie să mănânci o bucată de carne, o anumită jenă la înghițire nu îți dă pace. Deși poate părea un simptom banal îți poate da de furcă nelăsându-te să urmezi corect medicația pe care o ai de urmat.

Nu trebuie să te îngrijorezi, fiindcă este foarte probabil să fie doar un simptom banal care trece de la sine. Dar, sunt și situații când nu trece și ascunde probleme grave de sănătate. De aceea, pentru a elimina orice problemă medicală mergi la un control la medicul specialist ORL-ist.

Medicii spun că acest simptom poate anunța o răceală ușoară, o laringită sau, în cazurile grave, cancerul de laringe. Dacă mai și fumezi situația este și mai urgentă și este aproape obligatoriu să mergi la medicul specialist pentru investigații.

De asemenea, foarte posibil este ca medicul să te trimită și la specialistul endocrinolog, și la neurolog. Și să nu râzi, dacă ai norocul ca toate investigațiile medicale să fie curate, fără nicio problemă medicală ascunsă, atunci o să ajungi și la psiholog. De foarte multe ori stresul, depresia, anxietatea sau chiar un atac de panică au astfel de simptome. Mai exact, psihologii susțin că stările depresive pot conduce la contractura muşchilor esofagului, astfel luând naștere anumite dificultăți de înghițire.

Cum se manifestă problemele de înghițire

Persoana în cauză are probleme cu privire la înghițirea medicamentelor. Practic, apare incapacitatea sau durerea la înghiţire, senzaţia că alimentele au rămas fixate în gât. Apare răgușeală, reguritațiile, dar și tusea înecăcioasă.

Printre posibilele afecțiuni care se regăsesc în spatele acestor simptome întâlnim: achalazia, spasmul difuz esofagian, tumori, stricturi esofagiene, boala de reflux gastroesofagian, anumite afecțiuni neurologice – boala Parkinson, scleroza.

Ce analize vei face:

Principalele investigații la care vei fi supus pentru aflarea diagnosticului sunt:

radiografia cu substanță de contrast,

endoscopia digestivă superioară,

RMN sau CT,

monometria esofagiană

Tratamentul va fi stabilit de medicul specialist după ce va exista un diagnostic. Este posibil sa fie schimbat și regimul alimentar, de exemplu se va mânca pentru o perioadă mai mult o alimentație lichidă. Uneori se vor prescrie medicamente iar în cazurile grave când există tumori se vor opera, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108