REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum se modifică vederea pe măsură ce îmbătrânim

Cum se modifică vederea pe măsură ce îmbătrânim

Replica API 28 ianuarie 2021 | 00:00 1117

Degenerescența maculară legată de vârstă este mai frecventă la persoanele cu vârste de peste 60 de ani. Această afecțiune, care are o formă umedă și una uscată și care poate provoca o pierdere parțială a vederii, apare atunci când macula se deteriorează. Pentru tratarea formei umede a bolii, se fac injecții intraoculare. De asemenea, după acest tratament, unele persoane vor avea nevoie și de dispozitive de ajutor vizual.

Ce ajută la menținerea sănătății oculare

Protejarea stării generale de sănătate contribuie și la menținerea ochilor sănătoși. Obiceiurile bune, cum ar fi o alimentație echilibrată și un program zilnic de exerciții fizice pot reduce riscul pentru boli și afecțiuni (cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială) duc în general și la probleme oculare.

Consumul de legume frunzoase. Spanacul, varza de Bruxelles, salata verde, alături de peștii cu conținut ridicat de acizi grași Omega 3, precum somonul, tonul și halibutul nu trebuie să-ți lipsească din alimentație pentru a-ți păstra sănătatea oculară.

Activitatea fizică. A fi activ fizic te ajută să rămâi sănătos și să îți reduci riscul de afecțiuni de sănătate care pot provoca probleme de sănătate oculară sau de vedere, cum ar fi diabetul, tensiunea arterială ridicată și nivelul prea mare de colesterol.

Renunțarea la fumat. Fumatul nu este nociv doar pentru plămâni, ci poate afecta și sănătatea ochilor, crescând riscul de boli precum degenerescența maculară și cataracta și provocând daune nervului optic.

Purtarea ochelarilor de soare. Ochii trebuie protejați de soare (dar și de lumina puternică a zăpezii, de exemplu) prin purtarea ochelari de soare cu filtru UV. Investește într-o pereche de ochelari de soare de calitate, care blochează 99 până la 100% dintre radiațiile UVA și UVB.

Purtarea ochelarilor de protecție. Ochelarii de siguranță sunt concepuți pentru a-ți proteja ochii în timpul anumitor activități, cum ar fi unele sporturi, lucrări de construcție sau reparații la domiciliu. Aceștia pot fi cumpărați de la majoritatea furnizorilor de îngrijire oculară sau de la unele magazine de articole sportive sau de bricolaj.

Respectarea momentelor de odihnă a ochilor. Privitul în ecranul computerului timp îndelungat, mai ales dacă jobul tău depinde de calculator, îți poate obosi foarte tare ochii. Odihnește-i făcând o pauză la fiecare 20 de minute pentru a privi un obiect aflat la 20 de metri distanță timp de 20 de secunde.

Curățarea adecvată a lentilelor de contact. Dacă porți lentile de contact, ia măsuri pentru a preveni infecțiile oculare: spală-te bine pe mâini înainte de a atinge lentilele de contact pentru a le pune la ochi sau pentru a le scoate. Asigură-te că îți depui lentilele în suficientă soluție de curățare, care să le dezinfecteze, și că le schimbi la intervale regulate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108