REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Cum se poate acţiona mai bine în caz de tragedie la malul mării: antrenamente comune între pompieri şi jandarmi

Cum se poate acţiona mai bine în caz de tragedie la malul mării: antrenamente comune între pompieri şi jandarmi

Replica API 19 februarie 2015 | 00:00 112

Exemple: tragedia de pe lacul Siutghiol şi incendiul de la Beirut

Exemple: tragedia de pe lacul Siutghiol şi incendiul de la Beirut

Pompierii, jandarmii şi poliţişti reprezintă primele cuvinte care apar în mintea unui om atunci când vine vorba de ajutor. Totul este diferenţiat de aspectele situaţiei de fapt, bineînţeles, însă există cazuri când toate aceste structuri sunt nevoite să-şi dea mâna pentru a rezolva situaţia într-un mod cât mai favorabil. Printre exemple se pot număra tragedia aviatică de pe lacul Siutghiol cât şi incendiul de la restaurantul Beirut, acolo unde a fost necesară interveţia atât a ISU Dobrogea, Poliţiei, dar şi Jandarmeriei. Astfel, chiar dacă fiecare structură acţionează pe palierul său, ce ar fi să aibă cunoştinţe şi din celelalte? La acest lucru s-a gândit deja colonelul Constantin Dima, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Mai exact, jandarmii constănţeni vor participa la antrenamentele militarilor din cadrul ISU Dobrogea, dar şi invers, pentru a şti ce e de făcut în cazul unui eveniment nefericit. “Am stat de vorbă cu domnul inspector şef Gheorghe Constantin (din cadrul ISU Dobrogea – n.r.) şi am ajuns la concluzia că nu ar fi rău dacă am participa şi noi la antrenamentele lor, constant. Exerciţii de intervenţie la obiective pentru stingerea unor incendii sau alte situaţii de urgenţă, unde să mergem noi cu efectivele noastre. În felul acesta instruim şi efectivele asupra sarcinilor concrete pe care le au într-o astfel de situaţie şi se rulează şi efectivele, ceea ce este un lucru foarte bun, cum deja şi noi am început să-i solicităm pe dânşii să vină în sprijinul nostru atunci când avem exerciţii la obiectivele noastre din competenţă. Spre exemplu, când poate fi o intervenţie la un obiectiv atacat sau în situaţia în care găsim un colet suspect. Ei să-şi ia măsurile lor, noi pe ale noastre şi în felul acesta cred că este un lucru foarte bun. Scopul este acela de a rula tot timpul personalul de intervenţie şi oamenii se vor obişnui şi vor şti cum să acţioneze în orice moment”, a declarat, pentru “Replica”, Constantin Dima, şeful IJJ Constanţa. În plus, colonelul consideră că Registrul de Capabilităţi şi Riscuri este un lucru bun. “La iniţiativa premierului am văzut că s-a făcut Registrul de Capabilităţi, care e gestionat de ISU şi în care se prevăd sarcinile fiecarei structuri în caz de accident aviatic sau orice altă situaţie de urgenţă, ceea ce e un lucru foarte bun. Pentru că ştiu că, în caz de cutremur, acţionez în zona cutare cu atâţia oameni, cu atâtea mijloace auto, urgenţa îmi iese în atâtea minute, urgenţa a doua îmi iese în atâtea minute, scopul este acesta”, a explicat acesta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272