REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cunoscutul Scripcariu, denumit de localnici ‘reclamagiul de serviciu’, la un pas de internare provizorie

Cunoscutul Scripcariu, denumit de localnici ‘reclamagiul de serviciu’, la un pas de internare provizorie

Replica API 25 ianuarie 2018 | 00:41 811

Probleme psihice?

Probleme psihice?

Constantin Dumitru Scripcariu (foto Arhiva)

Constantin Dumitru Scripcariu este cunoscut de locuitorii din Arsa, județul Constanța, ca ”reclamagiu de serviciu”. Acesta a apărut de mai multe ori în atenția opiniei publice pe diferite subiecte, la un moment dat susținâd că a fost luat la bătaie de către vecini. Acum, pe rolul Judecătoriei Mangalia se află un dosar ce-l vizează, cu obiectul ”internare provizorie”.

De cele mai multe ori, Constantin Scripcariu se ocupă cu ”filarea” vecinilor. Ori de câte ori i se pare ceva în neregulă îi filmează, acuză și postează pe internet. Totodată, nici apelurile la Poliție nu sunt tocmai rare. Și, chiar dacă Scripcariu a ținut să precizeze, în mai multe rânduri, pentru cotidianul ”Replica” de Constanța că toți au ceva cu el pentru că vrea dreptate, ceilalți susțin că ar avea probleme psihice.

Spre exemplu, în 2015 susținea că a fost agresat de doi localnici, trimițând imagini presei. Între cei pe care îi acuza la acea dată și el au existat conflicte mai vechi, Scripcariu reclamându-i de mai multe ori cu privire la faptul că sunt scandalagii şi că ar conduce autoturisme chiar dacă nu au permis, filmându-i şi postând imaginile pe internet. În plus, victima el susţinea că a tot primit ameninţări. Și, așa cum e precizat și mai sus, Scripcariu este o mai veche „cunoştinţă” a oamenilor legii, el sesizându-i în nenumărate rânduri cu privire la diferite aspecte.

În vara anului 2014, oamenii legii au fost alertaţi de către acesta despre faptul că, la 10 kilometri de Mangalia, pe un teren extravilan, înspre Albeşti, ar exista, ascunsă prin grâu, o cultură de canabis. După ce individul a făcut sesizarea la Poliţie, au fost demarate cercetările şi poliţiştii au mers la faţa locului. Însă, în urma anchetei, s-a stabilit că nu este vorba de canabis, ci de cânepă sălbatică, canabis sativa, ce se foloseşte ca sursă pentru obţinerea de fibre textile, ulei, hrană sau ca plantă medicinală.

În plus, spun poliţiştii, în zonă a existat o fabrică, iar acolo era locul unde se cultivau in şi cânepă. Și, cel mai probabil, că astfel de situații au tot existat, întrucât, pe 18.01.2018, la Judecătoria Mangalia a fost înregistrat dosarul 150/254/2018, cu obiectul ”internare provizorie”. La data de 23.01.2018, magistrații au încuviințat cererea formulată de intimatul-suspect pentru a fi asistat de un medic specialist. Următorul termen a fost stabilit pentru 13.02.2018.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tipilicaaaaa !
1
1
Retardu asta trebuie internat intr-un ospiciu si tinut acolo pe vecie.Asta-i un pericol public, vorba cuiva care comenta mai jos, poate se repeta incidentu de la metrou cu handicapatu asta liber pe strazi! N-ar fi de mirare ca el sa fi fost cauza mortii tatalui sau, mai cu seama ca erau guri care spuneau ca il batea.
5
0
scuze, mi-a scapat buldogul
0
0
Eu zic ca trebuie internat pentru o lunga perioada! Degeaba i se prescrie reteta daca nu urmeaza tratamentul.Probabil daca este lasat liber vom constata ca omoara pe cibeva.Prima vizata este mama lui care ,de frica a plecat din casa!Sau poate va impinge vreun nevinovat in fata metroului...
9
2
Nu stiu daca trebuie internat, dar sigur trebuie examinat de un medic de specialitate care sa ii prescrie o reteta.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108