REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cupșa: ,,România are o șansă reală să aibă din nou o flotă maritimă comercială sub pavilion”

Cupșa: ,,România are o șansă reală să aibă din nou o flotă maritimă comercială sub pavilion”

Replica API 31 martie 2022 | 00:08 1632

Ovidiu Sorin Cupșa, directorul CERONAV, a anunțat că a reușit să integreze toate instituțiile decidente, privind inițiativa legislativă de atragere a navelor maritime sub pavilion românesc.

,,Astăzi (n.r. 29 martie a.c.) la Senat, am reușit să integrăm toate instituțiile decidente, privind inițiativa legislativă de atragere a navelor maritime sub pavilion românesc.

Gazda întâlnirii a fost senatorul Marius Humelnicu, fost secretar de stat la MT și actual președinte al Comisiei de Comunicații din Senat. Actuala inițiativă a pornit în 2015, în urma unei discuții personale avute împreună cu Secretarul General al IMO - Lim Kitak și a fost demarată după vizita la Londra a lui Marius Humelnicu.

Am avut o întâlnire la care grupul de lucru din CERONAV și ANR a prezentat proiectul specaliștor din Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanțelor Publice, Consiliul Concurenței și Senat.

Inițiativa, susținută de un grup de oameni inimoși din sectorul maritim a întrat într-un stadiu în care nu cred că mai poate da înapoi. Toate instituțiile statului responsabile cu transformarea ei în lege și-au exprimat susținerea și punctele de vedere.

Urmează un ultim pas, de integrare a acestora în textul propus, apoi Ministerul Transporturilor (reprezentat de Marius Alban și Gabriela Murgeanu) va prelua procesul legislativ, urmând să fie notificată Comisia Europeană.

Faptul că nu am renunțat niciodată în acești ani, chiar și atunci când părea că nu mai există interes, își arată azi roadele. România are o șansă reală să aibă din nou o flotă maritimă comercială sub pavilion.

Odată pornit demersul oficial, rolul grupului de inițiativă pe care l-am coordonat în acești ani va rămâne unul de consiliere.

Maurul și-a făcut datoria....

Sper ca în ziua în care primele nave comerciale vor arbora pavilion românesc să fiu prezent și eu și cei care au ținut lumina aprinsă în tot acest timp.

(Din grupul de lucru au făcut parte, de la înființarea lui permanent Laurențiu Mironescu, Ciprian Plăcintă, Iulian Trandafir - CERONAV, Nicolae Dudu - ANR, dar inițiativa a fost susținută de Direcția Navală a MT, Liviu Cazan, Răzvan Trandafir, Alexandru Mezei, Cosmin Dumitrache - directori ANR, Stănculea Rodica - ANR, Adrian Mihălcioiu SLN, dar și presa constănțeană, în special de Ion Tița Călin. Pe cei care au participat în diverse momente ii rog să mă ierte că nu i-am amintit.)”, a transmis Ovidiu Cupșa.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
malaiul si visele
1
0
Daca vom avea o flota,vom avea grija sa alegem din nou un presedinte minunat care sa o faca nevazuta. Noi nu suntem in stare sa pastram si sa folosim ce inca mai avem. Restul sunt amagiri,vise,povesti.
0
0
ba cupsa,problema cu navele este ca daca nu ai un managment destept dai faliment dupa un an.nava costa bani si daca nu produci cimfuri,cum sinteti voi obisnuiti,nu mai ai de unde sa platesti taxe portuare,clasa,salarii,intretinere,etc.Capisci?
0
0
Aveti toate sansele acum cu Catana jr.infipt director in MT ! Se ocupa de implementare .
0
0
hahahahahahahahah
1
0
o initiativa de laudat si care trebuie pusa in pratica rapid
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212